Oğlumda bebeğin kilosunun fazla oldugunu ve erken yada sezeryan dogabilecegini soylemislerdi.39+3 de kendi sancimla normal doğum yaptım. Ama çocuğum 3.420 doğdu. Sebebini sorduğumda bana bebeğin suyunun neredeyse hiç olmadığını sadece bu süreçte organ gelişimi olduğunu söylediler.
Hiranur 38+5 biraz daha kalsa 39 haftalık doğacaktı ![]()
![]()
![]()
sezeryanla doğdu
39+6 zorla doğurttular kız
gelesi yoktu
39+2 de normal doğum cnm
40arti 6 normal dogum
39+1 sezeryan ![]()
Merhaba kızlar 36 + 5’im bebeğimin cinsiyeti erkek ve doğuma 23 gün kalmış sezeryan mı olurum normal doğum mu yaparım bilemiyorum sizler kaçıncı haftada doğum yaptınız.
İki oğlum var ikisininde 42. Haftası dolduktan sonra normal doğum yaptım, bu üçüncü gebeliğim kızım olacak inşallah 37 haftalık şuan ama hala dönmemiş makat geliş duruyor büyük ihtimalle sezeryan olacam bu sefer korkuyorum bende ![]()
Ne zaman dönmesi gerekir peki bide doktorda bana hep baş geliş diyor ama bu döndüğü anlamına gelmiyor değil mi dönmeyedebilir? Bu arada 35 haftaligim
Bana da öyle dedi baş aşağı iniş doğum pozisyonu almış ama ne zaman geleceğini nasıl olacağını bilemiyorum
Doğumun yaklaştı artık bebek doğum pozisyonunu alması gerekirdi dedi doktor, kaçıncı haftada doğum pozisyonunu alıyorlar bilmiyorum ama benim bebeğim bu gidişle almayacak gibi hala kafası yukarda hıçkırığıni yukarda hissediyorum
Baş gelişse dönmüş demek doğum pozisyonunda yani
36+2de çatı muayenisi oldum bebeğimin kilosu 3.200 gramdı doktorum muayeneden sonra normal doğurabileceğimi ama çok iri bi bebeği doğuramayacağımı söyledi. Biraz akışa bıraktı doğum sürecimi. Doğumu tetikleyecek bebeğin kafasının kanala gireceği şeyler yapmamı ve ada çayı tüketmemi söyledi. Sizler kaçıncı haftada doğum yaptınız? Bu hareketler vs işe yarar mı neler yapabilirim?
Benim o hafta 3250 di kilosu haftaya sezeryanım var 38+3 de
Bende tam 36 ya girdim ikş gün önce dr. Muayenem herşeyi izah eder diye beklerken doktorla tartışıp odadan çıktım ukala kendini beğenmiş bi doktordu ondan şuan bebeğimin kilosunu ne zaman doğum yapacağımı bilmiyorum şehir dışında yapıcam mevbur doğumu![]()
Kilodan dolayı mı sezeryana karar verildi yoksa başka bir durum mu var
Hamileler olarak biraz nazımızın çekilmesi gerekirken biz herkesin nazını çekiyormuşuz gibi geliyor bazen…
Hem iri bebek teşhisi konmuştu o yüzden bide özel bir durumum olduğu için
Anladımm sağlıkla kucağınıza almak nasip olur inşallah
Henüz belli olmasa da kızım erken gelecek gibi yarın bebeğin suyuna göre karar verecek doktorum