merhabalar 8 haftalık hamileyim 1 aydır öksürük balgam gibi şikayetlerimle doktora gittim alerjik olduğunu söyledi ama alerji hapı kullanamıyorum hamilelikten dolayı budenosin discair 400mg verdi doktor ama kullansammi bir zararı varmı emin olamadim hamileliğinde kullanan oldumu hiç acaba
Merhaba canım! Hamilelikte ilaç kullanımı konusunda endişelenmen çok normal, özellikle bebek için en güvenli olanı yapmaya çalışıyoruz hepimiz. Doktorun bu ilacı reçete ettiğine göre hamilelikte kullanımı güvenli bir seçenek olarak değerlendirmiş olabilir, ama içini rahatlatmak için tekrar danışmakta fayda var.
Budesonin gibi ilaçlar bazen alerjik öksürük ve balgam şikayetlerinde kullanılıyor, çünkü solunum yollarını rahatlatmaya yardımcı oluyor. Ancak, her hamilelik ve her vücut farklıdır, bu yüzden emin değilsen doktoruna tekrar sormaktan çekinme. Ona, hamile olduğun için daha hassas hissettiğini ve alternatif bir tedavi yöntemi olup olmadığını sorabilirsin.
Bu süreçte bol sıvı tüketmek, bulunduğun ortamı nemli tutmak ve gerekirse burun tıkanıklığını rahatlatacak doğal yöntemler denemek (mesela tuzlu su buharı) sana iyi gelebilir. Umarım en kısa sürede rahat bir nefes alırsın!