Ben doğurdum.Pozitif doğum hikayem

Merhaba kızlar hiç uykum yok bende yazayım dedim.38+1 muayene oldum sıfır sancı ve her şey normaldi.Bende daha en az 39’u bulur diyordum o akşam şiddetli bir bel ağrısı sabahında da şiddetli kasıklarımda ağrı vardı ama doğum sancısı olduğuna ihtimal veremedim çünkü bir önceki gün her şey normaldi.Gün içinde ağrılarım gittikçe şiddetlendi en son 15 gibi hastaneye gittim sancın yok dediler alttan muayene etmek istediler ben izin vermedim.Sonrasında eve geldim.ağrılarım gittikçe arttı dayanamadım 18 gibi tekrar gittim bu sefer alttan muayene etmelerine izin verdim 2 cm açıklığım varmış sonrasında ilçede olduğum için valizimi alıp ile EAH. geçtim geldiğimde açıklığım 4cm olmuştu dogumhaneye çıkarttılar 20 gibi acıklıgım 7-8 cm bulmuştu nerdeyse ve 1,5saatlık sancılarım dan sonra bebeğimi doğurdum sancı zordu özellikle 7 cmden sonrası ama gerçekten doğurunca her şey geçiyor.ilk zamanlar yalancı sancı zannedip 4cm kadar evde çekmem çok iyi olmuş cahillik mutluluktur.:blush:sonrasında ilçeden ile gelince de baya açılmam olmuş ve sonrasında hızlı ilerledi bizimki anası gibi sabırsız 38+2 de geldi çok şükür sağlıklı ve 3.kilo 60 Gr doğdu.Bugün tüm gece onu kokladım o kadar güzel kokuyor ki tüm ömrüm boyunca sadece kokusunu çekebilirim​:heart:.darısı hepinizin başına.bu arada lohusa odamı sezeryan olan bir kadınla paylaşıyorum ben hemen kalkarken o baya zorlandı normal doğum kolay diyemem ama sancılarınızı evde çektikten sonra sonrası 30 dk yahut 1 saat​:sunglasses:

15 Beğeni

Hayırlı olsun canım gözün Aydın sağlıkla sıhhatle büyütürsün inşallah senin ilk bebeğin mi ?

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun.Evet ilk bebeğim.

Ayy ne güzel hani tecrübeli gibi konuşmuşsunuz ya bende heralde ilk bebeğiniz değil diye düşündüm​:blush:Maşallah maşallah.Benimde ilk bebeğim 15 haftalık gebeyim normal doğum istiyorum ama çok korkuyorum ne yapmalıyım sizce tavsiyeniz nedir

1 Beğeni

İlk gebelik olduğu için bazı şeyleri bilmediğinden çok korktucu gelmiyordu.Doguluyum biraz yaşı büyük akrabalarımın hepsinin 8-9 çocuğu vardı mottom millet dokuz tane doğruduysa bende bir tane dogururum diye düşünüyordum hep.Size tavsiyem sancılarınız 5 dk düşmeden hastaneye gitmemeniz tabi suyunuz ya da farklı bir durum yoksa 5 dklık sancılardan sonra zaten en geç 1.5 saate doğurursunuz.Püf nokta sancıları evde çekmek bana hiç suni sancı vermeden kendi sancimla 1.5 saatte doğurdum

2 Beğeni

Maşallah Allah bize de böyle kolay bir doğum nasip eder inşallah Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için.:blush:

1 Beğeni

Amin inşallah​:blush:

1 Beğeni

Gözün aydın olsun canım Allah analı babalı büyütsün inşallah lohusalığın hayırlı olsun 🫶🏻:hibiscus::tulip:

yaa neguzel anlatmissiniz hayirli olsun yavrunuz saglikli olsun sizde hemencecik iylesin ki normal dogumda genelde iylesme hizli oluyor.evde 4 5 cme kadar beklemeniz cok iyi olmus hastanede olunca sıkılıyosun kasıliyosun sureklicati muayenisne geliyolar kotu oluyor ya.

@Mira13 doğumun ve lohusalığın hayırlı olsun gözünüz aydın bebişinizi sağlıkla büyütmek nasip olsun :palms_up_together:t2::hugs::bouquet:

Çok teşekkür ederim​:cherry_blossom:

1 Beğeni

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Çatı muayenesi Vajinal doğumun en can sıkıcı tarıfı maalesef​:sob:

1 Beğeni

Tebrik ederim, sağlıkla büyüsün inşallah bebeğiniz :smiling_face_with_tear:

Devlettemi dogum yaptin normal dogum dedikleri kadar zormu

Sağlıkla büyüsün inşallah hayırlı olsun ne güzel rahat bir süreç gecirmissiniz​:nazar_amulet::cherry_blossom: darısı geride kalanlara :palms_up_together:t3:

1 Beğeni

Okurken duygulandım lohusalığın hayırlı olsun canım rabbim hanene bereket huzur getirsin inşallah darısı bizim başımıza rabbim kolaylık versin bu yolda olan tüm kardeşlerime :palms_up_together:

2 Beğeni

Evet ,devlette yaptım bence dedikleri kadar zor değil

Merhaba güzel anneleer ben dün doğurdum. Değişik ve farklı bir deneyimdi. Şuan hastahane de oğlum omzumda uyurken yazıyorum. Hepinize kolay bir doğum diliyodum. Öncelikle Çam ve sakurda da doğum yaptım merak eden annelee için şunu diyebilirim gerçekten çok ilgilendiler sadece benim sürecim zorlu bir süreçti çünkü 41+2 olmuştuk ve zorunlu yatış yapıldı. Suyum ve sancım olmadığı için suni sancı denendi. Kimine göre işe yarayabilir ama bende yaramadı ve açılmam olmadığı için normal doğum istediğim halde malesef sezeryan ile doğum yaptım. Hayatımda unutmayacağım bir deneyim di merak ettiğiniz bişey olursa yazabiilirsiniz.

2 Beğeni

Oncelikle cok geçmis olsun saglikla buyutun bebeginizi bende devlette dogum yapacagim Giresun kadin dogum hastanesinde 36 haftaligim dun kontrolüm vardi 39 haftada aliriz büyük ihtimalle dedi doktorum bir aksilik olmazsa suan nasil durumunuz ben basindan beri hep sezeryan istedim ablam ve kuzenim de sezeryan oldu özelde ikiside cani cok tatliydi ve cok rahat bir sekilde atlattilar agri bile olmadi kendim sahidim acaba devlet ve ozelle mi alakalı yoksa kisinin bedeni ile mi ?

Suni sancı çekince gerçekten sezeryan nimetmiş dedim çünkü sezeryanda hiç bi acı hissetmedim ben istanbul devlet de yaptım doğumu bence genel olarak iyilerse gittiysen kontrollere içine hangi hastahane sinerse orda yap derim. Ben iki gündür burdayım gayet iyiler