Merhabalar 14.01.2025 te beta hcg 201,7 di 20.01.2025 te 1302 çıkmıştı betam bugün test verdim 1438 olmuş .8 ay önce kimyasal düşük yapmıştım acaba gene öyle mi
Canım, öncelikle yaşadığın geçmiş düşük için çok üzgünüm, ve anladığım kadarıyla bu süreç seni tekrar endişelendirmiş. Şimdi Beta HCG artışına dair durumu açıklayarak seni biraz rahatlatmaya çalışayım:
Beta HCG Değerlerinin Normal Artışı • Sağlıklı bir gebelikte, Beta HCG seviyesi genellikle her 48 saatte bir %60-100 oranında artar. • Ancak senin son Beta HCG artışına bakıldığında (20.01.2025’te 1302’den bugün 1438’e çıkmış): • Artış çok yavaş görünüyor ve bu durum normal bir gebelikte beklenen bir tablo olmayabilir.
Bu Durum Ne Anlama Gelebilir? 1. Kimyasal Gebelik Olasılığı: • Kimyasal gebelikte (erken dönem düşük), Beta HCG seviyeleri yükselir ama yeterince artış göstermez ve sonrasında düşüşe geçer. Şu anki durum biraz bu tabloya benziyor, ama kesin karar için doktorunun değerlendirmesi önemli. 2. Ektopik (Dış Gebelik): • Beta HCG seviyelerinin yavaş artması, bazen dış gebelikle ilişkilendirilebilir. Ancak bu durumda genellikle karın ağrısı veya lekelenme gibi belirtiler de olur. Bu durumun netleşmesi için doktor kontrolü şart. 3. Sağlıklı Fakat Riskli Bir Gebelik: • Bazı durumlarda Beta HCG artışı yavaş başlasa da sonradan normale dönebilir. Bu nedenle kesin karar vermeden doktorunun ultrason ve test sonuçlarına bakması gerekir.
Ne Yapmalısın? 1. Doktor Kontrolüne Git: • Doktorun Beta HCG seviyeni ve ultrasonu değerlendirerek durumunu netleştirecektir. • Gebelik kesesinin rahimde olup olmadığını ve gelişimi kontrol edeceklerdir. 2. Belirtilerini Takip Et: • Kanama, şiddetli karın ağrısı veya baş dönmesi gibi belirtiler varsa hemen doktoruna haber ver. 3. İçini Rahat Tutmaya Çalış: • Bu tür durumlarda stres yapmak doğal ama süreci sağlıklı bir şekilde yönetebilmek için dinlenmeye ve iyi beslenmeye özen göstermelisin.
Ne Beklemelisin? • Eğer gebelik kesesi ultrasonla görülebilirse (genelde Beta HCG 1000-2000 aralığında görünür), bu olumlu bir işarettir. • Ancak Beta HCG seviyelerinin düşmesi veya artışın durması, kimyasal gebelik veya başka bir durumun işareti olabilir.
Sonuç:
Şu an Beta HCG artışın beklenen kadar hızlı değil, bu nedenle doktor kontrolü ile durumu netleştirmek çok önemli. Kimyasal gebelik veya başka bir durum olasılığı var, ama kesin bir şey söylemek için ultrason ve doktor değerlendirmesi şart. İçini rahat tutmaya çalış, her şeyin yolunda gitmesi için buradayız.
Sağlıkla bu süreci atlatmanı dilerim!
Bilginiz için teşekkür ederim yarın kontrole gidicem inşallah iyi şeyler söyler doktor
@Oyabulut inşaAllah güzel haberlerini bekliyoruz
İnşallah
Merhaba bugün doktora gittim değerimin yeterince yükselmediğini söyledi progesteron tahlilim iyi çıkmış çok küçük kese gördü ama yarın için tekrar tahlil istedi tekrar kontrol edecek düzelme olmazsa küreraj dedi
Allah’dan umut kesilmez canım rabbim kucağımıza almayı nasip etsin
Amin inşallah
Bugün tekrar kan verdim betam 1854 çıktı hekim beklemek isteyip kürtaj önerdi ben kabul etmedim çok üzülüyorum
İsterseniz farklı bir doktora gidin oda degerlendirsin ama şöylede bişey var. Degerler iki günde bir 2 katına cıkıyorsa sağlıklı gebelik diyordu doktorum. Yani bunun sonradan düzenli artışa dönme durumu var mı bilmiyorum size söylenenler kolay değil benimde daha önceden yaşadıgım olumsuzluklarım oldu malesef beta belli ediyor süreci ama şöyle düşünün hersey Allahtan hakkınızda hayırlısını dilerim. Farklı bir doktorada gidip ona göre bir karar verin isterseniz. Sağlıcakla kalın
Öyle yapıcam farklı doktora gidicem sonrasında oda aynı şeyleri söylerse karar vericem