Anneler merhaba, doğumdan once annemler yurutec aldıalr ama o zamanlar bilmiyordum yurutecin zararlı oldugunu 8 aylikken aldık artık boşa durmaısn biraz kullanalım sonra kullanmayiz dedim yurutec kullandık yürütecinde aşağı yukarı ayarlaması yok oturacağı aşağıda, bebeyimin ayağı tam yetişmedi tabanını koyamadı yere parmak ucuyla yürüdü ilerde boyu uzarsa yetişir dedim şimdi boyu uzadı ama hala aynı. Elinden tutup yürütsemde tabanını yere koymadı galiba alışkanlık oldu, bu durumu nasıl duzelte bilriim?
Çok durdu mu yürüteçte ?
Yürüteçten olup olmadığını bilemeyiz şimdi çünkü bebekler ilk adımlarını atarken denge kurabilmek için genelde parmak ucunda yürürler. Eğer 1 buçuk yaşına doğru da bu durum devam ederse o zaman bir ortopedi doktoruna götürebilirsiniz
Benim kızım 6 yaşında hala parmak ucunda yürüyor
Eltimin çocuğu da aynı şekilde yürüteç yüzünden parmak ucunda yürümeye başlamıştır çok geçmeden geçti ama düzeldi. Yürürken tabanlarını siz yere bastırabilirsiniz bence en faydalı kalın ortopedik bir ayakkabı evde giydirmeniz istesede parmak ucuna basamaz ve alışır
Rüya’ya ben de yürüteç kullandım. 6. aydan 9. ayına kadar kullandı. Kısa süreli bindiriyordum ben ve ayakkabısız bindirmiyordum. Ortopedik ayakkabı almak çok önemli. Bebeğin ayakları yere tam basmıyorsa elinizle tam bastırarak öğretebilirsiniz. Rüya’da yürüme bozukluğuna yol açmadı çünkü çok sık ve uzun süreli bindirmedim
8aylikken koydum şimdi 10 aylik boyle yaptığnı gordukden sonra artık koymuyorum