Bulantı icin ilac

9 hafta 5 günlük hamileyim çok fazla bulantı ve kusma şikayetim olduğu için doktor 50mglık bu ilacı yazdı ama sorduğum herkes bu ilacın bebeğe yan etkisi olabileceğini söylüyor daha önce bu ilacı kullanan oldu mu aranızda

Ben galviks kulandım doktorumda onu önerdi

Dramamine’in (dimenhidrinat) gebelikte bebeğe zarar verme riski, genel olarak düşük olarak kabul edilir. Bu ilaç, FDA tarafından Gebelik Kategorisi B olarak sınıflandırılmıştır, yani hayvan çalışmalarında fetüs üzerinde olumsuz etkiler görülmemiştir. Ancak insan gebelikleri üzerindeki yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır.

Bebeğe Olası Etkileri • İlk Trimester: Hamileliğin ilk 12 haftası, bebeğin organ gelişimi açısından kritik bir dönemdir. Bu dönemde ilaçların kullanımında çok dikkatli olunmalıdır. Dimenhidrinat, ilk trimesterde doktor önerisi olmadan kullanılmamalıdır. • Sonraki Trimesterler: Daha az riskli olarak kabul edilir, ancak yine de doktor kontrolü gereklidir.

Genel Tavsiyeler • Düşük Dozda ve Kısa Süreli Kullanım: Eğer doktorunuz önerirse, düşük dozlarda ve kısa süreli kullanım genellikle güvenlidir. • Alternatif Yöntemler: Hamilelikte mide bulantısını hafifletmek için ilaçsız yöntemler (örneğin, zencefil, ufak porsiyonlar halinde yemek yemek, sıvı alımını artırmak) öncelikle denenmelidir.

Her durumda, kesinlikle doktorunuza danışmadan hiçbir ilaç kullanmamalısınız. Uzmanınız, sizin ve bebeğinizin durumunu değerlendirerek en doğru kararı verecektir.

Bu detaylı bilgi şu an için yeterli olmuştur diye düşünüyorum. Ben Prilam DR kullanıyorum. Doktorum bitkisel içerikli olduğunu ve tüm gebelik boyunca kullanabileceğimi söyledi. Gebeler için üretildiği de zaten prospektüsünde yazıyor. Dilerseniz doktorunuz onayıyla onu da deneyebilirsiniz.

1 Beğeni

Ben prillam dr kullandim gunde 4 taneye kadar kullanabiliyosun icinde vitamin falanda vardi doktorum aciklama yapmisti hatta birkac doktora danismistim bebek icin faydali bile demisti gece 2 tane alman gerekiyor gun icinde de duruma gore 2 ye kadar icebiliyorsun ben onu kullandim ve memnun kaldim

1 Beğeni

İlaç olarak prillam daha masum. Bu ilaçta bağımlılık yapan bir madde varmış ve normal bir insana bile kolay kolay yazmıyorlar artık.

1 Beğeni

Bundan önce prilam kullanıyordum ama hicbir ise yaramadı doktora bunu soyledikten sonra bana bu ilaci yazdı

Ben 2. Hamileliğimde kullanmıştım bir sıkıntı olmadı . 3. Hamileliğim çok bulantım var doktorum prılam verdi etkisi az geldi prızın diye bir ilaç yazdı çok şükür bulantım ve kusmam gecti :palms_up_together: inşallah sizinde gecer uzun sürmez :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Teşekkür ederimm hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah :blossom:

1 Beğeni

Hafif gelmiştir etkisi o yüzden daha etkili bir etken maddeye ihtiyaç duymuştur