Bebişlerin isim anlamları

Bende çok seviyorum bu şarkıyı yıllardır dilimde söyler dururum :smiling_face_with_three_hearts: nasipse diğer hafta öğrenicez​:heart::heart:

1 Beğeni

Heyecanla bekliyorum o zamann​:face_with_peeking_eye::hibiscus:

1 Beğeni

Bende heyecanlıyım saatleri sayıp duruyorum​:heart_eyes:

Sayıyorsun ya geçmez :unamused:

Miray : yılın ilk aylarında doğam ay gibi güneş hibü parıldayan demek tersten okunuşuda Yarim Kendi ismim diye demiyorum çok seviyorum :rofl: Oğlumada kısmetse Giray koyacağım anlamıda Giray ismi, Kırım Hanlığı’nda hanların taşıdığı bir unvan kökenli olup, *kuvvetli ve cesur han" veya “kuvvetli prens” anlamına gelmektedir.

İlkin - şanslı , modern , dost , dikkatli

Gökçe Umay Gökçe: zarif narin güzel ve yürekli cesur kız bir diğer anlamı gök gözlü Umay: bereket ve anaçlığın temsili ikiside Öz Türkçe kelimeler :purple_heart::face_holding_back_tears:

Yeğenimin adı Giray Han :blush:

İsmi Cesur / manası-güçlü cesaretli demek :blush:

Aslinda cihangir ismi sultan suleymanin ogluna kambur olarak dogdugu icin dunyanin yukunun sirtlanan anlamina geldigi icin vermistir. Bende cihangir koyucaktim bu sebepten oturu cihan isminde karar kildim

Birce Naz :bircik ,tek ,eşsiz ,bir. naz da sevimlilik ,sirinlik gibi anlamlari var .

Kuran’da geçen bir isim koyan varmı:blush:kız ismi değişik ve kulağa hoş gelen

Kızımın adı reyyan anlami kiyamet gununde sadece oruçlulsrin girecegi cennet kapisi

1 Beğeni

Favorilerime ekledim efnan,Ceylin,Reyyan üçü arasındayım şu an

Efnan da cok güzel bir isim birde mihra var

1 Beğeni

Evet mihrayada bakmiştim Kuran’da geçmiyor diye biliyorum o yüzden vazgecmiştim

1 Beğeni

İsimlerin Kur’an Kerim’de geçmesine gerek yok güzel anlamlı olması önemli bir çok zalim krallıklar ve Mekke,li müşriklerin adı geçiyor ama anlamı kötü konulmalari yasak isimler