Herkese merhaba. Beta HCG değerlerim sırasıyla bu şekilde.
22 Nisan 57,5
24 Nisan 163,5
26 Nisan 370,1
28 Nisan 1437,7
30 Nisan 5292,6
3 Mayıs 9547
5 Mayıs 13115
7 Mayıs 17792,7
Ama sanki başlarda çok iyi artan değerim 3 mayıstan itibaren çok az artmaya başladı. Ultrasona girdiğimde kese ve yolk kesesi oluşmuştu. Ama yine de çok korkuyorum. Acaba beta belirli bir değere geldikten sonra böyle yavaş mı ilerliyor, bir de tüp bebek olduğu için daha endişeliyim. Lütfen yorum yapar mısınız
Var mı bu durum başına gelen???
Normalde Bhcg iki kere ölçülüp, degerin en az 2 ye katlanmasına bakılır diye biliyorum.Keseyi ve yolk kesesini görmüşsünüz, tekrar bhcg doktorunuz mu istedi?
Ben de kese görüldükten sonra artık beta takibi değil sadece ultrason takibi yapılır diye biliyorum. Aslında o yüzden çok tedirgin değilim. Çünkü zaten 5. Haftanın sonuna kadar değerlerim hep ikiye katladı. 5. Haftanın sonuna doğru da arttı ama hep belirli düzeyde. Bir yerde beta 6000 olduktan sonra artış hızı yavaşlıyor diye okumuştum da bilemedim
Doktorunuz sorun yok derse, kese ve yolk da varsa boşuna endişelenmeyin ve rakamlara takılmayın derim ben.
Doktorum kese etrafında kanama alanı görünce yine bir kez daha beta ve progesteron hormonuna bakalım dedi. Sonrasında progesteron iğnesine başladım zaten. Bugün gittiğimde ise kanama alanı gözükmedi kaybolmuş kesede de hiçbir sorun yoktu. Doktorum da artışın yavaş olduğunu ama bir sorun olmadığı bu saatten sonra kalp atışı ve ultrasonun önemli olduğunu söyledi. Sanırım ben çok panik yaptım
ultrasonda herhangi bir sorun tespit edilmedi haftasıyla uyumlu dedi.
Madem sorun yokmuş şu anda, İnşallah kalp atışını da duyarsınız yakında. Kendinizi mümkün oldugunca strese sokmamaya çalışın, (endişelenmemek çok zor biliyorum) , şu an moralli ve pozitif düşünmeye ihtiyacınız var.Bebeğinize odaklanın ![]()
Çok teşekkür ederim. Bir sonraki randevum pazartesi günü. Güncellerim sizi ![]()
![]()
Rica ederim. Güzel haberlerinizi bekliyorum ![]()
Merak etme beta hgc nin ilk 2 tanesinde zaten iyi artmış birşey olmaz. Normalde bişey olsa ilk kan aldırdıgınla bir sonrakinde 2 kat artmazdı ben kendim yaşadım boş gebelik. Ama sende keselerin ikiside görünmüş kanama alanıda kendiliğinden gidiyor birde geç döllenmede olabilir son adete göre mesela 4 5 haftakık hesaplarsın ama geç döllenmeden belkide 3 4 haftalıktır. Kese görmüşsün yolck görmüşsün 6. 7. Haftada kalp duyarsın hiç korkma. Benim şuan ki hamileliğimde 2 kese vardı ikiz denişti ama biri kanama alanındaymış tutunamamış o kendi kendine bi şekildr gitmiş şuan biri duruyor 2 aylık oldum şükür
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Bende dedim ki eğer bir sorun olsaydı zaten onca kan verdim muhakkak bir tanesinde kendini belli ederdi. Sadece son 3 tanesinde yine arttı ama bu sefer artış hızı yavaşladı. İnsan ister istemez tedirgin oluyor
siz hamileliğinizde kaç kere beta hcg değeri baktırmıştınız zaten keseyi gördükten sonra beta bakılmıyormuş bile
Betaya da çok aldanmamak lazım 2 3 kere baktırdktan sonrası stres zaten gerek yok bu kadarına
benm mesela hamileliğimin birinde 195 ile, öğrendim ardından 2 kere daha verdim hep 2.5 kat ve, üzeri arttı sonuç kese vardı bebek yoktu düşük yaptım
sonrakinde 77 ile öğrendim acildeki doktor her şeye hazırlıklı olun dedi şu an 6 aylık olduk bile demem o ki o çocuğun bu dünyada yiyecek ekmeği varsa Bi şekilde rabbim nasip ediyor kendinizi strese sokmayın hakkınızda hayırlısı olsun inşallah ![]()
Kesinlikle öyle inşallah çok teşekkür ederim. Pazartesi kalp atışını duymak için gideceğiz rabbim en hayırlısını kolaylıkla nasip etsin bizlere inşallah ![]()
İlk hanileliğimde 7 kez ama güzel artıl olmadıgı için öyle baktırdım zaten bol çıktı ikincide 6 kez cnkü ilkinde öyle olunca korktum. Şimdi 2. Bebişim geliyor kısmetse 1 kez baktırdım adetim 5 gün gecikmişti 430 çıkınc birdaha baktırmadm 2 3 gün snra keseyü görmeye gittim görmüştüm ama kalp duyamayız dediler 7 HaftY yKın kLp duydum
Aslında gebelikten şüphelendikten sonra 1-2 kez kan verip artış görmek daha sonrasında keseyi gördükten sonra ise tekrar tekrar vermemek gerek bence. Keseyi gördükten sonra artık beta takibi yapılmıyorsa demek doktorların vardır bir bildiği. Benim çok güzel arttı keseyi gördük ama sonrasında artış hızı yavaşladı. Yine kendi içerisinde orantılı arttı ama eskisi kadar hızlı yükselmiyordu. Bence 6. Haftaya gelindikten sonra artık bir raya oturuyor o değerler. Ve hamile olarak o kadar kan vermemiz de doğru değil. En iyisini yapmışsınız kanda görüp artık kesenin gelişimini beklemek en doğrusu.
Hayırlı haberlerinizi allırız inşallah ![]()