6.aylık bebeyim artık çevrede herkesin kucagina gidiyo oynatildığnda hep eyleniyo bana gelince agliyo hatda yemeyini bile başka birini gorunce yemiyo o adamın arkaısndan ağlıyo ama bana gelince tık yok sadece sabahları huzurlu mutlu. Kucagina gittiyi insaňlarda en gıcık olduklarım yani nr kadar kendimle vakit geçirsem yine onlara gidiyo uzuluyorum amababa dede diyo anne demiyo
Çocuğunuzu çok sahiplendiğiniz için sizi istemiyor sanıyorsunuz ama dış dünyaya daha çok açılıyor şu an o. Başka insanları tanıma evresinde şu an
Zaten bebekler anne kelimesini çok çok sonra söylüyorlar genelde. Benim kızım bile 1 buçuk yaşında anne dedi ilk. Herşeyi konuşuyordu ama anne demiyordu. Her çocuğun gelişimi farklıdır. Sıkmayın canınızı
Siz onun annesisiniz ve kimin kucağına giderse gitsin yine bu değişmeyecek
Çok teşekkürler yorumunuz için. Ama nebileyim işte bağ kuramiyorum gibi hiss ediyorum bebeyim başkalarına alışmasın istyorum , evet aslında çok sıkıcı çok yoruluyorum bazen bakarken ama başkasınada gitmesin benim uzerinde hakkım çok oldugunu düşündüyüm için heralde boyle his ediyorum kimse zor gününçde yanimda olmuyosa bebeyim etrafa gülücük saçarkende yaklaşmasın işte. Hani bi laf var derler ya bir kadın bir hamileliyinde birde lohusalığnda kendine naısl davranıldıönı unutmaz
Bebegin suan sadece insanlari degil etraftaki herseyi tanimak ister mesele yerde.
Bunu da nasil yapiyo mesela agzina alir oyle
Tanimaya calisir.
Bunun icinde cok dikkat etmemiz gerekiyo
Yerde hic kucuk cisim birakmamamiz gerekiyo
Ama yanlis anlama sana karsi bi tavir degil bu
O senin zaten taniyo senin yaninda kendini
Zaten guvenli hissediyor sesinden kokundan
Bile bilir seni.
Bide logopediye sormustum benim
Oglanda gec dillenmisti.
Ama baba yi soyleyebiliyodu.
O en kolay geliyo dedi baba dede.
Uzulme ama duzene girer sen de anlarsin
Bunun normal oldugunu
Hatta sevin bebegin cok zeki ve mutlu.
Bag kuramiyorum deme zaten
O bag zaten kurulu.
Nebilim işte eve biri gelse dikem üstündeyim , birde cok karisiyorlar giyimine yemeyine bunu yedir onu yedir ay geç kalmışsın neden 6ay bekledin yemek için 4aykikken baslasaydin inek sütü getdik keçi sütü getirdik bebeye ver, kendin yiyosun bebeyede ver bebek agzina bakiyo cani cekiyo bilmem ne bilmem ne boyke yap şöyle yap . Ya anlatamıyirum beşana cahil muamelesi yapmayin ben 9ayı zaten bebek doğduktan sonra nasıl bebekle ilgilenilir bakilir herşeyi öyrendim sizdende iyi biliyorum herşeyi an-la-ta-mi-yo-rum. Anlatamiyoruuuummm. Ay bebek zayif ac bırakylsuns sadcee mamayla ml beslenecek bu cocuk şekerli cay cer su ver. Bu lafları soyleyen insanalrada ilgiyle yaklaştıkca bebeyimdeliriyorum
Haklisin canim etrafta boyle luzumsuzlar cok
Sanki senin cocugunu taniyolarmis gibi
Davraniyolar.tecrubeyle yasinda alakasi yok
Fistik gibi bakiyom de.
Benim tercihim bu bitti.
Ben henüz doğum yapmadım fakat bu kıskançlık mevzusunu iyice dert ediyorum. Doğumdan sonra da bebeğim 5 aylık olunca çalisma hayatina geri döneceğim( mecburen) ve bebeğime eşimin annesi bakacak. Ve sanki kıskanıyorum. İlk günler de büyük ihtimalle yanımızda olacak ilk banyosu olsun, nemlendirici losyonu vs olsun her şeye bir yorum yapacaklar. Halbuki biz de gebeliği şans eseri yapmadık. O kadar gebelik okulu olsun aldığim eğitim bilgi birikimim olsun yok sayacaklar diye düşünüyorum. Başta ağırlığımı koyacağimı düşünüyorum ama o lohusalık döneminde neler yaşayacağım bilmiyorum. O doğunca en çok benimle vakit gecirsin istiyorum. Ya hatta öpmesinler istiyorum Çok uzun oldu biliyorum fakat bunları bir ben düşünmüyorumdur değil mi? Çok fazla sahiplenme huyum var. Bunu yenemeyeceğimden korkuyorum.
Bende yenemedim zaten canim. Evet aldigin eğitimlere kadar yok sayiyorlarnama baştan ağırlığnı koyacaksın net olacaksın varsın doğurdu kudrudu desinler (benim gibi). Gerçekden benim adım öyle çıktı. Sende öptürme, doktor öpmeyin virusler artmış salgin var cocukdan uzak durun dedi de. Ben öyle dedim çünkü ama kendim bol bol öpüyorum ahababab ikinci hamileliyimde bitti doğurdum ondeki yorumuda temmuzda yazmisim yaa haha
Canım benim ya bende bir aralar öyle düşünüyordum ama araştırmalara göre bebekler vs en çok annelerine naz yapar ,ağlar zorluk çıkarırmıs herseylerine katlanıp ilgilendiğimiz için