Bebek ve lohusa konusunda annelerinizden neler istediniz

Merhaba
Bizim kadar annelerimiz de çok heyecanlı oluyor.
Annelerim örneğin yorgan diktiricem diyor ben hayır tog(tulum) giydiricem gerek yok diyorum

En sonunda annelerimden biri ben ne yapayım dedi.
Ben biraz düşüneyim anne dedim.
Bebek doğunca insanlar bir ay sonra hayırlamaya gelse olur mu dedim
Tamam bebek doğunca hemen söylemeyiz dedi

Siz annelerinizden neler istiyorsunuz?

Yardımcı olmak istiyorlar
Galina ne deseler hayır diyorum. Sonra da gücendin mi küstün mü kırıldın mı diyorum. :confounded:
Bu sefer de ben kendimi kötü hissediyorum

2 Beğeni

Benim kayincalide vefat etti annem de boyle biseyler sorarsa kiramam herhalde
Uzerimde okadar fazla emegi varki
Hem analik hem babalik yapti.
Hala da yapiyoda.
Gonlunden ne gelirse onu yap derim
Kendini zorlama derim.

2 Beğeni

@Cansu Annemler o kadar çok şey alıp gönderdiler ki artık ne alalım deseler bile bir şeye gerek yok, siz gelin yeter diyorum :grin: Kayınvalidemler de düğün yapacaklar kaynıma Temmuz’da, yük olmak istemem zaten. Bebişin de çok bir eksiği kalmadı zaten, hallederiz artık :blush:

1 Beğeni

İlk bebegim bu ,ve bebek alış veriş için kıyafet alma parasını babamlar gonderdi,ve beşigide onlar alıcak inşallah :pray::pray:Allah basimizdan eksik etmesin anne babamızı.

3 Beğeni

Amin cümlemizin

2 Beğeni

@Hava @NURAN @Cesurumm hep maddi açıdan bakmışız manevi açıdan da istek olur.
Lohusayken bana yemek yapıp getirir misin eşim yine yapar ama sen de yapar mısın dedim
Emzirirken meme bakmayın dedim.
Bana kahkahalar attı
Annem benden bir şey iste diyor başka ne isteyebilirim ki

Maddi açıdan annelerden babalardan hiç bir şey istemiyorum. Para da vermesinler.
Sonuçta biz bu bebeği yaparken bütçemiz yeter mi diye hesap yaptık.
Babam bebek için bez para biriktiriyormuş
Açıkçası benim de bir gururum var
Sanki fakirmişiz gibi hissetmeme sebep oluyor.

Bebek için kıyafet aldıklarında hayır demiyorum içlerinden gelmiş diyorum.

Beşik alalım bebek arabasını alalım lafları etrafta dönünce kendimi kötü hissediyorum

1 Beğeni

@Cansu İşte ben uzakta şehir dışında olduğum için manevi yönden isteyecek bir şeyim yok canım. Yani yakın olsaydım senin dediğin gibi hemen birileri gelmesin, mememi kimse görmesin vs gibi isteklerde bulunurdum zaten ama uzakta olunca maddi yönden destek olabiliyorlar sadece. Zaten manevi yönden de her gün arayarak destek olabiliyorlar. O yüzden ben maddi açıdan yorumladım. Bu arada kendini kötü hissetme, fakir gibi de hissetme. Onlar da torunları için bir şeyler yapma peşindeler, güzel düşün sen :blush: Mesela bizim de çok şükür durumumuz var ama yine de annemler bir sürü şey alıp alıp yolluyorlar. Bebek arabasına varana kadar almışlar bize sormadan düşün. Hatta bugün sabah annemle konuşuyordum, babam bebişe bir koli ıslak mendille pişik kremi almış toptancıdan. Bizim buralara göre bir tık daha uygun orası diye düşünmüş. Yine bebişe bez alıp göndermişlerdi. Düşün ki biz istemeden, haberimiz olmadan yapıyorlar ve benim bu bebiş 5. torunları, ilk de değil :joy: Yani kendini hiç fakir gibi düşünme ya da kötü duygulara girme. Gurur yapacak da bir şey yok. Hormonlardan dolayı çok normal böyle düşünmen ama sen olumlu düşün :blush::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Ne guzel sakin kalmışsın.
Her bebek arabasının kalitesi bir değil. Anne ben araştırıp alacaktım demek istedin mi
Islak mendil almışlar
Anne ben temiz içerikli olanını alacaktım demek istedin mi
Sana da danışsalar daha güzel olmaz mıydı :smiling_face:

