Biraz bilgi almak istiyorum

Aynen devlete gittim cnm

Cnm özelde resmi atayim da bakar mısın

Hım ben özel kiliniğe gidiyordum hatta ben kürtaj olcagm nünü falan ayarlamştım sabahı düşüğüm başladı ama nasıl böyle parça parça oluk oluk kan geldi somra gittim kürtaja doktor baktı kanama olmuş ama kesenin zarını atamamşsın hemen 10 dakika genel anestezi verdi bayılttı aldı faan ayılma bayılma 20 dk bile sürmemiş

Ben tekrar hamile kaldığımda progestan vermişlerdi düşük tehlikem yoktu ama daha önce düşük yaptığım için önlem amaçlı vermişlerdi Bir de kan sulandırıcı Aspirin vermişlerdi düşüyor önlemek için açıkçası ben aspirini pek kullanmak istemedim içime yatmadı Bir de riskim yoktu ama progestanımı kullandım

Senin bebeğin kaç haftalikti canım yanlış bilgi vermek istemem ama ben hamileliğimi öğrendiğimde 4 haftalık hamileydim kahverengi kanamam oluyordu Doktor öyle gittim zaten Doktor test yaptıktan sonra bebeğin sağlıksız olduğunu söyledi düşük yapacağını söyledi zaten gittiğimin ertesi günü düşük yaptım ben kanamam oldu ve feci bir sancı feci bir kanamayla gittim normalde özele gidiyordum ama akşam saati düşük yaptığım için hastanede doktorumun olmayacağı için devlete gittim İnan devlette hiçbir şey bilmiyorlar yani 3 kere gitmiş bir insan olarak seni çok yanlış yönlendiriyorlar aşırı derecede normalde de ben adet olurken çok fazla kanaması olan bir insanım düşük yaparken de çok fazla yani bütün vücudumdaki kan gitmiş olabilirdi bana devlet hastanesi şey dedi senin kürtaj yapmazsak ölebilirsin ve bunu uyuşturmadan yapıyorlarmış o korkuyla çıktım yani olmak istemedim kendi özel doktoramı aradım oraya gittim doktorum daha bebeğim 4 haftalık olduğunu kürtaja gerek olmadığını zaten rahmim bunu kendine parça parça attığını söyledi bir haftaya yakın kanamam oldu parça parça ve sancılı oldu ağrı kesici yazdı bana dayanamadığım sürece ağrı kesici içmem için çok şükür atlattım hatta haziranın 16’sına ben düşük yaptım temmuz’un 16’sında tekrar adet oldum yani o yüzden hiç sıkıntı etme eğer ki bebeğin ve küçükse kürtaj olmanın hiç önermem çünkü doktorum şey demişti ilk hamilelikte kürtaj olunursa sonrasında çocuk olmak biraz zor oluyor demişti

Cnm sen kendin mi düşürdün ve ondan sonra ne zaman gebe kaldin @Nisanurr

Evet kendim düşürdüm 16 haziran da düşük yaptım 22 ocakta hamile kaldım 7 ay gibi bir süre sonra

O sürede korundunuz mu peki acaba neden öyle geç oldu @Nisanurr

Yok hiç korunmadim düşükten üç ay sonra adetim duzensizlesti doktora da gittim düşükten sonra normal olduğunu söyledi ocak ayında da hamile oldum

Düşükten sonra beklemen gereken bir süre varsa bekle doktor şu kadar ay dikkat et filan derse. Demezsede sor mutlaka. Benim kanamam oldugunda 6-7 gün yogun sürmüstü ve rahim duvarım incelmisti doktor yasak koymustu tekrar hamilelik olursa düser diye. Herkeste aynı sey olcak degil ama bilgin olsun.

Bana sadece iki ay dedi rahim duvarinin inceldiğini nasil anliyoruz en son endometrium 18 mm dedi oda düşük yapmamin dorduncu gunuydu dedi @Gizem13

Onu doktor anlar zaten muayenede. Öyle bsey olmussa söyler. Bende yogun kanamaya baglı olmustu ve 3 ay korunmamı söylemisti

Banada iki ay yeterli dedi cnm benim kanamada bugun yedinci gun sadece lekeli kahve geliyor insllh biran once biter adetim gelirde şu betam sifirlandigini goreyim artik @Gizem13

Stres yapmayın beta tamamen düsecektir siz doktorunuzun söylediği süreye uyun. Hatta daha sonrasında gebelik düsünceniz varsa muayene olun rahim yumurtalıklar hormonlarınıza filan baktırın ben saglıklı bir sürec icin öyle yapmıstım gerisi takdiri ilahi dedim cünkü insanı ruhen ve fiziken yıpratan bir sürec önlem almak istemistim tavsiyemdir daha saglıklı olur diye düsünüyorum

Zaten ben bu sureçten hepsinden geçerek gebe kaldim cnm yine düşük oldu ben kendimkini kan uyuşmazligina bağliyom daha çok cnm çünkü eşimle uyuşmazlik vardi bebekte eşimin kanindandi oncesinden hiç dikkat edilmedi takip edilmedi bende soylemedim @Gizem13