Bir yol gösterin neolur okul kaygisi

Kizlar bu sene oglum 5. Sinifa basliyor yeni okul yeni arkadaslar yapisi geregi cok sakin mutevazi bir cocuk cok eziliyor bu yuzden kendini asamadi yani aslunda cevremdeki cocuklarda cok asabi belkide bu yuzdendir simdi yeni okul yeni arkadaslar napacagim bilmiyorum kardeside oldu yrni dogum yaptim 26 gun oldu onlara yetememekten cok korkuyorum oglumun durumuda belli dersleride normaldi ilk okulda ogretmenleri cok seviyor cok terbiyeli diyorlar ama drdigim gibi bu hali yuzunden cok eziliyor ne onerirsiniz bu yil tek basinada olacak okula gidis geliste ben gozetemeyecegim bebegim oldugu icin simdiden kaygi sarmis durumda onu.Bende belli etmemeye calisiyorum bunu psikiyatriyede goturdum hersey normal dedi yapisi geregi dedi ingilizce bilgisayar konularinda cok cok iyi bu yonde destek verin dedi ogretmenleri bakalim :expressionless: @Halemirac.10 @Cansuuu @Fadik @agustos-anneleri @bursa-anneleri @ardahan-anneleri

1 Beğeni

Yok mu ayni durumda olan​:joy:

1 Beğeni

Yetenekli olduğu konularda kendini geliştirmesi öz güven açısından iyi olacaktır onun için. Ben bir eğitimciyim. Çalıştığım kurumda bazı çocukların kendilerinde bu kaygının olduğunu fark ettim. Maalesef şimdiki çocuklar çok acımasız ve zorbalar

Benim oğlumda bu yıl 5 sınıfa başlıyor okul yakınsa kendi gıdıp gelebılır çok korumacı olmamak gerek diye düşünüyorum bu konuyu kafana takma ben oğlumu gozetımım altında bazı yerlere veya kurs yerine gönderiyorum ki kendi kendine yetmeye ogrenıp öz guvenı gelıssın diye benım oğlumda çok sakın ve efendı bır çocuktur ama devamlı konuşuyorum dışarıda ne yapıp ne yapmaması gerektıgını nasıl savunması gerektıgını kı zaten çocuklar okulda evlerınde oldukları gıbı degıller okul donemındede ders konusunda esınden destek alabılırsın ya baba bebekle ılgılenırken sen oğlunun derslerı ole ılgılenebılırsın

1 Beğeni

Bana ne onerirsin cok canim sıkılıyor yillardir ugrasiyorum cevre cok kotu benim cocuk cok sessiz surekli bastiriyorlar hakaret ediyolar cocuga yani hakkini ariyor ama onlar kadar olamiyor yapmadigi seyleri ona yikiyorlar ortaokuldada cok zorlanacam bilmiyorum ki @LaleKurt

1 Beğeni

Ust gecit var okul ile ev arasinda cadde gelecek yaklasik 15 dk yuruyecek sabah goturuzde aksam kendisi gelecek mecbur bebek var

Dediğim gibi yetenekleri geliştirilirse kendini gösterme imkanı bulur, onun açısından iyi olur. Evde siz de ona görevler verebilirsiniz, sürekli iletişim halinde olmanız onun için iyi. Hem kendini size anlatabilir hem de yaşadıklarını. Bazı çocukların gerçekten yapısı bu şekilde oluyor, ne kadar büyürse büyüsün değişmiyorlar ama ne kadar topluma kazandırırsak o kadar iyi

Benim biri 8.sinif biri 2.sinif birinin sınavları olacak birinin dersleri inşallah kolaylıkla yaparız yardımcı oluruz bence öğretmen de etkili hepimizin evladına hayırlı iyi öğretmenler gelsin inşallah

