Anneler merhaba, bebek zıbını/tulumu alırken hangi çeşit ürünü tercih ediyorsunuz?
İzlediğim videolarda herkes birbirinden farklı tavsiyede bulunuyor. Kimisi diyor ki çift fermuarlı alın, bebek can havliyle ağlarken çıt çıt ilikleyemiyorsunuz veya bebeğin bacağı çıt çıt arasından çıkıyor. Kimisi de diyor ki çıt çıtlı alın, fermuar tehlikeli bebeğin etini sıkıştırabilirsiniz. Ayrıca metal temas etmesin diyorlar.
Piyasadaki ürünlerin çoğu çıt çıtlı ama karar vermek gerçekten zor. Sizlerin tercihi hangisinden yana oldu ve tercih ederken hangi kriterleri değerlendirdiniz?
Valla ben fermuarlıdan ziyade çıtçıtlı alma taraftarıyım. Benim için de daha rahat oluyor. Anne hızı denen bir şey var ya İşte o yüzden çıtçıtlı bana daha kolay geliyor. Fermuarlıda etinin sıkışma riski daha fazla Bu bebişte de çıtçıtlı tercih ettim hep
Zarf yaka olmasına dikkat ettim. Annem eskiden bebek kıyafetleri satıyordu. Bana bir sürü zıbın ayırmış. Bir de benim bebeklik kıyafetlerimi saklamış onun da içinden bir sürü zıbın çıktı.
Tulum alırken ben de sizin dediğiniz yorumları çok duydum. Şuan fiyat farklı olabilir ama ben tulum alışverişindeyken 225 liraya tulum görüyordum. Bence inanılmaz pahalı. Sahur kampanyası indirimi ile 70 liraya tulumlar buldum. Uygun fiyata bulunca fermuarmış çıt çıtmış bakmadım
Ay işte anında iki farklı görüş ayakları aradan pörtlemesin diye sık çıt çıt mı tercih etmek lazım peki? O zaman da çıt çıt iliklerken bebekle birlikte ben de ağlayabilirim
Ben yenidoğan için çift fermuarlı aldım tulumları Carter’s da mevcut bu ürünler. İnternet satışı da var. Ama çoğu bebek mağazasına göre pahalı. Bütçenize uygunsa bakabilirsiniz. Arkadaşım geçen kış doğum yaptı. Çıtçıtlı tulum almıştı pek memnun kalmadı. Bebeği zayıf ve hareketliydi. Çocuk ne zaman bacaklarını toplasa çıtçıtların arası açılıyordu. Kış bebekleri için fermuarlı tulum en mantıklısı geliyor bana.