1 Beğeni

@Cansu Benim dayım Almanya’da yaşıyor. Annemler genelde Alman markalarını tercih ediyorlar ve içeriğini dayıma sorup öyle alıyorlar. Dayım ve eşi çok pimpirikli doğal olması yönünden, o yüzden ona sorarak aldıklarını söylüyorlar, benim de Almanca dilim var zaten, içeriğini bana atıyorlar içime sinsin diye. Bebek arabası olarak da ablamlarla falan hep konuşuyoruz gruptan, biliyorlardı hangi model falan alacağımı falan. Onlar da annemlerle işbirliği yapmışlar Nuran böyle model tercih edeceğini söylemişti bize falan diye. O şekilde olunca seçmekte pek de zorlanmıyorlar. Alma markalarına da çok güveniyorum ben zaten, o yüzden heveslerini kırmak istemiyorum. Reddetmiyorum. Sadece mahcup olduğumu belirtiyorum. Yaa benim babam torun sevdalısı, o yüzden almana gerek yoktu falan desem küser bana. Zaten onlar ne kadar alsa da ben yine de eksik olanlarını kendi gönlümce alacağım, o yüzden pek de sorun etmiyorum :blush:

1 Beğeni

İstediğim modeli almamış olsalardı bile sorun etmezdim, sonuçta düşünmüşler diyorum. Bazen eşime soruyorum hani zoruna gidiyor mu falan diye. Erkek ya sonuçta. Eşim de benden çok sevindiğini ama mahcup olduğunu söylüyor. O da annemlerin hevesle yaptığını ve bizi fakir olarak falan gördükleri için değil de gerçekten almak istedikleri için aldıklarının farkında olduğu için pek de sorun etmiyor. Aksine destek gördüğü için mutlu oluyor :blush:

1 Beğeni

ben 40 mız çıkana kadar hiç kimseyi beni de bebeğimi de görmeye gelmesini istemediğmi söylemiştim göz nazar var zaten yüzüme karşı da öyle şeyler diyorlarki düşüncesizler istemiyorum o yüzden,sadece annem olsun yanımda yeter.Bebeğin ihtiyacı olanları annem nasıl isterse öyle yapmasını demiştim ben tecrübesizim ya ne olur ne olmaz diye

2 Beğeni

@Cansu Azərbaycanda boyle ilk bebeklere babaanne ve anaanne alır kiyafetini,bende annemden uzakta yasiyorum 2 3 saatlik mesafeyle,ben kendimi alcam beyenip falan ilk bebegim çünki dedim .oda ozaman alacağım parayı sana gondereyi al dedi.
Yani fakirlik bir durum yok canim.
Zaten biz kendimizden de bişeyler katıcaz ,kanguru falan ve s.
Bu sadəcə burda bir adet gibi .eşimde zoruna gitmiyor çünki anne baba gibi goruyor .ve alana alma demeyecegim ki diyor,sadəcə kibarca gerek yok maraf etmeyin biz alîcaz diyor.annemler hayır kabul edemeyiz ,ilk kizimda aldik bunda ayrimcilik edemeyiz,dedi.eşimde nasıl isterseniz dedi.zaten kendimizdende çok şey alıcaz
@Nergiz13 bir seyler eklemek istermisin…

2 Beğeni

evet bizde kız tarafa herşey yükleniyor adetten​:rofl: Ben herşeyi annemden almasını rica ettim bitane elbise almıştm beğenip geri kalanını annemler hall edicek yataktı hastane çıkışı fln

2 Beğeni

Şükür rabbime biz kendimizde ala biliyoruz.ancak Gurur meselesi yapacak bir şey yokki,sonuçta anne baba onlar .eşimin annesi babası aynı şeyi tapsa benim veya eşimin zoruna gitmez nedeki mahcup olmayız.aksine seviniriz ki ,onlar da almak istiyorlar torunlarına.
Şimdi durum tersineyse,kız annesi babası almak istiyorsa niye ,mahcup olmak gibi anlaşılsın ki.
Zaten anna baba alıyor sonrada biz ek ediyoruz geri kalanını ,onun bebek arabası falan kanguru ve s gibi şeyleri zaten eşimle biz alıcaz inşallah…
Sadece adet oyle diye saygı duyuyoruz sonuçta anne baba .akrabalar yapsa evet mahcup olur insan.ama anne babaya ne mahcup Allah aşkına abartmayalım.

