Merhaba
Pcos rahatsızlığım vardı ama şuan rahimde herhangi bir sorun yoktur, 1.5 yıllık evliyim adet düzensizliğim var.
18 Kasım 2024 regl tarihim ,
çocuk istediğimiz için sürekli test yapıyordum 05.01.2025 tarihinde test yapmıştım negatif çıktı,31.01.2025 tarihinde test yaptım ve pozitif gördüm ve o gün doktora gittim ve beta hcg >15.000 çıktı.
Doktor 10 mm kese gördü ve tahmini 4 haftalık dedi cocuk göremedi 2 hafta sonra gel dedi,aklıma takılan soru şu ben 4 haftalık hamile isem 05.01.2025 tarihinde neden pozitif çıkmadı ve neden şuan değer çok yüksek bu 15.000 değer 6 haftalık sonrası gözükmekte böyle bir durum ile karşılaşan var ise yardım etmesini istiyorum.
Test yaptırdığım hastane kan cihazının 15.000 den fazla ölçülmedigini büyüktür > işareti gösterdiği için 15.000 den büyük değer olduğunu söyledi.
Son regl tarihim .18.11.2024
Test tarihi 05.01.2025(negatif)
2.test tarihi 31.01.2025(pozitif)
Canım bazı testler bozuk çıkabilme ihtimali yüksek
Ama dediğine göre betan yüksek ben bile 942 olmasına rağmen 5 haftalıktı genede iki hafta sonra git hastaneye veya hastaneye git özel hastaneyi tercih et eğer devlete gittiysen hani birşeye yaramıyor benim o kdr sorunum varmış devlet söylemedi hepsini özelde öğrendim
Betanız çok da yüksek değil benim tekil gebelik 4+3de 1871çıkmıştı. Adet düzensizliğiniz olduğu için haftasını doktorun söylediğini baz almak daha iyi olur. Çoğul gebeliklerde beta değeri çok fazla yükseliyor. ve ilk ultrasonlarda ikiz gebelik tespiti zor. Bakarsınız ikiz olur. Ve Kardelen hn dediği gibi bazı testlerin yalnış çıkma ihtimali oluyor belki beta değeriniz çizgi çıkartacak seviyede değildi.
Benim tekil gebelikti ama 4+6 haftalıkken 15 bin çıkmasına rağmen kese ve bebek görünmüyordu sonra lekelenmem oldu acile gittim ordaki ebeler bebeğin kalp atışını duydun mu diye sorduklarında hyr dedim ve betamn 15 bin olduğunu söyleyince inanmadılar tekrardan kan testi yptılar 2 günde 24 bin olmuştu 6 haftada Altan muane ile kese ve bebeği görmüştüm
Bende kese göründü ama çok korkuyorum mol veya dış gebelik var diye şuan olumsuz giden birşey yok bütün belirtiler var kese var ama içimdeki sıkıntıyı bir türlü atamıyorum çarşamba günü randevum var inşallah iyi sonuçlar alırım.
Evet şuan hastanedeyim 7 haftalıkmış korkulacak bir durum yok bebek kesede gözüktü eşime biraz kızdı çok heyecanlı olduğu için herşeyi araştırmıştı Buda bana ister istemez kötü düşündürdü.şükür bir sorun yok