Birşey sormak istiyorum

Reglim 7gun gecikti dıye gebelik testi yaptım cift çizgi cıktı daha sonra kan tahlili verdim pozitif cıktı gebelik ama ultrasonda kese görülmedi beta 592.06 pozitif persembe gunu doktur kese için kontrole gel dedi sizce kese neden görülmedi

Daha erken olabilir haftan canım geç döllenme olabilir kese en az 5. Haftada görünür bebek 6-7. Haftalarda

Peki Perşembe günü kontrole gittiğimde ultrasonda görünür mü acaba Çok merak ediyorum dış gebelik olur diyekorkuyorum açıkçası Geçen ay 9’unda reglolmuştum

Kese gozukmemesi normal daha erken çünkü benim 6 Haftalıkken kese gözükmeye başladı 5 haftalıkken beta değerim 600 lerdeydi gözükecek kesen

Canım bu biraz haftana ve gittiğin hastanenin ultrason hassasiyetine bağlı :pray: bu kadar kasılma hamilelik bekleyerek geçiyor maalesef :rofl::cherry_blossom:

Canım, öncelikle tebrik ederim, hamileliğin hayırlı olsun! :two_hearts: Şimdi Beta HCG seviyen ve ultrasonla gebelik kesesinin neden henüz görülmediğiyle ilgili açıklama yapayım:

Beta HCG Seviyen ve Kesenin Görünmesi

1. Beta HCG Seviyesi:

Gebelik kesesinin ultrasonla görülmesi için Beta HCG seviyesinin genellikle 1000-2000 mIU/mL aralığında olması gerekir.

Senin Beta HCG seviyen şu anda 592.06, bu da henüz erken bir gebelik olduğunu ve kesenin görünmesi için biraz daha zamana ihtiyaç olabileceğini gösteriyor.

1. Kese Neden Görülmedi?

Henüz Erken Dönemdesin: Reglin sadece 7 gün gecikmiş ve Beta HCG seviyen de 1000’in altında olduğu için bu çok normaldir.

Ultrason Yöntemi: Eğer transabdominal ultrason (karından) yapıldıysa, kese görünmesi için Beta HCG’nin genelde daha yüksek olması gerekir. Transvajinal ultrason (vajinadan) daha hassas olduğundan, kese daha erken haftalarda görülebilir.

1. Beta HCG Artışını Takip Etmek Önemli:

Sağlıklı bir gebelikte Beta HCG seviyesinin her 48 saatte bir yaklaşık iki katına çıkması beklenir. Eğer Perşembe günü yapılan kontrol öncesinde Beta HCG değerlerin düzenli artış gösteriyorsa, kese büyük ihtimalle görünür.

Kesenin Görünmemesi Dış Gebelik İşareti Mi?

Hayır, Henüz Bir Risk Göstergesi Değil:

Şu anda dış gebelikten endişelenmek için erken. Beta HCG seviyen normal bir şekilde artıyorsa, bu sağlıklı bir gebelik olduğunu gösterir.

Ancak doktorun kese görünene kadar düzenli takip yapacaktır.

Perşembe Gününe Kadar Ne Yapmalısın?

1. Bol Sıvı Tüket ve Dinlen:

Vücudunu dinlendir ve stresten uzak durmaya çalış.

1. Doktor Kontrolüne Düzenli Git:

Perşembe günü kese görülmezse, doktorun Beta HCG seviyelerini tekrar takip ederek durumu değerlendirecektir.

1. Ağrı veya Kanama Olursa:

Şiddetli ağrı veya vajinal kanama gibi belirtiler yaşarsan, vakit kaybetmeden doktoruna haber ver.

Sonuç:

Kesenin şu an görünmemesi tamamen normaldir çünkü Beta HCG seviyen henüz kesenin ultrasonda rahatça görülebileceği aralığa ulaşmamış. Perşembe günü değerlerin düzenli artış gösteriyorsa, keseyi büyük ihtimalle görebilirler. Rahat ol ve doktor kontrollerine güven.

Sağlıklı bir hamilelik dilerim! :two_hearts::sparkles: