Biri bana akıl versin lütfen

Kızlar merhaba gurbette yaşıyorum ailemle aramda 13 saatlik bi yol var. Sezaryen olacam annem yanıma gelecek kalacağı en fazla bir hafta dönmek zorunda sonra. Ben kendi evimde doğum yapmak istiyorum bana söylenen şu annen gelmesin sen git memlekete perişan olursun dikişli halinle sezaryanlı halinle napacan annen gitttikten sonra bebekle eşinle olacak iş değil kendini mi iyileştircen bebekle mi ilgilenecen pişman olursun diyorlar oysa memlekete gitmek istemiyorum kendi evim daha rahat. Sizce üstesinden gelemeyecek miyim sizler olsaydınız napardınız

Kişiye göre değişir. 1 haftada toparlanan da var toparlanmayan da. Ama evinizde rahat edecekseniz annenizin gelmesi daha iyi. 13 saatlik yolda sizin gidiş dönüşünüz de riskli olabilir sonuçta. Bebekle yolculuk zor olabilir. Benim seçme şansım olsa evimde olmak isterdim

Tabi ki kendi evinde olmak çok çok iyi 13 saat yol sen gideceksin bir de dönüşte bir bebek o yol zulüm olur benim düşüncem herkesin doğumu farklı tabi ama zaten 1 hafta içinde de artık toparlanmış olursunuz

Kesinlikle kendi evin daha rahat, bu sureçte eşinle olmakta bence daha iyi gelicektir her ikinizede hem küçüçük bebek 13 saati nsl kaldırsın biz koca insanlara bile zulüm oluyorken

1 hafta toparlanman için gayet iyi bir zaman canım

Aynı durumdayiz bizimkilerde uzak ve ailevi sorunlar var gelemeyecekler kayın validen 1 hafta kalacak belki daha fazla sonrası Allah büyük düşünüp stres olmak istemiyorum bakalım kızımda küçük 2 yaşında nasıl olacak bilmiyorum bı sekilde olur inşallah

Allah öyle bir yardım ediyor ki canım sen bile sasiriyorsun ben hamile kaldığında 45 kiloydum doğuma 64 kilo girdim çıktım benim malesef anne baba ayrı annem ananemle kaliyo kayın peder kayınvalide hayatta değiller kimsecikler yoktu yanımda sezaryandan 4 saat sonra ayaklandım sürekli gezdim hiç yatmadim tabi bu kişiden kişiye de değişir taburcu oldum bir hafta annem yanıma geldi ama inanirmisin annem hiç bir şeye elini bile sürmedi herşeyimi kendim yaptım bir hafta sonra zaten yaralarım bile iyileşti toparlandım ilk haftalarda bebeğini sen uyandirmasan mışıl mışıl uyur sana zararı bile dokunmaz hiç bu streslere girip şimdiden kendini üzme canım zamana bırak bı şekilde hepsi gelip geçiyor ama bana sorarsan kendi evin her zaman daha rahat olur

Canım çok motive ettin sağ ol ben de senin gibi düşünüyorum açıkçası stres yapmıyorum zaten çok şükür bir şekilde olacak Yeter ki sağlıkları yerinde olsun Allah bize hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin gerisi hallolur

Ne demek canım biz şimdiki anneler çok şanslıyız bir kere artık böyle platformlar var elimizin altında internet var gerek doktorlarımızla bile sürekli iletişimde oluyoruz ama aile evindeki büyükler malesef bazen dar görüşlü olabiliyor insanı daha çok strese sokuyor çocuk doymuyo karnı agriyo usutuyosun sarılık olucak sütün yetmiyo derken her kafadan bir ses çıkıyor bu dönemde insana sakinlik ve dinginlik gerekiyo o yüzden yanında kimse olmasa bile hiç strese girme doğum yaptıktan sonra annelik iç güdüleri zaten otomatik olarak sana yükleniyor emin ol kimseye ihtiyaç bile duymuyosun rabbim saglikla sihhatle bebeğini kucağına almak nasip etsin cümlemize

Amin canım çok haklısın :pray::heartpulse:

Çok saçmaaa ya ben 3 günde toparlandim 5 gunluktu annemler gitti kendim baktim bu sezeryani neden bu kadar abartiyolar anlamiyorum bazilari ertesi gun ayakta bazilari bi kac gun suruyo abartmasinlar gayet de guzel bakarsin emin ol canm hic kafaya takma