Ben değiştirmem ya o kadar uğraştım eşimin soyadını almak için ya hayaller bile kurmuştum ya
Soyadına degil de kütüğün degismesine karşıyım ben
Yerinde bir kanun olduğunu düşünüyorum. Umarim bir sonra ki adim kütüğün degismemesi, sonra da çocuklarımıza kendi soyadimizi verebilmek olur
Eşinin soyadını kullanmak istemeyen bir çok kişi var. Ki bence kendilerine göre haklı sebepleri vardır. Herkesin idealleri , kültürel yapısı bir olmuyor. Burada zaten bir cinsiyet eşitsizliği vardı. Düzelmesi böyle bir düzenleme en doğrusu olmuş. Umarım kütük sorunu ve toplumun kadına bakış açısı değişir zamanla . Bizim ülkemizde böyle değişikliklere eşlikçi olarak toplumun bakış açısıda ilerleyebilse güzel olucak
Kütükte şöyle bir sorun geliyor aklıma. Doğacak çocuk o zaman kimin kütüğünde olacak? Annenin mi babanın mı?
Doğduğu sehir olabilir mesela
Kütükten mantık soy için sanırım açı zaman aynı şehirden olanlar aynı soydan olur Kafamda deli sorular. Bence en güzeli herkes kendi soyundan gitsin
Azərbaycanda isteyen kendi soyadında kala biliyor akrabalarımın bazıları öyle yaptılar evlendiklerinde.
Ama ben eşimin soyadında kalmayı tercih ederim.
Bana da en çok kütük değiştirme kısmı koymuştu. Hiç bilmediğim, gitmediğim bi yer. Ben ne alaka Bende aynı soyadla devam etmek istedim ama eşim buna hazır değildi. Çok zorlamadım. Yeni soyadıma alıştım.
Evet benim eşim de hazır değildi
Mesela ben 4 tane isim mi olur yaaaa adım İpek Soy adım Mahmoud Sami Abdelbasit Mustafa 2 sene sonra değişeceğim oasaportu yeniledik şuan yaparsam para çöp olcak bide yurtdısına cıkabılırız dıyr beklıyoruz
Türkiyede mi yaşıyorsunuz ?
Kişilerin kimlik bilgileri, yerleşim yeri adresleri soybağını gösteren şekilde kayıt altına alınıyor. Resmi bir belge niteliğinde.
Örn: evlat edinme durumunda kütükte değişiklik olur.
eşinizin soyismi ve kendi soyismisizi beraber kullanıyorsunuz siz sanırım
Kütük sistemini değiştirmezler bence uzun süre onun yerine geçebilecek hem bir sistem yok. Hem de soy babadan devam eder anlayışı değişmez diye düşünüyorum
Soyadı konusu bile yıllarca tartışıldı ancak sonuç alındı.
Türkiyede yazdığım şeyi ifade ediyor
Hayır hepsi eşimin adı