19 yaşındayım evliyim hamile olduğumu öğrendim ilk öğrendiğim zaman çok korkunç gelmişti ben daha kenime doğru düzgün bakamıyorken başka bir canlının sorumluluğunu nasıl alıcaktım. Şuan içinde snnelik duygusu oluştu mutluydum taki eşim gelip şimdi olmaması lazımdı ne yapacağımızı düşünemiyorum diyesiye kadar haklıydı daha evi zar zor idare ediyorduk ama haksızda bu sorumluluğu alamayacaksan başta da bu durumu kabul etmememiz gerekiyordu şimdi ne yapacağıma dair ufak bir fikrim bile yok onun bu şekilde konuşması beni çok üzdü.
Canim yasin cok kucuk esinin yasi kac bilmiyorum ama korunabilirdiniz cocuk sorumluluk ister doguruptq bir kenara atmak degildir cocuk sorumluluğu iyice dusunun oyle karar verin bende 21 yasinda hamile kaldim 22 yasinda anne oldum ikimizde istiyorduk ama dogduktan gercekten zormus bakmasi onun psikolojisiyle zor zamanlarda atlattik bosanma asamasina da geldik ama cocugumuz bizim icin cok onemliydi gercekten iyicedusunmeniz gerek hayirlisi olur ins
Bende ilk hamile olduğumu öğrendiğimde korkmuştum yaşım 24 ama bakamam diye düşünüyordum şuan 5 buçuk aylık alıştım artık sanki yıllardır karnımda bakıyor muşum gibi
sizde korkmayın kız çocukları doğuştan anne gibidir zaten hemen alışıyor insan
Evet öyle ben daha bu sorumluluğu hissetmiyordum ve başta da yapamayacağımızı söyledim bir sürü konuştu böyle iyi olur şöyle güzel olur diyerek ikna oldum sonrasında kendimi buna hazırladım dün akşam geldi ve keşke böyle olmasaydı dedi o an bir pişmanlık hissettiğini sezdim doğumdan sonra tek o çalışacak onun sıkıntısı da olabilir bu tepkisi üzücü
Evet aynı öyle düşüncedeyim ilerde bir çocuğum olsun isterdim ama birazcık ilerde
ama oldu mutluyum
Doğru söylüyorsunuz aynı böyle düşünüyordum ama moralimi bozdu
Bir bebegin sorumlulugu cok fazla sadece maddi anlamda degil manevi olarak da. Esiniz biraz stres yapmis olabilir erkekler boyle durumlarda cok cabuk pismanlik ifadesi kullanabiliyor. Rabbim rizkini verir bi kolaylik verir elbette. Esinizin lafina takip uzulmeyin. Bebeginizin heyecanini yasayin guzelce. Bu haberi duymek icin herseyuni feda eden var unutmayın
Hic endiselenme ve korkma allah bir şekilde kolaylığını veriyor cidden rızkıyla geliyor bende 23 yaşindayım daha 8 aylık evliyim hayatımızı düzene oturtalım hemde yeni iş kurucaktık şuan olmaz diyordum benim minik kızım işten önce gelmiş meğersem, açma konusunda sürekli sorunlar yaşıyorduk birden herşey yoluna girdi mesela o hafta işler durgun oluyor ama doktora gitceğimiz zaman işler düzeliyor birden sende böyle küçük seylere şahit olabilirsin , eşin de şaşırmıştır tabiki onuda anlayışla karşıla
Evet çok haklısın inşallah zamanla herşey oturur ve düzelir herkese teşekkür ederim içimi rahatlattınız ![]()
Erkekler bebegi kucagina almadan baba olddullarini anlamiyorlar bence onun da senin gibi endiseleri vardir maddi manevi bakabilir miyiz diye iyice dusunun cocuk gercekten nasibiyle geliyor cocuk zor belki ama o mutluluk hicbirseye degismez
ilk çocuğumu 17 yaşimda kucağıma aldım o ağlayinca bende ağlayıp annemi istiyorum demiştim şimdi kızım 14 yaşında Rabbime bin şükür
güzel bir anne olacaksın moralini bozma istemeyen insan önlemini alır senin bir suçun yok
Gerçekten öyle çok haklısıbız
Teşekkür ederim ![]()
![]()
rica ederim pozitif ol genç annenin dez avantajı da oluyor arkadaşını doğurup beraber büyüyorsunuz ve bu harika bir süreç![]()
![]()
Gerçekten yaşın çok küçükmüş amaaa… evlat öyle bir şey kii… o minik bedeni elinize aldiginizda hissettiğinizde ona sizden daha iyi kimse bakamayacamis gibi hissedeceksiniz…
Tek sıkıntı yaşın küçükmüş ama 31 yaşımda hamile kaldım eşimle aynı tepkiyi biz de verdik öyle havalara uçmadık beklemiyorduk planlamıyorduk çocuk çünkü ama sonrası çok güzel emin olun.
Öyle tabikide inşallah