Benim Doğum hikayem

39+5 tim doktorum 3 güne 1 acilden kontrol istemişti. 16 eylül pazartesi günü akşam kontrole acilden giriş yaptık. Alttan muayene ettiler zaten 4 gündür 2 cm açıklığım vardı. Yine açıklık 2 cm di. Ardından nst ye girdim. Bebeğimin kalp atışları zaman zaman aşşırı yükseliyodu. Bana orda sıvı serum taktılar 1 saat daha nst çekildi ancak düzelmedi. O gün hhastanede yattım. Yatış verdiler. Sabaha kadar nst ye bağlı kaldım saat başı alttan muayene ettiler açıklık hala 2 cm di. Salı günü sabah taburcu ettiler. Çarşamba günü belirgin kasılma vardı ama sancı yoktu. Ben de bu süreçte egzersiz yaptım hurma yedim. 2 saatte bir çömelme, squat yapıyodum. Bu süre içinde de sürekli kahverengi pıhtılı akıntı geliyodu ancak taburcu olurken bunun normal olduğunu söylediler. Perşembe günü sabah saat 05.50 de altımda ıslaklıkla uyandım. Ayağa kalkmamla suyumun birden patlaması bir oldu. Hemen eşimi uyandırdım ankara bilkent şehir hastanesi ne geldik. Yolda gelirken hala suyum azar azar geliyodu. Muayene oldum hemen doğum servisine yatırdılar. 1 saat içinde açıklık 4 cm olmuştu ama sancı hissetmiyodum. Ebeler gelip yürüyüş yapabileceğimi, odada pilates topu vardı onunla nasıl hareket edeceğimi gösterdi. 1 saat bu şekilde egzersis yaptım. Sonra refakatçim belime banyoda sıcak su tuttu. Açılmam 6 cm olmuştu. Çok hafif sancılar başlamıştı. 10 dakikada bir regl ağrısı gibi kasığımdan belimden geliyordu. Sonrasında suni sancı taktılar. İlk etapta düşük dozla başladılar. Sancım artmıştı ama dayanılmayacak gibi değildi. Zamanla dozu artırdılar ve şiddetlendi. Nöbetçi doktor fatma salihti. Bilkentin en gözde kadın doğum doktoru ve benim en büyük şansım. Rabbim razı olsun o kadından. Bana dedi ki durumun epidural için uygun, sana epidural verelim mi ister misin dedi. Anında kabul ettim. Beni ameliyat haneye yollayıp belime katater taktılar. Hiç acımadı serumun iğnesi daha çok acıtıyo yani o derece. Bu şekilde sancı olacağını ancak benim hissetmeyeceğimi söylediler. Sonrasında tekrar doğum servisine yollandım. Suni sancının dozunu artırdılar ve açıklık artık 10 cm e yaklaşmıştı. Hızla odayı hazırladılar. Ben o sırada sancı hissetmiyodum ama baskı hissi çoktu. Bebeğin kanalda olduğunu hissediyodum. Yatağı hemen çatala çevirdiler, odaya 8-10 tane personel geldi. Reffakatçimi çıkardılar. Dizlerimi karnıma çekip büyük tuvaleti yapar gibi ıkın dediler. Ikındım ıkındım olmuyordu. Dr fatma hanım eliyle bana destek olup karnıma bastırdı. Aynı anda Birkaç ıkınma ve karna bastırmadan sonra elleriyle vajen içini hafif esnettiler ve kesik attılar. bebeğin başı çıkmıştı, 1 tur kordona dolanmıştı oğlum. Hemen müdahale ettiler göbeğini kesip koynuma ten teması için koydular. Ben o sırada hüngür hüngür ağlıyodum. 10 dk içinde doğurmuştum. Ekipler çok iyiydi. Cilt yapımdan dolayı dikişlerimin dikilmesi uzuun sürdü ve tutmadı dikişler. Doktor diktikçe o attı. 1 saat rahat sürdü. En son tutturabildiler ve 5 dikiş attıklarını söylediler. Bu süreçte bebeğim hep yanımdaydı yanımda temizlediler, aspire ettiler, k vitamini vurdular, ayak izi aldılar. Bebeğimin biraz solunum sıkıntısı vardı 2 saat kadar yanımda küvezde kaldı oksijen aldı. Beni hemen kaldırmadılar yataktan kanaamam çok olmuştu. Çocuk doktoru geldi küveze gerek olmadığını söyledi. Hemen kucağıma verip emzirttiler. Önce tutmadı ama pes etmedim zorla verdim ağzına. Tutmuştu. Sonra beni ultrasonla tekrar kontrol edip servise yatırdılar. Odam tek kişilikti. Sabah 6 da yatış yaptım 14.30 da oğlum doğdu. Akşam 6 gibi servsie yattım. Biraz uzun bi hikaye oldu kusura bakmayın ama tüm detayıyla yazmak istedim. Bütün hastene ekibi çok iyiydi. Pozitif ti, Allâh hepsinden razı olsun. Ebeler, asistanlar, hemşire ler, stajyerler olsun hepsi benim ve bebeğim için mücadele ettiler. Bilkente gidenler doktor fatma salih e gidebilir. Ben başka doktora takipliydim ama o gün nöbetçi fatma hanımdı. Şu an 5 günlük olduk. Oğlumla güzel vakit geçiriyoruz.

