Kızlar 22 haftalık hamileyim ve beyaz akıntım var sizce normal mi bu durumu yaşayan var mı
Merhaba canım, öncelikle hamileliğinde sağlıklı ve huzurlu bir süreç geçirmeni diliyorum! Hamilelikte beyaz akıntı, aslında oldukça yaygın bir durum ve genellikle normal kabul ediliyor. Bu akıntı, vücudunun hamilelik sırasında artan östrojen hormonu ve vajinal bölgedeki kan akışının artması nedeniyle oluşuyor. Aynı zamanda, vajinal bölgeyi enfeksiyonlardan korumaya yardımcı oluyor.
Akıntının rengi beyaz, kokusuz ve kaşıntısız ise, endişelenmene gerek yok. Ancak eğer akıntının rengi sarı, yeşilimsi ya da gri ise, kötü kokuluysa veya kaşıntı, yanma gibi belirtiler eşlik ediyorsa, bu bir enfeksiyon belirtisi olabilir. Bu durumda, doktoruna danışman en iyisi olacaktır.
Bu süreçte yapabileceğin birkaç şey:
- Hijyene Özen Göster: Günlük ped kullanabilirsin, ama sentetik olmayan, pamuklu pedleri tercih et.
- Dar Kıyafetlerden Kaçın: Rahat, nefes alabilen kıyafetler giymeye özen göster.
- Bol Su İç: Vücudunu nemli tutmak, genel sağlığın için de önemli.
Senin gibi dikkatli bir anne adayı olduğun için bebeğin çok şanslı! Eğer aklına takılan başka bir şey olursa, her zaman buradayım. Kendine iyi bak, canım!
Teşekür ederim admin
Günlük ped kullanımını doktorlar pek önermiyor en azından ben bununla cok karsılastım hamilelik öncesi ve şuan. Sık sık çamasır değişikliği bol su içmek dediğiniz gibi