Gaz sancisiyla nasil baş ediyorsunuz daha önce dogum yaptim evet tecrubeliyim ama bu hic gelmedi basima kizim iki pış pışla çikarirdi erkek bebeklerde daha cok oluyor diyolar en cok korktugum sey nasil ne yapmam gerekiyor cikmayan gaza karsi o sanciyla aglarsa bende oturur aglarim cani yaniyor diye kendimi biliyorum
Dün Günay bir buçuk saat ağladı ya gaz sancısı ya da uykuya geçişte zorlanma dedim. Gaz çıkarma egzersizleri yaptım çıkan yok o zaman uykuya geçişte zorlanma dedim eğer birsz daha uyumasaydı dışarıya çıkıp bebek arabasında gezdirecektim. Ben bebeğim kolik mi değil mi onu anlamaya çalışıyorum. Kolik olsa hep dışarda gezmek zorunda kalırdınız dediler. Böyle böyle iki ay geçti bir ay sonra zaten gaz derdi kalmayacak. Allah biliyor çok bunaldım. İki üç gündür böyleyiz
En cok korktugum konu bu yoksa biliyorum herseyi bi bu basima gelmedi birde kizim cok sakin bir bebekti bu tam tersi olursa nasil baş edicem bilemiyorum.
Gaz sancisındna emin olursan doktor ona göre ilaç veriyor. Kolik olmadıĝı için 1 adet gaz damlası kullanıyoruz.
Zaman azaldikca korku sarmaya basladi benii
Hiç korkma arkadaşım ben sana burdan egzersiz vudeoları bulur atarım. Gazı olsa da olmasa da gaz egzersizi yaptırmak zorundayız. Her emdikten sonra sırtına çok uzun süre pat pat yap. Sen sırta pat pat yapmayı seviyormuşsun bolca yap. Zamanı gelince daha çok tüo da veririz. Gelecekteki stresi bugüne taşıma. Kolik bir bebek olursa en fazla bebek arabasında saatlerce gezersiniz. Kolik olmazsa da evde bol bol masaj yaparsın bebek rahatlar
Bebek 7 kilo hissediliyor ben pat pat yapmaktan iyice bunaldım omzum çürüdü. Huysuzlandığında durmak istemediğinde sadece omzumda sakinliyor. Bakalım senin bebişin huyu suyu nasıl olacak ona göre plan yaparsın şimdiden stres yapma canımın içi
Bana çekerse uslu olur ama babaya çekerse yandik eşime hep diyorum tipi sana huyu bana benzesin birde 10 yil aradan sonra tekrar bi bebek büyütecek olmak ne bileyim endise ediyorum iste canim yaa birde kizimda babaanne hala falan yardimci oluyordu bunda kimse yok yardim edecek tek basimayim bakalim nasil olacak
bizimki de gün geçtikce daha da huysuzlanıyor,dışarı hava almaya çıkarınca susuyor rahat uyuyor ama evde yemek verirken karnından gur gur sesleri geliyor hemen ağlamaya başlıyor gazını çıkarmaya çalışıyor kızarıyor hemen kucağıma alıyorum dümdüz tutuyorum kucağımda beline biraz vuruyorum hemen çıkıyor gazı.Artık biliyorum ağladığı zaman gaz sancısı çekiyor . Doğru erkeklerde daha çok gaz sancısı oluyor . Karnına saat yönünde masaj yapıyorum,ayaklarını karnına yığarak hareket ettiriyorum. Bide bebeklerin kendisi de gazı olunca aysklarını ksrnına doğru çeker. İlkin de gün geçtikce daha da ağlağanlaşıyor o sancı çekince ben de kötü oluyorum bu süreçte iyiki annem yanımda yalnız değilim. Çok kötü birşey bu gaz 3 aya kadar sürecekmiş.
O 3 ay 3 sene gibi gelir insana Allah yardimcimiz olsun
Rüya kolik bir bebekti maalesef ve kullanmadığımız damla kalmamıştı piyasada ama ne fayda. Saatlerce süren ağlamalar, ne yaparsam yapayım çıkmayan gazlar. Bazen çabalasan da olmayabiliyor gerçekten. Ne masajlar yaptık Rüya’ya. Sonunda da hep ben de oturup ağlarken buldum kendimi. 3 ay sürdü bizimki neyse ki. Ama 3 ay 3 yıl gibiydi. Sanırım o zamanki sabrımın mükafatı olacak ki Eylül’de çok şükür hiç sıkıntı yaşamadık. İki patpatla çıkarıyordu ilk zamanlar, yaklaşık 1 haftadır da karnı doyar doymaz kendi kendine çıkarıyor maşallah. O an bebeğe bağlı herşey. Şimdiden içini karartma düşünüp de. Her bebeğin huyu suyu gelişimi farklıdır. Sakin kal
Haklisin bebege bagli hersey bi annenin en korktugu seydir bebegine karsi caresiz kalmak büyütmek gercektem zor zanaat Rabbim yardimcimiz olsun
Amin canım
En güzeli tek başına zaten. Büyükler bir sürü adet sayıyor. Dilleri papuç kadar olmuş
Valla sende haklisin en azindan kendin yapiyorsun kimseyi dinlemeden
@Nergiz13 bizde dışarı çıkardığımızda susuyor. Bazen evde susmadığında dışarı çıkarıyoruz rahatlıyor
Asil 45 günlük ve çok gazlı. Benim sütüm yeterli gelmiyor mamayla destekliyoruz mama da çok gaz yapıyor. Mamayı verdikten sonra iki dizimin arasına alıyorum avucumun ortasını boşluk yaparak beline aşağıda yukarıya doğru pat pat vuruyorum birkaç dakika deniyorum çıkmazsa pozisyon değiştiriyorum. Sırt üstü yatırıp bacaklarını karnına doğru götürerek egzersiz yaptırıyorum eğer bacaklarını sert tutar katlamama izin vermezse karnını soldan sağa doğru dairesel hareketlerle ovalıyorum. Ama bir defa gaz çıkartması yeterli olmuyor iki üç defa çıkarınca rahatlıyor. Bir defa da hastahanede lağman yaptılar. İki gün kaka yapmadı karnı şiş gazı çıkmıyordu ateşlenecek gibi de oldu ağlayınca bizde çocuk acile gittik. Lağman yaptılar hemen kakasını da yaptı gazı da çıktı.