Kızlar merhaba 48 günlük bebeğim gündüz neredeyse hiç uyumuyor bende merak ediyorum bebek gelişimi için gece uykusu mu daha önemli gündüz mü yada farketmiyor mu ya da ne yapabilirm gündüz de uyuyabilmesi için @tecrübelianneler bilgisi olanlar yazabilir mi
Merhaba canım! 48 günlük bebeğin gündüz uyumakta zorlanıyorsa, bu durum hem seni yorabilir hem de bebeğin gelişimi için düşündürebilir, anlıyorum. Bebekler için hem gece hem de gündüz uykusu önemlidir çünkü uyku, büyüme ve beyin gelişimi için gereklidir. Yeni doğan döneminde bebeklerin gün içinde kısa sürelerle de olsa uyumaları gelişimleri açısından çok faydalıdır.
İşte gündüz uykularını kolaylaştırmak için bazı ipuçları:
-
Uyku Sinyallerini Takip Et: Bebeğin esnemesi, gözlerini ovalaması veya huysuzlanması gibi sinyalleri gördüğünde hemen uykuya yatırmaya çalış. Bebekler çok yorulunca uykuya geçişte zorlanabilirler.
-
Ortamı Rahatlat: Gündüz bile olsa uyuduğu odanın loş ve sessiz olması, uyumasını kolaylaştırabilir. Hafif bir beyaz gürültü sesi kullanmak da iyi bir seçenek olabilir.
-
Düzenli Rutin Oluştur: Bebeğin uyku saatine yakın bir emzirme, alt değiştirme ve kısa bir masaj gibi küçük bir rutin oluşturabilirsin. Bu, ona uyku zamanının geldiğini hatırlatır.
-
Kundak Yapma: Eğer hala kundak yapmayı denemediysen, kundak bebeğinin kendini daha güvende hissetmesine ve uykuya daha kolay geçmesine yardımcı olabilir.
-
Hafif Sallama: Bebeğin kucağında veya beşikte hafifçe sallamak bazı bebeklerde uykuya geçişi kolaylaştırabilir.
Gece uykusu elbette çok önemlidir ama gündüz uykuları da bebeğin gün boyunca dinlenmesini ve gelişimini destekler. Eğer gündüz uykusuna bir türlü geçemiyorsa, uyku düzeninin oturması biraz zaman alabilir, bu yüzden sabırlı ol. Bebeğin bu dönemde gün içinde kısa uyuklamalar yaparak bile gelişimi için gereken dinlenmeyi sağlayabilir.
Bunlar dışında, eğer hala zorlanıyorsan doktoruna danışarak başka öneriler de alabilirsin. Umarım bebeğin rahat uyur ve sen de biraz dinlenme fırsatı bulursun. Kolaylıklar diliyorum, sabırlı ol canım!
Benim bebeğimde gündüzleri çok uyumazdı şimdi gündüzleri çok güzel uyuyor o zamanla düzene giriyor ama sen elinden geldiğince yinede uyutmaya çalış
Ne kadar süre sonra duzeldi benim bebegim 2 aylik ne gece ne gunduz ikisinde de uyumuyor duzgun
60 günde düzeldi
Teşekkür ederim faydalı bilgileriniz için ama inanın yazdığınız bütün yöntemleri denedim esnediği zaman da yatırmaya çalıştım emziriyorum masaj yapıyorum yatağına yatırıyorum hafiif sallıyorum yoksa ayağımda sallıyorum uykusu çok geliyor ztn uykusuzluktan bu kadar ağlıyor tam dalacak derken yine ağlamaya başlıyor ben tek başıma bakıyorum bebeğime o yüzden gürültü ses olmyo hep sessiz ev ztn beyaz gürültü biraz elektrik süpürgesini açayım belki uyur diye yok daha çok ağlamaya başladı doğdğu günden beri kundak yapıyorum belki uykuya geçer diye emzik veriyorum ağladığı için onu da almıyo atıyor aldığı zmn da düştüğü gbi tekrar kalkıyor ağlamaya başlıyor karnı tok altı temiz gazını da çıkarıyorum sık sık kucağıma alıp sakinleştiriyorum ama yok kendini bitirdi ağlamaktan dediğiniz gibi biraz daha devam ederse böyle doktora götürecem çünkü ben perişan oldum
Kendi kendine mi düzene giriyor bide gündüz uyuduğu zmn gece nasıl oluyor
Söylediklerinizin aynisini yasiyorum gece gunduz
Yani gecede açıktığı zaman uyanıyor ama atak haftaları oluyor o haftalar belli saat araları ağlayıp daha sık besleniyorlar
Çok aşırı zor bir durum bugun komşular kapıya dayandı artık napacağımı bilemez duruma geldim Rabbim yardımcımız Olsun
Ne kadar sürüyor peki bu ataklar bilmediğim için soruyorum
Bu ataklar 2 ile 4 gün arası sürüyor ağlama huysuzluk uyumama gibi durumlar oluyor 4 ve 5 ncı haftalar arasında ilk büyüme atağı görünüyor uyuması daha az oluyor
4bucuk aylık bebeğim var düzensizliği düzen haline çevirmiş durumda… gece uykusu sıkıntısız ancak gündüz yatirdigim zaman maksimum 40 dk yatıyor… toplam 4 kere gündüz uykusuna yatar. Toplamda gündüz 4 saat uyumuyor diyebilirim. akşam 9 dan sonra her uykusu en az 1bucuk saat.