1 Beğeni

Aynı dertten muzdaribiz benimde biri 5 e biri 2 ye gidiyor Kasım sonuna doğum var bebekle beraber onların dersleri vs nasıl ilgileneceğim bilmiyorum 5. Sınıfa gidecek olan senin anlattigin gibi aynı vurup elinden eşyasını alsalar niye aliyorsun diyemez çok çekingen

Kareteye gönderiyorum 2 aydır kendine güveni gelsin savunabilmeyi öğrensin diye inşaallah ise yarar

Allah yardımcın olsun bitanem benim sağlıkla kucağına almak nasip etsin inşallah bebeğini okulda bı bakacaksın su gibi geçecek inşallah

1 Beğeni

İnşaallah alışıp bı kaç arkadaş edinirse gözüm arkada kalmaz çabuk sevdirir kendini :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Basketbol ingilizce bilgisayara istegi ve yetenegi var baskete gecen yil verdim bu sene gidemedik kardesi oldu bende goturemedim kaldi ama ilk okukda ogretmenk baskin bir tipti cocukta etki birakti suan kaygi yasiyor okula gidince ayni seyler olacak diye :sob: sessiz diye ogretmenide dalga geciyordu sen ortaokulda napacaksin diye desteklemek yerine hep ezdiler ben aaraya girince covuga sinifta pskolojik baski yapti eve gidince annene herseyi anlatma diye son sene diye ses etmedjm allaha havale ettim suan cocukta kaygi cok bir hafta var ama bugundn gozleri doluyor yenj okul yeni arkadsslari yeni ogretmenleri olacak 4 seneye zor toparlamistim cocugu suan en bas birinci siniftaki kaygilarina geri dondu… @LaleKurt

Allah yardimcimiz olsun benimki 26 gunluk daha cok zor olacak

1 Beğeni

İnsallah canim

Zaman geciyorda kaygili ve boyle cocuklar olunca cok problem oluyor benim cevremdeki butun okuldaki cocuklarda dahil cok küstahlar benjmkide mutevazi sesiz neyse allah buyuk sagol canim

1 Beğeni

Benim 2.ye giden oğlumda aynı malesef 1.sinifta çektik sıkıntı malesef zorba çocuk çok Allah a emanet hepsi bende yeni doğum yaptim aklım okulda

Çocukları bir yere kadar anlayabiliyorum ama öğretmenler nasıl bu şekilde davranıyor çözemiyorum. Bence okulda bir problem olduğunda onun nasıl çözebileceğini anlatın, siz devreye girince bu sefer dediğiniz gibi ters tepebilir. Ama belki hiç düşündüğünüz gibi olmaz bu seneye güzel başlar. Ona da siz gaz verin, yeni arkadaşlar her şey güzel olacak gibi. Çocuklar çok etkileniyor yaşadıklarından. Anne baba olarak bizim elimizden kısıtlı imkanlar geliyor. Sürekli iletişimlerinde yanlarında olamadığımız gibi. Ama siz sürecin farkındasınız, ilgili olduğunuz belli. Bu sebeple sizin çocuğunuz birçok çocuğa göre çok şanslı

Bazen kiziyorum.kendime keske bukadar ilgili olmasaydim hersey farkli olurdu gibi cevrede cok var basi bos cocuk hepside yirtici oldu surekli konusurum cesaret vrriyorum elinden geleni istiyorum fazlasini istemiyorum diyorum olfugu kadar kendini zorlama uzme diyorum esimde bende bilmiyorum @LaleKurt

Yeni doğum yaptım 21 günlük ve büyük oğlum 1 hafta sonra 1.sinifa başlayacak ve okula ben götürüp getireceğim bide beni düşün derim :melting_face::face_holding_back_tears: alttakini görüp her zaman şükretmek lazım eninde sonunda sen bi annesin yetememe korkusu ile kendini ne kadar kasarsan o kadar yetemezsin elinden geleni yap dua et gerisini Allaha bırak :heavy_heart_exclamation::palms_up_together:t3:

1 Beğeni