Bebeğim 4 aylık 5 gün oldu kakasını yapmadı bugünde hafif bı huysuzluk var ne yapacağım bilemedim
Bi çay kaşığı zeytinyağı bebeğine içir sonra da karnını zeytinyağı ile masaj yap havluyu ılıtıp birkaç kez karnına koy çok iyi geliyor bebekteki kabızlığa
İcirdim günde bir defa mi versem zeytinyagi
Şimdilik bir kere ver durumuna göre iki kerede verebilirsin çok dikkat et boğazına kaçmasın
Benim bebeğimde kabizdi irmik ve kayısılı mama yaptım içine birazda zeytin yaği koydum iki saat içinde boşaltti içini
Benimki daha küçük sadece anne sütü veriyorum
Ben sıcak su torbası koyuyorum iyi geliyor
Benimde kızım 3 haftadır haftada bir kez yapıyor
3 aylık benim kız 10 gün geçerse zararlıymis herkes normal diyor doktora gideren fitil veriyormus ben gitmedim 10 geçmedi hiç 7 gün yaptı hep
Aslında 1 haftaya kadar normal sayılıyor ama 4-5 günden sonra bebeğin karnı şişiyor huysuzluk yapmaya başlıyor
Karnı sismiyor yumuşacık gazını da rahatlıkla çıkarıyor ciside bezde doluyor kaka yapmıyor tek pazartesi günü yaptı bu gün Çarşamba halen yapmaidi
2-3 gün daha yapmazsa bir kaşık zeytinyağı içirip zeytinyağı ile karnını ovun bide ılık havlu koyun yapar
Zeytinyağı zaten içiyorum da havlu koyayım
Öyle yaparsın daha etkili oluyor
Şeyma hanım benimde ilk defa böyle oldu sanki yapacak ama yapamiyo bugün doktora götürdüm karnı sis değil iyi duruyo yapar dedi anlamadım gittu
Çok şükür tam size mesaj yazdım baktım kakasını yaptı
Kızlar benim kızım da bir haftalik benimkide kabız olmus ne yapabilirim acaba
Elif hanım bekleyin acele etmeyin anne sütü alıyorsa bende çok korktum ama yaptı
Hem anne sütü hemde mama aliyo valla zeytinyağı damlattim mamasina normal oldu tuvaleti düzeldi ama yinede yarın doktor kontrolumuz var ona sorucam bide