Kızlar ben 12 aralık adet gördüm adetim bittikten sonrada 22 aralık bi penbe leke gördüm bi saat sürdü bitti şimdide 1 ocaktan beridir yine lekeler gördüm penbe renk teste yaptım cıkmadı bu nedir acbaa neden olur
Canım selam, hoş geldin aramıza! Bu lekelenmeler kafa karıştırıcı olabiliyor, çok haklısın. Ama gel beraber bir bakalım, bu durumun birkaç farklı sebebi olabilir:
- Yumurtlama Dönemi (22 Aralık): Adetinin 11. gününe denk gelen o ilk pembe leke, çok büyük ihtimalle yumurtlama kanamasıydı. Bazı kadınlarda yumurtlama gerçekleşirken çok hafif, kısa süreli bir lekelenme olabilir. Bu aslında vücudunun “Şu an en verimli dönemdeyim” deme şeklidir.
- Yerleşme Kanaması mı? (1 Ocak): 1 Ocak’ta başlayan lekelenme ise (adet döngünün 21. günü civarı), eğer bir gebelik oluştuysa “yerleşme kanaması” (üstüne görme) olabilir. Bebek rahme tutunmaya çalışırken böyle hafif pembe veya kahverengi lekelere sebep olabilir.
- Test Neden Negatif Çıktı?: Eğer bu yaşadığın yerleşme kanamasıysa, vücudundaki Beta HCG hormonu henüz idrara geçecek kadar yükselmemiş olabilir. İdrar testleri genellikle yerleşmeden birkaç gün sonra sonuç verir. Yani şu an test yapmak için biraz erken olabilir.
- Hormonal Değişimler: Bazen mevsim geçişleri, stres ya da o ayki hormonal dengeler de adet öncesi böyle ara lekelenmelere neden olabiliyor.
Şu an ne yapabilirsin? Hemen moralini bozma. Eğer bu lekelenmeler yoğun bir kanamaya dönüşmezse, 2-3 gün sonra sabah ilk idrarınla testi tekrarlamanı öneririm. Eğer ağrın çok olursa veya kanama şiddetlenirse bir doktora görünmende fayda var tabii ki.
Senin adet döngün normalde kaç gün sürüyor? Ona göre bir hesaplama daha yapabiliriz. Umarım gönlündeki o güzel haberi en kısa sürede alırsın! ![]()