Merhaba hanimlar 12+2 günlük gebeyim sabah kontrolum vardi cok sukur bi sikinti yok ama bebegin hareketleri az dedi neden acaba bi sorun olur mu yemek yiyip gittim
Cevap vericek kimse yokmuuuu
O haftalarda zaten çok fazla hareket etmez diye biliyorum 14 15 ten sonra sıklaşır hareketler. Doktorun yersiz yere negatif aşılamış olabilir sana başka bir doktora da görün istersen
Zaten degistirecegim ben sordukca biseyi cevap veriyor uyuyor mu diyorum az hareket ediyor diyo zaten gelemden oncede cikolta ye demisti haraektler icin erken zaten dimi
@Fatimabetul merhaba 12. haftada bebek henüz çok küçüktür ve hareketleri henüz hissedilecek kadar güçlü değildir.Hareketleri genellikle ultrasonda görülebilir, ancak anne adayı tarafından hissedilmez.
İlk gebeliklerde bebek hareketleri genellikle 18-22. haftalar arasında hissedilmeye başlanır.
Bende 4 gün önce gittim kontrole suan 12+4 olduk. Ultrasonda hareketli oldugunu gördüm çırpınıyor gibiydi sanki doktor normal dedi ama bir önceki kontrolümde de tam tersiydi mesela uyuyo mu uyanık mı belli değildi çok ufak oldukları için anlayamıyoruz. Hissedilme olayına gelincede henüz ona daha var hissedemeyiz zaten. İçinizi rahatlatmak için en iyisi farklı bir doktorda baktırmanız belki o an öyle gelişmiştir sonucta uzun süre bakılmıyor bebeğe
Yok zaten hissetmek icin cok erken oldugunu biliyorum ama az hareketli dedi ultrasona bakinca ona takildim sadece neyse saglikli hayırlı olsunlarda
Kendim hissetme konusunda erken oldgunu biliyorum fakat ulstrsanda oyle duruyor az hafktli dedi onu sordum
Genelde o hafta hareketler hissedilmiyor bile korkulacak bende bişey yoktur çünkü bende nerdeyse 18 haftalarimda hissettim küçük küçük ve hareketleri az dediyse bu doktur keşke sebeplerini de söyleseler insanları böyle korkuya kaptiriyorlar
Hiçbir sıkıntı çıkmaz doktorun fark etmeden seni endişelendirmiş çikolata yiyebilirsin kontrolden 10 15 dakika öncesinde ve gün içerisinde meyve tüketmeye özen gösterirsen bir sonraki kontrolünde bebişin kıpır kıpır olduğunu görürsün canım
Cok tesekkur ederim gelmeden once ye dedi ama tatliyla hic aram yok Allah razi olsjn
Henüz ilk haftalardasın aslında kendini daha rahat hissedeceğin ve daha tatmin eden bir doktor bulabilirsen değiştirebilirsin güzelim. Hem teyit amaçlı da bir kontrol olur için rahatlar.
Cok haklısınız 3 hafta sonra kobtrol badka doktora gideceğim herkese cok teşekkür ederim