Mayıs ayında boş gebelik yaşayarak kürtaj oldum. Şu an korkuyorum ama tekrardan aynı şeyi yaşarım diye. Bu başına gelen ve yapılması gereken bi doktor kontrolü var mıdır yoksa akışına mı bırakayım?
Bende 19 mayısta 11+4 te boş gebelik yaşadığımı öğrendim, kürtaj oldum. Sonrasında tüm tahlil ve dikkat etmem gereken ne varsa etmeye özen gösterdim. Şu an 16+4 haftalık gebeyim Allahın izniyle güzel ilerliyor. Canını hiç sıkma, moralini yüksek tut. Önce sağlığınla ilgili tüm endişelerini yok edip sonra düşünebilirsin. Çünkü bunu bir kere yaşamamız bir daha yaşayacağımız anlamına gelmiyor. Bu konuda doktor desteği de çok önemli. Bende senin gibi aşırı korku ve düşünce içerisindeydim, kendisi sağolsun bu süreçte en büyük destekçim oldu
Tahlil olarak kan ve idrar tahlili yaptırmanı tavsiye ederim. Ek olarak kürtaj sonrası doğuma hazırlık için doktor kontrolüne de gidebilirsin. Ben gittiğimde kürtajdan sonra kist ve iltihap oluştuğunu öğrenmiştim. Soğan suyu kürü ile ikisini de atlatıp tüm tahlil ve kistim yok olduktan sonra düşünmüştüm
Hayır kürtaj olalı 5 Ay oldu artık düşünüyorum çocuk tekrardan ama korkuyorum aynı şey yaşanır diye
Sizinde sebepsiz bi boş gebelik miydi? Doktor bana cok normal olabileceğini söylemişti
Bebek kese de hiç mi görünmedi 11 haftaya kadar
Tabii ki zaten boş gebeliğin sebebi olmaz. İlk gebeliklerde görülme ihtimali de çok yüksek. İkinci gebelikte tekrarlama ihtimali %1 diye biliyorum. Bence tüm tahlillerini yaptır, kafandan tüm kötü düşünceleri uzaklaştır. Bir şeyi bir kere yaşamak ikinciyi yaşayacağımız anlamına gelmez ki
Korkumdan bekledim zaten. Yani doktorda öyle dedi bi sebebi yok normal demişti.
Ay maşallah ne güzel. Allah kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Bende artık düşünüyorum. Sadece tekrardan tekrarlarmı diye korkmuştum.
Ayniyiz sizinle benimde subatta kurtaj olmustum martta yeniden hamile kaldim 34+1 deyim hayirlisyla kucagimiza alalim insallah
Amin canim cumlemizi insallah
Merhba bnde boş gebelik yaşadım 10. Hafta kürtaj oldum sonrasında tekrar çocuk istedim kime gittiysem normal yolla gbe kalamicgmi söyledi amh 0.18 di olmaz dediler tüp bbk oldm asılama oldm tutmadı ve 2 sene sonra doğal yoldan hamile kldm şuan 5+2 hamileyim ve bnde endişeliyim en son kese kuck dedi Dr boş gebelikten şüpheleniyorum hem ileri yaşım hem yumurta rezervim hayırlısı baklm 2 gene randevum var