Biraz dertleşelim mi? :(

Kızlar selam :cherry_blossom: Ben gurbetteyim başka ülkede yaşıyorum annem doğumda yanıma geldi 2 ay kaldı ve bugün döndü. Bebeğimle başbaşa kaldık :pleading_face: o kadar üzgünüm ki sabahtan beri yalnızlıktan ağlıyorum. Eşimde kendi işini yapıyor diye hiç izni yok. Burda da onun dışında hiç kimsem yok. Bebeğim gaz dışında zor bir bebek değil ama yalnızlık insanı çok bunaltıyor :pleading_face: var mı benim gibi olan neler yaşadınız, nasıl başa çıktınız? Kafanızı nasıl dağıttınız? Sütüm kesilir diye korkuyorum o yüzden oyalanmaya ihtiyacım var :pleading_face:

Canım sen başka ülkede olmana rağmen annen iki ay durmuş. Biz ülkeyi geçtim aynı şehirdeyiz. Kaynanam iki sokak ötemde. Annem yarım saat uzaklıkta. Oğlumu sezaryenle doğurdum. Daha dikişlerim alınmamıştı yalnız bırakıldım. Daha yedi günlükken o dikişlerimle dizlerimin üzerine oturup oğlumu yıkamak zorunda kaldım ve o günden sonra hergün ben yıkadım. Gelini kırklıyken kaynanam Sivasa düğüne gitti :grinning_face_with_smiling_eyes: üç gün durdu. Geldiğinde de bir gün bir tas çorba getirmedi. Gelin ameliyatlı yapamaz oğlum aç kalır diye bile düşünmedi. Aksine çoluğunu çocuğunu kocasını ben daha yirmi günlükken alıp çaya geldi. Bi tatlı yap çayın yanına diye emir vererek. Eşek kafam bende kalkıp yaptım :grinning_face_with_smiling_eyes:Annem de kız kardeşim epilepsi hastası olduğu için üç gün durup evine gitmek zorunda kaldı çünkü gerçekten kız kardeşim çok zor. Eşimin de zaten haftada bir gün izni vardı

Diyeceğim o ki maşallah sen çok iyisin kendinden çok daha kötüleri olduğunu düşünerek kendini teskin et misal ben… şuanda ikinciye hamileyim ve bu yaşadıklarımı asla unutmam

3 Beğeni

Ona rağmen gulebilmisiniz çünkü aynısı bende yaşadım masalah bize güçlü anayiz​:face_blowing_a_kiss:

1 Beğeni

Maşallah bize ama bir kere güçlü olduğumuzu görünce artık her şeye sen güçlüsün yaparsın demeye başlıyorlar işte orası insanı çıldırtıyor​:woman_facepalming:t2:

3 Beğeni

Bende yurtdışındayım. Annem gidince eve sığamadım bikaç gün market falan dolaştım. Varsa bi kahve içeceğiniz biri kapısını tıklayabilirsiniz. Ev insanı daha da boğuyo.

1 Beğeni

Haklısın vala

Walla benim kimsem yok, bir eşim var onunlada Dogumdan beri kavga ediyoruz. Başa falan da cıkamdım, büyük bir ailem var fakat kımsem yok:)

2 Beğeni

1000 km ötedeyim canım. Benim de eşimin izin tarihleri belli değil. Babamın da tatil günleri yok maalesef. En azından doğum yapınca gelmişler ben doğum yapınca hiç kimse gelemeyecek mesela. Azıcık bebişin büyüsün beraber Türkiye’ye gelirsiniz İnşaAllah. Ya da eşim anlayışlı biriyse tatillerde annen bir daha gelir. Sıkma canını sağ olması nefes alması bile yetiyor. Gurbetin gözü kör olsun ama ne diyim ki. Lütfen üzülme, yanyana değilsek bile burada bir sürü bacın yol arkadaşın olur belki kabul edersen ilki bende olabilirim. Çocuğun da hisseder yapma kuzum benim çok şükür ki sağ ve hayatta. İstediği zaman da gelebilir, 2 ay sonra belki sen gidersin bebiş büyüyo diye. Olumlu güzel düşünelim :cherry_blossom::hugs: Rabbim salihlerden eylesin evladını :cherry_blossom:

1 Beğeni

Öncelikle Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım benim :cherry_blossom: Tabii ki insanı yanında olduğu halde yardım etmemesi daha çok yaralıyor. Bende burda kimsem yok derken bunu kastettim. Kaynanam var ama yok :joy: ben yapamam diyip çıkıyor işin içinden bende artık çağırmıyorum çünkü aksine hizmet bekliyor. Allah gerçekten yardımcımız olsun. Gurbette olmak insanı ekstra zorluyor aynı dil değil kültür değil arkadaşımda yok o yüzden yalnızlık iyice boğuyor insanı.

1 Beğeni

Kesinlikle :pleading_face:

1 Beğeni

Maalesef kimsem yok :pleading_face: Bir arkadaşım var o da bana uzakta :pleading_face:

Çok üzücü ya bari o destek olsa sana :pleading_face:

Canım benim çok sağ ol ne güzel şeyler yazmışsın :cherry_blossom: doğru söylüyorsun herkesin canı sağ olsun illaki yine gelir ben giderim ama zorlanınca insanın sabrı tükeniyor işte gidecek yer de olmayınca ev boğuyor insanı :pleading_face:

Allah kolaylık versin bebeğine odaklan inan insan o mucizeyi izlerken onunla ilgilenirken tüm dertlerden sıkıntılardan uzaklaşıyor. Arkadaşların komşuların varsa onlarla vakit geçir bebeğin uyudukça sende uyu hem fiziken hem ruhen dinlen :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Canım benim çok teşekkür ederim :cherry_blossom: maalesef kimsem yok burda yürüyüşe çıkıyorum oğluşumla sadece o kadar :smiling_face: Doğru onun varlığı bile insanı mutlu ediyor ama yalnız olmak bu dönemde çok yıpratıcı oluyor böyle böyle geçecek günler işte :face_holding_back_tears:

Zorlanmak analığın şanından :slight_smile: keyfini çıkarmaya bak bi daha gelmeyecek nasılsa bu günlerin bi bakmışsın hop evlenecek yaşa gelmiş kuş olmuş uçuyor :slight_smile:

Cenesini kapatsin bisey istemiyorum ondan baska

:heart::heart::heart::heart:Allah var