Beyinde kist

Kızlar daha öncede yazmıştım 27 haftalık detaylı ultrasyonda bebeğimin sağ ve sol beyninde kist var denmişti 30 haftalığım bugün kontrolüm vardı hala geçmemiş çok tedirginim başka bir tedaviye gitmem gerekiyor mu başına gelen varmı

@Ömrüm42 Merhaba :hibiscus: Kistler beyin dokusundan bağımsız, sıvı dolu keseciklerdir ve bebeğin beynine zarar vermezler . Genellikle 28-32. haftalar arasında, bebeğin beyni olgunlaştıkça ve bu bölgedeki doku sıkılaştıkça kendiliğinden küçülüp solar . Ama 30. haftadan sonra veya hatta doğuma kadar devam eden vakalar da mevcuttur . Kaybolma süreci bebekten bebeğe değişir. Önemli olan “hala var” olması değil, başka bir bulgunun eşlik edip etmediğidir.

1 Beğeni

Hatice hanım başka bir bulgu yok bunun dışında bu yüzdende korkma demişti ultrasyonu çeken doktor bugünde kendi doktoruma gittik raporla birlikte azda olsa var yine dedi acaba diyorum başka doktora daha mı gitsem

Hem çok şükür başka bulgu yokmuş hemde az da olsa var demiş, demek ki kaybolmaya başlamış çok şükür. Bence başka doktora gerek yok ama için rahat edecekse gidebilirsin tabi. :hibiscus:

1 Beğeni

Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için inşallah sağlıkla kavuşurum yavruma ilk bebeğim birde tüp bebek olunca korkum elimde olmadan artıyor

1 Beğeni

Aminnnn :palms_up_together:t2::hibiscus: endişelerini anlıyor ve hak veriyorum ama kendini strese sokma lütfen hamileliliğinin tadını çıkar. Sürekli olumsuz şeyler düşünüp hayatına negatifi çekmeye lüzum yok güzel düşünelim güzel şeyler olsun Allahın izniyle :smiling_face:

1 Beğeni