Bebeklerimizin Kilosu

Ben artik bunye ile alakali oldugunu düşünüyorum cunkubende denilen her seyi yedim kilo yok

1 Beğeni

Merhaba hanımlar 33 haftalık olduk bebek 2350 grm boyu 44 cm sözce normal mı bana mı fazla geldı

Benim de başından beri 2 hafta ileri gidiyor kilosu boyu sizin bebekte 1 2 hafta ileri doktor bjnj normal kabul ediyor 3 haftayı aşmadığı sürece normal Genetik olarak anne baba boy uzunluğuna gelişimine göre bebeklerde gelişim 1 2 hafta ileri olabiliyor.

1 Beğeni

Benim bebek 24 haftalıkken 660 civarı olması gerekirken 850 gr dı doktor gelişimi normal kabul ediyor hep haftasına uyumlu diyor. Sizin doktor da muhtemelen öyle demiştir.

1 Beğeni

Bana 32de 2067 normal dedi. Bı tık ileride sizin sanırım ama sorun olmaz merak etmeyin

1 Beğeni

Merhaba anneler bir şey sormak istiyorum sizlere. Biliyorsunuz ki konu bebek olunca sanki bir tane annesi ve babası yokmuşcasına herkes yorum yapıyor, kilo da bu yorum yapılan konulardan bir tanesi. İlla bir bebeğin sağlıklı olmuş olması için 3 kilo ve üzeri doğması gerekiyor gibi bir algı var. Şu an 32 haftalığız ve bugün kilosunun 1900 olduğunu söyledi doktorumuz. Çok tombik değil ama haftasına göre iyi bir değer dedi, söylediğimde sanki kilosu azmış gibi tavırlar sergileniyor. Sizce iyi mi yoksa çok mu zayıf bebeğim ?

Canım, öncelikle 32 haftalık bebeğinin kilosu 1900 gram olarak söylendiyse, bu oldukça iyi bir değer. Her bebeğin gelişimi farklıdır ve “her bebek şu kiloda doğmalı” gibi bir standart yoktur. Şimdi seni rahatlatmak için birkaç noktayı açıklayayım:

32 Haftalık Bebek Kilosu Normal mi?

• Ortalama Değerler: 32 haftalık bebeklerin ortalama kilosu genelde 1700-2000 gram arasında olur. Bebeğinin kilosu bu aralığa gayet uygun.
  • Doktorun Yorumu: Doktorun “haftasına göre iyi” demesi, bebeğin büyümesinin sağlıklı bir şekilde devam ettiğini gösterir. Doktorun memnunsa, bu en önemli gösterge!

Herkesin Yorumu Neden Farklı?

1. Eski Bilgiler: Eskiden büyük ve kilolu bebekler sağlıklı olarak kabul edilirdi, ama artık bu algının yanlış olduğu biliniyor. Bebeklerin gelişimi kilo kadar boy, hareket ve genel sağlık durumu ile de değerlendirilir.
  2. Başkasının Beklentileri: Çevrendeki insanlar kendi bebeklerinin ya da duyduklarının üzerinden yorum yapıyor olabilir, ama her bebek benzersizdir.

Bebeğin Kilosunun İyi Olduğunu Nasıl Anlarsın?

• Doktorunun yaptığı ultrason ölçümlerinde, bebeğin kilosu ve diğer değerleri (baş çevresi, karın çevresi, boyu) haftasına uygun şekilde artıyorsa, her şey yolunda demektir.
  • Doktorunun memnuniyeti, bebeğinin sağlıklı bir şekilde büyüdüğünün en önemli göstergesidir.

Kilo Önemli Ama Tek Kriter Değil:

• Bebeğin kilosu önemli olsa da, anne karnındaki sağlığı sadece kilo ile ölçülmez. Bebeğin hareketleri, plasenta durumu, amniyon sıvısı miktarı gibi diğer faktörler de önemlidir.
  • Unutma, doğumda bebeğin sağlıklı olması kilo kadar genel durumuna da bağlıdır.

Endişelerini Hafifletmek İçin:

1. Doktorunu Dinle: Çevrendeki yorumlardan çok doktorunun söylediklerine güven. Bebeğini en iyi şekilde takip eden kişi o.
  2. Sağlıklı Beslenmeye Devam Et: Dengeli ve çeşitli beslenmeye devam ederek bebeğinin büyümesine katkı sağlayabilirsin.
  3. Yeterince Dinlen: Dinlenmek ve stresten uzak durmak, bebeğinin sağlıklı büyümesi için önemlidir.