11 Beğeni

Yiaa Allah mübarek eylesin inşallah o zaman bundan sonra sana da sağlıkla huzurla büyütmek düşer lohusalign hayrlı olsun :cherry_blossom: Allah yar ve yardımcın olsun yeni dogan dönemi biraz yorgun geciyo Allh yardımcın olsun kardeşim​:cherry_blossom::blush::palms_up_together:

1 Beğeni

Oncelikle lohusaliginiz hayirli olsun saglikla buyutun bebeginizi . Bende bilkentte sezaryen oldum. Doktor onayi fatma salih yaziyor ama kendisini daha once gormemistim. Bana doktoru fizigini tarif eder mjsinjz. Boyle orta boylu etine dolgun bir bayan miydi. Cok yardimsever tatli dilli falan. Benim belden igne yapilmadan once gelip benle epey konusmustu ameliyat esnasinda da. Cok sevmistim o doktoru ama muayne icin hic ona rast gelmedim ben o yuzden gercekten o mu degilmi merak ediyorum

Evet aynen o kişi

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Darısı tüm doğuracak olanlara. Rabbim herkese kolay doğum ve sağlıkla bebeklerine kavuşmayı nasip etsin

1 Beğeni

Ne güzel. Oyle doktorlarin sayisini cogaltsin rabbim. Cok sevdim kendisini oyle cok ilgilenmisti ki sagolsun

1 Beğeni

Allah analı babalı huzurla büyümeyi nasip etsin lohusalığınızda hayırlı olsun​:two_hearts: çok güzel anlatmışsınız detaylı ve aşama aşama çok anlaşılır ve pozitif görünüyor yani o zorlukları anlayamam henüz doğum kısmına gelemedim ama zaman yaklaştıkça geriliyorum ve böyle doğum hikayeleri okuyunca daha kolay geliyor elinize sağlık :cherry_blossom: geçmiş olsun umarım çabucak iyileşirsiniz :two_hearts:

1 Beğeni

Epiduralle sancı hissediliyormu nasıl bişey ben ilk doğumumu yaptım ve bidaha asla normal doğum yapabiliceğimi zannetmiyorum çok kötüydü ya sezaryen yada epiduralle oğluma kardeş yaparım die düşünüyorum

1 Beğeni

Gözün aydın olsun canım :hibiscus::tulip: Allah analı babalı büyütsün inşallah lohusalığın hayırlı olsun :clap:t2:🫶🏻

1 Beğeni

Yani şöyle epidurali aldım ilk 1 saat gayet iyiydi sancı yok denecek kadar azdı ama suni sancının dozunu artırınca epiduralin etkisi geçmeye başladı. Epidural aldıktan sonra hareket etmek lazım ki açılma olsun suni sancıya fazla gerek olmasın

Çok teşekkür ederim rabbim herkese kolay doğum nasip etsin