Şunuda ek edeyimki ,ilk bebekde aliyorlar ikincide almiyorlar.
Alsalar bile hediye gibi başka değil yani.

2 Beğeni

Bende 40 ımız çıkana kadar kimseyi görmek istemiyorum dedim.
O psikolojiyle birilerine hizmet etmek söylediklerini kaldırmak zor olacağını düşünüyorum.
Ve 40 ımdan sonra da yatılı kimseyi istemiyorum dedim.
Eşim tarafına da annemlere de.
1 sene olcak evleneli. Annemler 1 kere kalmadılar. Ama daha 25 günlük evliyken eşim tarafı evi görmeye bizi görmeye geldiler akşam giderken kayınvalidemi götürmediler burda kalcakmış benim haberim yok.
Öyle 1 hafta kaldı bizde yeni evli olduğumuz için birbirimize vakit ayırmak istiyoruz anlarsınız ki. Benim psikolojim çok kötüydü eşimi üzmek istemediğim için bişey de diyemiyordum.
Neyse o zaman öyle geçti.
Sonra ablaları geldi günlerce kaldı eşi çocuklarıyla hani uzaktan gelip kalsalar anlarım ağırlarım ben misafir severdim taki bunları yaşayana kadar.
Hepsi 1-1.5 saatlik yoldan geliyor.
Bide bizim düğün masrafları hep eşimin üstüne kaldı gelinliğimi bile ben kendim aldım ailemin haberi olmadan.
Hala borç ödüyoruz. Köy düğünü yaptık düşünün çay dağıtan adamın parasını bile bize ödettirdiler.
Pazardan alınan sebzeye varana kadar.
Maddi durum kendimize bile kıl payı yetiyoken her ay 7bin lira kredi kart ödemesiyle 0 aile desteğiyle günlerce yatılı misafir ağırlamak çok zor oluyor.
En son kayınvalidemin kız kardeşi yazdı bana size gelcem kalmaya diye.
O zaman da annemin hastalığını yeni öğrendik ona destek olmak için annemlere gidicektim durumu izah ettim.
Bana sorun değil diyen kadın arkamdan alındım gücendim diye laflar yapmış.
Anlayışsız hepsi.
Eşimi doldurmuşlar.
Eşimde bana yazıyor o gece sitemli. Bi özür dile şu gün bekleriz gel de falan diye.
Dedim al hepsini yanına birlikte yaşayın istedikleri kadar kalsınlar.
Bi dön bak yokluğunda kim yanında oldu senin ailen kim.
Kimse bizim alınmamızı gücenmemizi hesabına katmıyor.
Ben dönmüyorum kafanı topla konuşur bi karara varırız diye rest çektim o kadar bunalmıştım ki 3 aylık hamileydim üstelik. Bunlar bana büyük travma oldu bebeğim ilk 5-6 ayını resmen kaosla geçirdi şuan yazarken bile yaşıyorum.
konu dışına çıktı yazdıklarım. Çünkü yazdıkça yazasım geldi uzattığım için kusura bakmayın​:cherry_blossom: yani anlayacağınız kimseyi görmek istemememin sebebi bunlar ve dahası.
Başkada bişey istemem kimseden.

3 Beğeni

Ne güzel yaaa,ben oyle desem akrabalar gelmemek için bahane tutarlar hemen​:grinning:40na kadar gelme falan :rofl:

1 Beğeni

alınırlar doğruu zaten düşünceli insanlar ziyarete gelmiyor 40 çıkmamış

1 Beğeni

:smirk:benim karşıma dusuncesizler çıkıyor hep @Nergiz13
Akrabalarım çok sozbazlar

1 Beğeni

takma ya onlara hep varlar zaten her zaman konuşurlar ne yaparsan yap nasıl rahat edersen öyle

1 Beğeni

Yapsa iyi olur ama zamani olmayinca nasil yapacak
Benim esim tir şoförü gunde gunde 16 saat gidiyo.
Ben bu adamdan ne bekliycem.
Izin de alamiyo
Dogumda yanimda olacakmisin dedim.
O gun izin alirim dedi.
Bide ben babam yok annem var ondanda maddi
Biseyler istemem annem
Annemin sesini duysam yetiyo bana.