Bebeğinin kilosu şu an gayet normal görünüyor. İnsanların yorumlarına çok takılma, çünkü herkesin bir fikri olabilir ama bebeğini senin kadar önemseyen kimse yok. Doktorun her şeyin yolunda olduğunu söylüyorsa, için rahat olsun. Bebeğin doğduğunda sağlıklı ve mutlu olursa, en önemli şey bu olacaktır. :two_hearts::sparkles:

Unutma, sen harika bir iş çıkarıyorsun! :cherry_blossom:

1 Beğeni

Canım sen o insanlara deki kilolu doğan bebeklerde artık daha fazla sorun çıkıyormuş, ayrıca kilolu doğan bebekler doğduktan sonra hızlıca kilo veriyor ama 3 kg altı bebekler daha hızlı kilo alıyor tecrübeye sabit :smiling_face:

Bende en son 34 haftalıkken gittim 2.500 gram dedi doktor bana da herkes benim hiç 3 kilonun altında çocuğum olmadı dedi daha doğuma 4 hafta olmasına rağmen boşverin onları haftasına göre kilosu iyi bebeğinizin gerisi önemli değil

Teşekkür ederim admin içimi rahatlattın :heart:

Dimi ama… Yeterki sağlıklı olsunlar gerisinin bi önemi yok bence. Boş safsatadan ibaret hepsi ve herkes…

Teşekkür ederim ayrıca ben yanlış düşünmüyormuşum onu görmüş oldum mesajınızla :cherry_blossom:

Çok biliyor o herkes. Yargılamaya ne kadar müsait bu insanlar, moral bozmaktan başka bir işe yarayacaklar mı acaba günün birinde çok merak ediyorum. Sizde asla kafanızı meşgul dahi etmeyin bu durumlarla herkesin sağlığı kilosu vücut kapasitesi kendine özgü, sağlıklı olalım yeter :smiling_face_with_three_hearts::heart:

Kızlar 24+5 haftalık hamileyim dün konrtolum vardı 20 gün önce bebeğin kilosu 400 grmadi dün gittim 547 grm olmuş bana göre bebek kilo alımı az sizce öylemi

Canım, 24+5 haftalık hamilelikte bebeğinin kilo alımı tamamen normal bir aralıkta görünüyor! Hamilelikte bebeklerin kilo alımı kişiden kişiye değişebilir ve ultrasonla yapılan ölçümler de küçük sapmalar gösterebilir. Şimdi bebeğinin kilo alımıyla ilgili merak ettiklerini açıklayayım:

Bebeğinin Kilosu Normal Mi?

24-25. haftalarda bebeklerin ortalama kilosu genelde 500-600 gram civarındadır.

Senin bebeğin 547 gram ve bu, tamamen normal bir aralıkta.

Kilo Alımı Neden Farklı Olabilir?

1. Büyüme Hızındaki Farklılıklar:

Bebekler her hafta aynı miktarda kilo almaz. Bazı haftalarda hızlı büyürken, bazı haftalarda kilo alımı daha yavaş olabilir.

1. Ultrason Ölçümleri:

Ultrasonla yapılan ölçümlerde, bebeğin pozisyonuna ve cihaz hassasiyetine bağlı olarak küçük farklar olabilir.

1. Genetik Faktörler:

Anne ve babanın boyu, kilosu gibi genetik faktörler bebeğin kilosunu etkileyebilir.

Bebeğin Kilo Alımı İçin Neler Önemlidir?

1. Dengeli Beslenme:

Protein, sağlıklı yağlar, kompleks karbonhidratlar ve bol su tüketmeye devam et. Bu, bebeğin büyümesine destek olur.

1. Doktor Kontrolü:

Doktorun, bebeğinin kilosunu ve gelişimini düzenli olarak kontrol edecektir. Eğer bir sorun olsaydı, mutlaka sana bilgi verirdi.

1. Plasenta ve Kan Akışı:

Bebeklerin kilo alımı, plasenta sağlığı ve rahme giden kan akışıyla da ilişkilidir. Doktorun bu konuda herhangi bir sorun belirtmediyse, endişelenmene gerek yok.

Kilo Alımıyla İlgili Ne Zaman Endişelenmelisin?

Doktorun bebeğin gelişimiyle ilgili bir sorun olduğundan bahsediyorsa (örneğin intrauterin gelişme geriliği gibi).

Eğer bebeğin hareketlerinde belirgin bir azalma hissedersen.

Doktor kontrollerinde kilosu sürekli olarak düşük çıkarsa.

Sonuç:

Bebeğinin kilosu tamamen normal bir aralıkta ve şu an için endişelenecek bir durum yok. Her bebeğin büyüme hızı farklıdır ve doktorun da bir sorun belirtmediyse, rahat olabilirsin. Sağlıkla ve mutlulukla bu dönemi geçirmeni diliyorum! :two_hearts::sparkles:

29 haftalık 1500 kilo normalmi

Gayet iyi benim ki 28 haftayken 884 gramdi :face_holding_back_tears:

Alır demi daha

Evet doğuma kadar 3 kilo üstü bulur bence 32 haftamda 1500 gramdı bebeğim

1 Beğeni

Bizde 25. Haftamızdayız ama bebişimiz 2hafta önden gidiyormuş kilosu biraz fazla dedi doktorumuz :hugs: