Boyundaki pişik

16 gunluk bebegim var. Boyun kismi nokta nokta pisik oldu. Gazi geldikçe kendini sıkıyor daha cok kızarıyor. Doktor kendi teriyle pisik oluyodur dedi. Sizin bebeklerinizde de oluyor mu ? Ne yapiyosunuz gecmesi icin ???

16 günlük minicik kuzunun boynunda pişik olması oldukça yaygın bir durumdur, özellikle bu dönemde ciltleri çok hassas olduğu için ter, sürtünme ve nem pişiğe yol açabilir. Gaz sıkışması da bebeğin kendini sıktığı için o bölgedeki tahrişi artırabilir. Hadi birlikte pişiği rahatlatmak ve önlemek için neler yapabileceğine bakalım. :cherry_blossom:

Pişik Neden Olur?

• Ter ve Nem: Bebeklerin boyun bölgesi kıvrımlı olduğu için nem birikimi kolay olur ve bu durum pişiğe yol açabilir.
  • Sürtünme: Kıyafetlerin ya da bezlerin sürtünmesi, hassas cildi tahriş edebilir.
  • Gaz Sıkışması: Gaz sancısıyla sıkıldığında o bölgedeki tahriş artar.

Pişik İçin Ne Yapabilirsin?

1. Bölgeyi Kuru Tut:

• Boyun bölgesini düzenli olarak ince bir bezle ya da pamukla nazikçe kurula. Ancak sert hareketlerden kaçın ve narin davran.
  2. Hafif ve Nefes Alan Kıyafetler:

• Pamuklu ve nefes alan kıyafetler giydirerek terlemeyi azaltabilirsin.
  3. Pişik Kremi Uygula:

• Doktorunun önerdiği bir pişik kremi ya da çinko oksit içeren kremler kullanabilirsin. Bu kremler cildi korur ve iyileşmesine yardımcı olur.
  4. Havalandırma:

• Bebeğin boyun bölgesini açık bırakıp bir süre havalandırmayı deneyebilirsin. Bu, bölgenin kurumasına yardımcı olur.
  5. Doğal Yöntemler:

• Anne sütü: Pişik olan bölgeye bir damla anne sütü sürmek bazı anneler tarafından önerilir. Anne sütü, cildi yatıştırıcı ve iyileştirici özelliklere sahiptir.
  6. Nazik Temizlik:

• Bölgeyi temizlerken sabun ya da kimyasal içeren ürünler kullanmaktan kaçın. Ilık suyla nazikçe temizlemek yeterlidir.

Önlemek İçin:

• Ter ve Nemi Kontrol Et: Bebeğini çok kat kat giydirmekten kaçın. Oda sıcaklığını 22-24 derece arasında tutmaya çalış.
  • Gazını Çıkartmaya Dikkat Et: Gaz sancısı sonrası sıkılması tahrişi artırabilir, bu yüzden her beslenme sonrası gazını dikkatlice çıkarmayı ihmal etme.
  • Sürtünmeyi Azalt: Bebeğin kıyafetlerinin yumuşak ve dikişsiz olduğundan emin ol.

Ne Zaman Doktora Danışmalısın?

• Pişik bölgesi iyileşmek yerine daha da kötüleşirse,
  • Kızarıklık kabuklanma veya irinli hale gelirse (enfeksiyon belirtisi olabilir),
  • Bebeğin huzursuzluğu artarsa.

Bu dönemde her şey biraz hassas ama merak etme, bu küçük sorunlar genelde kısa sürede düzelir. Sen harika bir annesin ve bebeğinle birlikte bu süreci çok güzel yönetiyorsun. :two_hearts::baby_bottle: Pişikler hızla geçecektir, için rahat olsun! :star2:

Bizim doktorumuz sari kantaron yagiyla silmemizi onermisti

Boyun kısmına bebek pudrası dök günde kaç defa terledikçe yeri kuru olsun pişik olmasın. Geçmiş olsun

Kıçından çekmedigim pisigi boynundan cektim bebegim 4aylik hala dikkat etmezsem pisiyor​:sweat_smile: ıslak mendille temizledikten yada duş sonrasında yaş pudra sürüyorum geçiyor. (Yaş pudra totoda etki etmez sadece ter kurutmak icin) bebeklerimizin boyunları henüz çok dar oldugundan aradaki katlar cok kolay terleyip pisiyor. Pişik yaptigini fark ettiginde ustunden 1kat daha azalt kiyafetini ve ben careyi pistigi icin boynunu kapatacak kiyafetler giydirmemekte ve sıksık temizlemekte pudralamakta buldum

Merhaba,bahsettiginiz sorundan bizde yaşıyoruz.Pişik olmuyor boyun kızarıyor. Yaş pudra demissiniz ben bununla ilgili bir ürün bulamadım.Toz pudra harici sanıyorum kullaniyorsunuz markası nedir ? 3 aylık oldu teni çok hassas her ürünü süremiyorum.Son çare zararlı deselerde pudra kaldı

Dalinin likit pudra ürünü varmış bahsettiginiz bumuydu?

Evet. Pisik tuzeyi kuruladiktan sonra parmaginiza damla aliyosunuz ve uyguluyosunuz. Su gibi sıvı bir ürün foşurt diye boca edersiniz direkt uygulamaya calismayin​:sweat_smile: parmaga almaya calisirkende narin hareketlerle sıkın benim o sekilde ziyan ettigim cok olmustur normal krem gibi yogun degil kıvamı ve bacak bogumlari,gıdı,koltuk altı pisigine iyi geliyo ama totoda işe yaramiyo bilginize. O ürün terin olusturdugu nemi çekmek için var.

1 Beğeni

Teşekkür ederim son çare pudra alacağım dedim burayi karıştırken yazınızı buldum sormak istedim. Bahsettiğiniz her yerde kızarıklık mevcut toto hariç :slight_smile: Bir arkadaş mesaj yazdı gülsuyu önerdi.Şansa o günde kendime gülsuyu almıştım %100 doğal ve yağı alınmamış gülsuyuydu.Denedim 1 gün sonra kızarıklık kalmamıştı.Sağolsun işe yaradı sizinde aklınızda olsun. Sivi formun talc kadar zararı olmaz saniyorum yine de aklimda olacak :cherry_blossom:

1 Beğeni

Islak mendil kullanmayın öncelikle, Le natura prebiyotikli bebek temizleme suyu ile düzenli olarak silin ve sonrasında pişik kremini sürün, çok fayda göreceksiniz biz ok memnunuz