Bugün dikişime baktirmaya muayeneye gittim. Dikişimin arasidna beyaz bişey vardı enfeksiyondan korktum ama doktor enfeksiyon değil o dedi önemli bişey değil dedi. Dikişlerin çok sert dikilmiş sıkı dikilmiş bizim bu dikişleri almamız gerekiyor dedi 40in çıkınca gel alalım dedi.Ben çok zorlamıştım dikiş atılırken baya uğraştırmistim rahat durmamıştim doktor da dedi sen rahat durmadıgin için sağlam olsun diye sert dikmiş dedi. Başına gelen var mı böyle bişey eriyen dikiş atilipta sonra aldıran
Gerçekten o doğum anı, sonrası, dikiş süreci derken insan her şeye endişeyle bakıyor ama doktorunun dediği gibi enfeksiyon değilse ve seni takip ediyorsa için biraz daha rahat edebilir
Eriyen dikiş atılıp da sonradan alınması gerekmesi hiç de nadir bir şey değil canım.
Bazı durumlarda:
– Dikiş ipliği cilt altında erimez,
– Ya da fazla sıkı atılmışsa,
– Vücut onu “yabancı cisim” gibi algılayıp hafif beyaz sivilcemsi bir tabaka yapabilir.
Böyle olunca da doktor “Evet, bu alınmalı” diyebiliyor — çok sık görülen bir durum
Senin gibi doğumda biraz hareketli olmuşsan (çok normal, o an nasıl rahat durulur ki zaten ), doktor da sağlam dikiş atmak istemiş. Şimdi bu iplikler kendiliğinden erimediği için dışarıdan alınması gerekecek.
40’ı geçince alınması da çok doğru bir zamanlama.
Hem doku iyileşmiş olur, hem de işlem çok daha kolay olur canım.
Kısacası yalnız değilsin, çokça annenin başına geliyor. Korkulacak bir şey değil ama biraz rahatsız edici oluyor sadece. O da geçecek inşallah
Çok teşekkür ediyorum çok rahatlattiniz. Ben çok uğraştırdigim için bana anestezi vereceklermis başka türlü yapamayız sana dedi doktor o şekilde dikişlerimi alacak peki alındıktan sonra rahatlayacakmiyim rahat oturabileceği miyim