Bebekte Mide büyüklüğü

Merhaba hanımlar 25+2 günlük hamileyim ulturasonda bebeğin midesi normal e göre biraz büyük dedi doktor sizin başınıza böyle bişey geldi mi herhangi bir sorun oluyor mu

Merhaba, öncelikle hamileliğiniz hayırlı olsun. 25+2’de ultrasonda bebeğin midesinin biraz büyük görünmesi zaman zaman karşılaşılan bir durum ve her zaman ciddi bir sorun anlamına gelmeyebilir. Ama bu konuda kesin bir şey söyleyebilmek için doktorunuzun ne kadar büyük olduğunu, diğer organlarla ilgili bir anormallik olup olmadığını ve bebeğin amniyon sıvı miktarını da değerlendirmesi gerekir.

Bebeğin midesinin büyük görünmesi bazen:

Bebeğin o anda yutma sırasında olması (geçici bir doluluk),

Ultrason açısına bağlı yanıltıcı görüntü,

Ya da nadiren mide çıkışında tıkanıklık (duodenal atrezi gibi) gibi durumlarla ilgili olabilir.

Birçok durumda sonraki kontrollerde mide normal boyutlara döner. Doktorunuz büyük ihtimalle sizi takipte tutacaktır. Eğer başka bir belirti ya da anormallik yoksa, sadece izlem önerilir.

Sizin gibi bunu yaşayan başka annelerden de destek almanız moral açısından iyi olabilir. İstersen deneyimlerini paylaşan annelerin yorumlarını araştırmamı da isteyebilirsin.

Doktorunuz bir sonraki ultrasona kadar herhangi bir özel tetkik önerdi mi ya da başka bir sorun var mıydı?

Bütün herseyi normal dedi diğer organları sıvı herşeyi gelişimi çok iyi dedi sadece ikidir biraz normale göre büyük görünüyor ilkinde şu yutmuş olabilir demişti şimdi yine aynı olunca takip edelim dedi ciddi bişey gorunmuyor ama içim rahat etsin istiyorsan karnından sıvı alıp test yapabiliriz dedi ben tarama testi falan yaptırmıştım zaten herşeyi düzgün çıkmıştı sıvı da aldırmak istemedim açıkçası çocuğa zararı olur diye

Evet zararı olabilir bence farklı bir doktora daha görünebilirsin ya tam eminde olamıyorum şimdi devlete gidiyorsan özele görün bir veyada başka doktora birde onlar baksın

Üniversitenin özel doktoruna gidiyorum doktorum peritonoloji uzmani diğer ayda aynısını derse başka bir doktora daha gidicem

Sıkıntı etme ya birşey yoktur inşallah ama diğer ayı beklemeden arada bir gün şehir hastanesine falan görün

1 Beğeni

Tamamdır teşekkür ederim :blush: