Beyin sıvısı

Merhaba 15 haftalık hamileyim. Bugün devlet hastanesine gittim bebeğimin beynindeki sıvının fazla olduğunu söyledi ve bizi patinolojiye yönlendirdi doktor ultrasyon hatası olabilir benim ölçüm yanlışı yapmış olabilirim bebek küçük ondan da olabilir kesin bir şey diyemem dedi başına böyle bir şey gelen var mı hani böyle dendi ama başka doktora gittim sonuçların iyi çıktı diye

2 Beğeni

Ablama da öyle demişlerdi şehir dışına git dediler ablam gitmedi doğum yaptı çok şükür bebeği gayet sağlıklı hiçbir sorunu yok sizde korkmayın dua edin herşey olacağına varır

Bakmayin doktorlara bazen abartıyorlar bilmiyorlar

Merhaba baya uzun zaman sonra tekrardan girdim bebeğim trizomi 13 çıktı amniyosentez yapıldı şu an gebeliğim devam ediyor :cherry_blossom:

1 Beğeni

Trozomi beyilnin su toplamaasi mi

Benim bir tanıdığım hamileyken ona da demişlerdi onlar pek umursamadı yalandır dediler çocuk şuan 9 aylık oldu kafası büyük bildiğiniz vücudu kafasına küçük geliyor kafası dik durmuyor düşüyor hep onlar da hastane hastane geziyorlar şimdi bence her ihtimale karşı baktırın .Benim kardeşimin de kafasında sıvı vardı doğuştan şant takıldı 7 yıl sonra çıkarıldı kardeşim epilepsi hastası şuan her bir nöbetinde binlerce hücre ölüyormuş kardeşim 16 yaşında ama zeka geriliği var malesef size tavsiyem hiçbir şeyi kulak arkası yapmayın her ihtimale karşı baktırın

Trizomi kromozom sayısının iki olması gerekirken üç tane olması demek trizomi 21 down sendromu trizomi 18 ve trizomi 13 olarak ayrılıyor yani bu kromozomlarda bir sayının iki tane olması gerekirken aynı sayıdan üç tane var kromozom fazlalığı ya da azlığından oluşan meydana gelen bir hastalıktır :smiling_face:

Anladım canım rqbbim şifasını verir inşallah

1 Beğeni

Amin Allah razı olsun :cherry_blossom:

1 Beğeni

Bebeğimin zaten çok anormalliği var beyninin ortasındaki ikiye ayırılam hücre zarı gelişmemiş kalbi delik kalbinde tek damar var kirli kan temiz kan tek bir damardan geçiyor gözünün birsi yok bir tanesi küçük ayakları içe dönük burnunun ortasındaki ikiye ayıran bir çizgi var o yok diyor doktorlar perinatolojidem takipliyim :cherry_blossom:

2 Beğeni

Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin derdi veren dermanı da veriyor size o gücü de sabrı da veriyor Allah yardımcınız olsun

1 Beğeni

Allah razı olsun :cherry_blossom: