Bebeklerle ilgili yaptığımız hata

Emzik uzerine şekerli, tatlı qıdaların vurulması yanlıştır.:x:
:cherry_blossom:Anne ve babaların emzik emen bebekleri için,emziginin üzerine ,şeker tatlı ,bal ve s.gibi şeyler surulmemelidir.
Çünki bu durum yan etki verir.
:cherry_blossom:Bebekde Emzik alışkanlığı yapar
:cherry_blossom: Bebeklerin yeni çıkmış olan süt dişlerinin çürümesine sebep olur.

2 Beğeni

benim eşim emzik kullanmayalım diyor ben de belki bebek isterse diye endişeliyim bilmiyorum emzik alalım mı almayalım mı

2 Beğeni

Kız bebek emziksiz duramazki hem uyuyamaz.ablam.ikinci bebege vermedi zorluk cekdi cok.bebek emzigi 1 yaşında emmeye başladı biliyormusun.emzigi birakma zamanında emmege başladı.
İlk doğduğu zamnlarda vermek gerekiyor.

1 Beğeni

Bebek emziksiz duramaz olur mu hiç :joy::joy: Benim kızım hiç emzik tutmadı, ne uykusunda problem oldu ne de zorluk çektirdi bize. Bu bebekten bebeğe değişen bir durum. Vermek gibi bir zorunluluk yok

1 Beğeni

Seninde bebegin buyumuşde kuculmuş sanki.anlayışlı falan diye .bebekler neyi sevmezse nesiz duramazsa seninki maşallah duruyor sakin çocuk belli yaramaz çocuk asla durmaz.bunada durur de şaşırayım hadi

1 Beğeni

:rofl: tansiyon yükselecek mi sinirlendin sanki

2 Beğeni

:joy::joy::joy: @Cansu arayı kizıştırma ,sinirli zamanıma denk geldi​:joy:biyerden cikmak gerekti Nuran hanıma denk geldi kusura bakmayın

2 Beğeni

@Cesurumm Yeni doğmuş bebek nasıl büyümüş de küçülmüş olsun :grin: Bence annenin sakinliği bebeği etkileyen durum. Ben yaramaz çocuk olduğuna inanmıyorum. Bana ‘Çocuğum çok yaramaz’ diyerek gelen danışanlarıma da çocuklarına bu yakıştırmayı yapmamalarını söylüyordum hep. Yaramaz çocuk yoktur, hareketli çocuk vardır. Benim kızım şimdi bile birçok çocuğun yemediği sağlıklı şeyleri çok severek yiyor mesela (brokoli, avokado, diğer sebzeler vs). Bence herşey annede bitiyor. Doğuştan hiçbir çocuk ‘yaramaz’ olamaz :blush:

2 Beğeni

@Cesurumm Ben sinirlenmem :joy:

1 Beğeni

Brokoli falan diyorum ya seninki buyuk insan aklında galiba her çocuktan farklıymış.:+1:ama her ksin cocugu senin gibi değil ,çünki nadir bulunan bir şey.ben genel cocuklardan sen ise kendi cocugunda olanlardan bahs ediyorsun canım.ama her keski seninki gibi degil nadir hallerde bebekler oyle ola biliyor

1 Beğeni

@Cesurumm Aslında nadir bir durum değil biliyor musun ? Hepsi yetiştirilme şeklinden kaynaklanıyor. Sınırlar ve kurallar olmalı her zaman :blush: Tatlım ben sadece kendi kızımda yaşadığım için değil, başka çocuklar üzerinde de gördüğüm için anlatıyorum. Sadece örnek olarak ben burda kendi kızımı söylüyorum. Her çocuğun ya da bebeğin farklı olduğunu mesleğimden dolayı en iyi ben bilebilirim zaten. Çünkü çok fazla farklı çocuklar gördüm. Ama aslında özünde çocuklar çocuktur. Benim kızım da hiç ağlamayan ya da hep sakin çocuk değil ki. Ahh hele de o sendrom dönemlerinde ben ben değildim :joy::joy: Demek istediğim şey her bebek doğar doğmaz emzik tutmak zorunda değil, emziksiz uyuyan bebek de çok. Bak sen de sürekli çevrendekilerden örnekler veriyorsun mesela. Yani sen de aslında her çocuktan değil, kendi çevrendeki çocuklardan bahsediyorsun. Ben diyor muyum 'o senin ablanın çocuğu için öyle, başka çocuklar farklıdır ’ diye. Ben en yakın örnek olarak kızımı verebildiğim için kızımdan örnekler veriyorum. Her çocuğu kendi çocuğum gibi görmüyorum yani :blush:

1 Beğeni

Benim dedigim şey aslında senin deidgine yakın .
Emzik verilmiyor bebek 1 yaşına geldiginde emmeye başlıyor .halbüki bebek o yaşlarda emzikden yzaklasma doneminde.
Onu cin bazı bebeklere emzigı anne baba vermiyor.
Bebek 1 yaşına falan gekdiginde emiyor.onuncin bazen vermemekde kötü bir şey .gonderimi olunmasın galiba.
Çocuğa verilmedi diye çocuk 1 yaşına geldi şimdi emiyor.yani iyi bir şey değil bu .vermeip sonra bu yaşda vermek.
Çünki dişi cikiyor çok emince alisiyor ve diş eğri oluyor bebekde.neyse teşekkürler.zaten ben hep anlatamiyorum demek istedigmi

1 Beğeni

@Cesurumm Her çocuk farklıdır diyip kapatıyorum o hâlde ben de konuyu çünkü bazı konularda anlaşamıyoruz seninle :upside_down_face:

2 gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Tanışalım mı? kimler nereden?