Merhaba hanımlar,
Bebeğinize uyku rutinine ne zaman başladınız
Uyku rutininde neler yaptınız
Bebeğin uyum sağlaması ne kadar sürdü
Merhaba hanımlar,
Bebeğinize uyku rutinine ne zaman başladınız
Uyku rutininde neler yaptınız
Bebeğin uyum sağlaması ne kadar sürdü
2 gündür akşam 9 dan sonra uyutmayıp 11 de uyuturum diyorum 11 olmamış uyuyor birde 12 de kalkıyor 11 de uyuduğu zaman 2 3 saat uyuyir gece 2 de kalkıyor düzensiz bizim uyku rutinimz yarın da 40 mız çıkıyor bakalım sakinleşir umarım 40dan sonra
Eylül’de başlamıştık işte ne güzel ama şu 8. hafta atağına tutulduk bugün
Rutini oluştururken hiçbir şey yapmadım. Sadece onun düzenini takip ettim. Rüya’da da öyle yapmıştım
Ben de şimdiye kadar hep günay ne zaman uyumak isterse o zaman uyudu uyandı. Kimi yerlerde saat 20’de uykuya geçiş yapmalı yazıyordu. Böyle bir saat belirlemesi var mı?
Gece bebek her ağladığında altına bakıyor musun?
Yok arkadaşım yaa. Bebek dünyaya geleli daha birkaç ay olmuş. Saat 20 de uykuya geçmeye bünyesi nasıl adapte olsun
Saat belirlemesi bana göre 4. aydan sonra başlar. Her bebekte de genelde böyle görmüşümdür. Çünkü 4. ay artık bebeğin dünyaya tamamen adapte olmaya başladığı ay. Bebekler ilk 3 ay anne karnına dönmek isterler dönem dönem, hatta atak dönemleri de o yüzden ilk 3 ay daha yoğundur. 3. ay bittikten sonra artık yavaş yavaş uyku rutinleri belirlenip saat belirlemesine geçilebilir
O yüzden şimdi Günay ne zaman isterse o zaman yatır. Ben de Eylül’de öyle yapıyorum
Evet, dokunuyorum bezine. Dolup dolmadığını anlıyorum zaten . Gece genelde 1 kere değişiyoruz bezimizi
O zaman bizim gazdan dolayı olsa gerek 22 uyudu 00’da uyandı 03.30 uyandı 4.30 uyandı 5.30 uyandı uyumadı 6’dan sonra uyudu normal mi böyle olması
Normal tabi ki. Bizde herşey düzenliyken dünkü atak krizinden sonra gece 1 buçukta uyudu biliyor musun ? 6 buçuğa kadar uyanmadı. 6 buçukta beslendi, tekrar uyudu. 8 de kalkıp tekrar beslendi. 8 buçukta uyudu. Şu an hala uyuyor. Yani düzene de girse illa ki tam oturmuyor henüz. Aslında böyle yapmaları da bir rutin biliyor musun ? Çünkü ilk doğdukları günler gibi zırt pırt uyanmıyorlar sonuçta. Boşver düzen oturur ilerde iyice