Arkadaşlar 40 ım çıktı geri hemen hamile kalmak istemiyorum hap kullanmakta istemiyorum çoçuk emzirilmediği için 3 aylık iğne varmış kullanan varmı yan etki yapıyormu fiyatını biliyormusunuz
Spiral taktırsanız
Onunda koruma ihtimali çok yokmuş galiba
Bende çevremden en garanti spiral diye duyuyorum hep bende 2 kızım var hiç taktırmadm kendimiz korunduk ama 3.ye hamileyim dogurunca taktıracağım inşallah
Doğumda mı takılıyor sonradan takılıyor mu
Lohusalık bittikten sonra ilk adet oluşunun 3.günü adetliyken takılıyor
Sonradan takılıyor canım benim çevremde taktiran da çok oldu
Anladım teşekkür ederim
Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için
Spiral en guvenli bence 6 sene korundum hic bir sıkıntı yasamadim tabi kontrollere gitmen lazım
Ben iki gebelik sonunda da taktırdım ilki 1.5 sene durdu kardeşi olsun diye çıkarttık ikinciside 7 sene sonra cikarttirdim 20 günlük bebeğim var 40 tan sonra yine taktıracağım bana göre garanti bı yöntem ama her bünye bir olmayabilir
Anladım saolun bilgi için
Aynen spiralle hamile kaldım falan diyenler bence kontrol ettirmiyor kayma yapıyor yada çıkıyor öyle kalıyorlar
Tabi kontrolune gitmek lazim bende 2 seneye yakin kullandim hicde bisey olmadi cevremde duyuyorum takdirmis 10 senedir duruyo diyo cesarete bak onlada hala korunuyo
Aynen bende çok duyuyorum öyle Allah a emanet korunuyolar işe
Bakırlı spiraller var onların süresi 10 yıl ben ondan taktirmistim 7 sene durdu sıkıntı yoksa 10 yıl durabiliyor ama taktirirken kaç yıllik olduğunu sormak lazim
Teyzenin biri 20 sene mi ne olmuş hiç muayeneyede gitmemiş yapışmış içine kızları ağrısı var diye getirmişler doktor direk yatış verdi ameliyatla çıkacak dedi
Ay yok artık pes
Aynen oyle en son ben kayma yapmisti kontrole gitmesem yine farketmicektim gecenlerde bi komsum cikarttirdi 10 senedir duruyormus ete saplanmis artik ameliyatla aldirdi tamam ömrü 10 yıl spiralin ama kontrole gitmek gerekiyor herseyde oldugu gibi spiralde de tehlike var elbette hic bir doktor yuzde yuz garanti demez diyemez
Tüpler bağlıyken bile garanti yok kalmiski spiral dediğiniz gibi mutlaka kontrolü yapılmalı yoksa kendi sağlığımiz için tehlike oluyor