Eşim geçmiş döneminde alkol kullanmış 4 5 sene kadar, 25 yaşındayız ikimizde 6 aydır deniyoruz çocuğumuz olmadı henüz. Şuan sigara içiyor ve kimyasal ağırlıklı bi işte çalışıyor. Doktorum bana hiçbir sorun yok gebe kalırsın ama kadın doğumdan detaylı baktırabilirsin dedi. Daha önceleri kadın doğuma çok gittim fakat hiç kist çıkmadı, eşim de şuan sigara kullanıyor keçiboynuzu pekmezi yedirmeye başladım düzensiz bir.şekikde yiyor, bende yiyorum ama ben döl tutamıyorum sanırım ya da eşimde sorun var nasıl bi yol izleyelim
Kuzucum yumurtlama testleri var. O döneme göre 3 gün önce ve sonrası olacak şekilde denemeni tavsiye ederim. Olumsuz düşünme lütfen canını sıkma. Gerilip üzüldükçe sonuç olumsuz olur.
Sigarayla alkolün ne alakasi var onu anlayamadim benim eşim de tuketiyor bende sigara iciyorum bi alakasi oldugunu dusunmuyorum
Canım bunlar spermi etkiliyor diyolar
Alakasi bile yok alkol tuketmeyen sigara icmeyen minimum insan var
Gebe kalmak için siz nasıl bir yol izlediniz peki
Aslında bir yıl denemeden sonra eşine de bakıyorlar. Onun da bir görünmesinde fayda var. Onun dışında sağlıklı beslenmeye çalışın, çörekotu bal karışımı tarzı şeyleri sabah aç karnına tüketirsen yumurtaları güçlendiriyor diye biliyorum. Tabii en önemlisi stres yapmayın. Her şey gönlünce olur umarım
İkiniz de problem yoksa ovulasyon testi ile deneyebilirsiniz
6 ay çok uzun bı süre değil doktorlar 1 yıl dolmadan zaten normal diyor alkol ve sigara da etkilemez o kadar ilişki sonrası hemen kalkma uzan yastık kullan vs vs. Bunları deneyebilirsin doktor sorun yok diyorsa olur benim 7 8 ay olmadı sonra oldu nasio kısmet bu işler
Benim eşim de sigara kullanıyor ben de kullanıyorum bu durumu sadece sigaraya ya da alkole bağlamak doğru değil. Elbette sperme zarar veriyordur ama anladığım kadarıyla yaşınız genç. Doğurganlık için bir sıkıntınız yok demiş doktor içinizi ferah tutun. Ovulasyon testi alın yumurtalam gününüze yakın testi yapın. İlişkiye girdikten sonra da hemen kalkmayın ve tuvalete gitmeyin. Bi saate yakın bacaklarınız havada durun sırtınızın altına yastık koyun. Sonraki aylarda eşinizi sperm testine götürebilirsiniz kendiniz de bi hsg çektirebilirsiniz kapalı tüp var mı yok mu diye.
Hamile kalmayı düşünmeyi bırakarak kalabilirsiniz sürekli bunu düşünürseniz olmaz ne kadardır evli olduğunuzu yazmamışsınız ne kadardır evlisiniz
Canim sogan suyu kulanabilrisn
1 yıla kadar vakti var doktorlar bu süreci normal görüyor en sağlıklı ovulasyon takibi yaparak hamile kalabilirsin reglin düzenliyse regli biter bitmez iliskiye baslayabilirsiniz tahmini yumurtlama dönemlerine daha dikkat edersiniz
Bu sürecte esinle güzel vakit gecirmeye bak ve oluruna bırak stres sıkıntı çok büyük etken reglin gecikirse test yap her ay düsünme acaba hamilemiyim diye Allah ne zaman nasip ederse diyecegiz
Biz de esimle sigara alkol tüketirdik 9 ay boyunca bizim de olmadi bende kist ve enfeksiyon vardi bende basta cok evham yaptım kafaya taktım hatta gittim doktora yalan söyledim 1.5 senedir olmuyor dedim bizim arastirmalar başlamıştı bende olursa olur diyip vazgecmistim kafaya takmayı birakmıstım normal hayatima bakiyordum spor salonuna gifiyordum diyet yapiyordum bir taraftan testleri veriyordum eşimde bir sorun cıkmadı bu sürecte hamile kaldım
Eşinin sigara tüketmesi alkol tüketmesi sorun değil aşırı alkol tüketiminin en buyuk etkeni erkek de ereksiyon problemi yaratmasi veren allah ne bağımlı insanlara veriyor
Stres yapma canım en önemli şey ve üzülme hiç
Regl döneminden sonra yumurtlama günleri ballı süt icir eşine ve birlikte olun ilişki sonrası hemen kalkıp duş alma uzan dinlen 30 dk kalkma tuvalete gitme yastık kullan hayırlısiyla olur hiç üzulme ve stres yapma lütfen allahım kalbine göre versin inşallah
Kız kardeşimin de eşi alkol kullanıyordu bıraktı ekstradan eşi ve kendisi doktorun önerdiği vitamin ilaçları ile hamilr kaldı şuan kızı 8 aylık rabb’im size de nasip eylesin inşAllah
Onu kullanırken ilişki de korunayım mı
Bizimde iki yıl olmadı iki yıl sonra tuttu ama tümörle beraber büyüyünce çocuğum yaşamadı sonra gene 2 sene olmadı ama eşimde çıktı problem varikosel diye bir hastalığı varmış pis kanı kasığa boşalıyormuş bence üroloji doktoruna eşini göster birşey çıkmasa bile içiniz rahat olur biz 4 sene sadece kadın doğumda gezdik bir sürü operasyon geçirdim sorun bendeymiş gibi ama hepsi boşunaymış sorun bende değilmiş sperm testini de detaylı isteyin hareket hızından felan kaynaklanabilir
Amin cümlemize İnşaAllah
Her gün mü ilişkiye girilmeli yoksa 2 güne bir bir boş bir dolu mu
2 3 günde olur ara ya 3 gün sperm canlı kalabiliyor ovulasyon testleriyle takip edersen o günü tutturursun