Bir memenin diğerinden küçük olması?

Dogumdan once 75 sütyen takiyordum sol dogumdan sonra ayni kaldi ama sag göğsüm 80 85 farklilik o kadar belli ki cidden cok tanimi sıkıyor sol mememi sağdığım halde pek gelmiyo gelmese bile sagiyorum arada ama yine yok hep aynı sütüm sol mememde artmiyor neden bu kadar farklilik olur mu ? Kadin doguma gittigimde gostermem gerekir mi ?

@tecrübeli-anneler yardımcı olabilir misiniz arkadaşimiza :tulip::hibiscus:

Bebeklerin bir veya iki meme emmesini etkileyen esas şey memenin süt depolama ile süt salgılama kapasitesi ve bebeklerin emme istekleri ile mide kapasiteleridir. Süt depolama kapasitesi meme içerisindeki süt miktarıdır ve her annede farklıdır. Hatta aynı annede memeler arasında bile farklılıklar olabilir

Bir memenin daha az gelişmesine ya da diğerinin ondan daha fazla gelişmesine bağlı bariz asimetriler görülmektedir. Özellikle doğumdan sonra her iki memede farklı miktarda süt üretimi ya da bebeğin bir memeyi daha fazla emmesine bağlı olarak da memelerde eşitsizlik gelişebilir

Peki bu sonradan normal eşit oluyo mu hep boyle kalmiyo dimi

1 Beğeni

10 yil once ilk dogumumu yaptim ayni anlattiginiz gibi sag gogsum sol gogsumden bi tik buyukdu birinde sut varken digerinde cok azdi ve bu 10 yil boyunca duzelmedi bu arada bebegim 2 ay emmisdi her iki gogsumdede fazlaca kist var ona ragmen biri buyul biri kucuk 9 gun once dogum yaptim hala ayni sebebini bende anlamadim kistler icin kontrole gottigimde doktorda bisey demedi

Bende olmadı o yüzden bir şey diyemiyorum bilen yaşayan arkadaşlar yardımcı olurlar