Kizlar ben bebek odası yapayım diyorum Eşimde gerek yok daha ufak odada mi kalacak diyor. Sizler oda yaptınız mi yada biraz buyuynce mi yapsam .hem heves ediyorum hemde ufak yanimdan ayırmayacagim diye düşünüyorum sizlerde durumlar nedir ?
Yanımda duracağı için ben oda yapmadım. Bi beşik bi dolap aldım o kadar. Heves ediyorsan yap içinde kalmasın. Ama yanında duracağı için biraz büyüdüğü zaman yapmak daha mantıklı.
Yani daha küçücük bebekse gerçekten gerek yok . Bebeğin huzurlu uyuması için, anne kokusu sesine ihtiyacı var , ayrıca çok vaka gördük ayrı odada yatan bebeklerin cansız halini. Oda da sırt üstü yatarken sütü nu kusarken birden soluk boğazına giden çok bu yüzden vefat eden minaklari maalesef, en azından yanınızda öksürse. Ses gelse direkt bakarsinız. Yada kendini sağ sola yana çevirmeyi öğrendikten sonra battaniyesini başına geçirip , ne kdr ugrassada çıkarmaya çalışırken iyice battaniyeyle birlikte yüzüstü olup nefessiz kalan. Çok dikkat isteyen bir görev gerçekten bebek bakmak . O yüzden ayrı olacağına anne babasının yanında uyusam bişey olsa siz uyanmasaniz bile eşinizi uyanıp direkt bakacağı yer olsun . Sakın telsiz kameralara çok güvenmeyin birden bir bakıyorsunuz siz işle meşgulken yada uyurken arıza vermiş çocuğunuzun ağlama sesini bile duymuyorsunuzdur
Bence bebek odasına gerek yok çünkü ilk zamanlar sizin odanızda kalsa daha sağlıklı olur ve ayrıca gece sürekli bebeğin odasına git gel çok zor oluyor açıkçası daha sonra direk çocuk odası yapsanız daha uzun süre kullanırsınız odayı
Beşiği benim yanımda olacak, gardırop ve şifonyeri kendi odasında olacak ins. Uzmanlar en az iki yıl anne yanında olmasını oneriyor. Anne içinde ilgilenmek daha kolay olur. Kendi odasında alt bakım emzirme yapmayı dusunuyorum ins.
Benim de dedesi bebek odası alacağım dedi kıyafetleri için istedim bende beşiği ya da anne yani yatağı yanımda olacak kıyafet eşyaları da odasında olacak. Yoksa bizde düşünmuyorduk zaten yanımızda yatacak uzun süre diye acele etmeye gerek yok bence çok tatlı duruyor evet ama erken yenidoğan için bence de sonradan da alınabilir bir şey onun yerine başka ihtiyaclari alınabilir. Eğer size zorlamayacaksa hevesin varsa al tabiki eşyaları koymak için.
Bende oda yapmadim besigi bizim odadaydi esimin isinden dolayi gece 4 te gidiyor o gittikten sonra tabi biraz buyudugunde beraber yatiyorduk buda hala sorun bizim icin hala anne benimle uyu diyor
Bende bebek odası yapmayı düşünmüyodum hem kiracı olup taşınma mevzusu olacağı için hemde bebek zaten hep yanımda kalmak zorunda olduğu için. Ama bir gün başka birşey için letgoya bakarken bebek odası takımı gördüm. Normalde fiyatı 20-25 bin arası hatta daha fazla olan takımı 8 bine satıyordu bir kadın sonra düşündüm ki alsam zarar etmem gibi birde böyle temiz ve güzel takımı daha sonra uyguna bulamam o yüzden aldım. Şuan oturduğum ev her ne kadar dubleks olup güzel görünse de herhangi bir durumda beşiği yukarı aşağıya taşıyamayacağım için aşağı kata odasını kurdum en azından iş güç yaparken ya da misafir geldiğinde odasında yatiririm gece de artık beşiğinde üst katta yanımda uyur. Birde 2. El almak daha mantıklı geldi kiracı olduğum için çünkü taşınırken başına bişey gelse veya kırılıp cizilse çok fazla üzülmem doğrusu
Bizim evde dubleks aşağı yukarı ayrı yatak almak yada aşağı yukarı bebeği taşımak sıkıntı .aşağıya beşik yukarida kendi kendine sallanan besiklerden Alaçam ama sen uygun bulmuşsun iyi yapmışsın almakla hayırlı olsun canım
Alıştılar mi sıkıntı ayrı tutmak . ilk başta ufaklar anlamiyorlar ama büyüdükçe hiç ayrilmayacaklar
Ben yaptım ya 6. Aydan sonra kosmetse odasında yatırmayı düşünüyorum cnkü bir süre sonra o kdr cok bağlanıyorlar ki asla aurılamıyorlar şuan bu kafadayım umarım uugulayabilirim. Yanımada anne yanı olarak küçük birşey yengem yeni 6 ay oldu doğum yapalı onun kullandıgnı kouucam yeterli. Yatagında yatmaya alışsın büyüdükçe bu kez daha cok yanımda yatmayı isteyecek
Ilk zaman anne kokusu vs diye zaten anne yani almaniz daha mantikli. Zaten cok sik uyaniyorlar hemde anne uyanir da duymam diye endişe etmekten uyuyamaz ilk zaman icin diyorum. Kiyafetleri ve esyasi icin kendi gardrobunuzdan bi kose ayirabilirsiniz. Simdi oda takimi alsaniz bebek buyuyunce ancak odasinda yatar belki o zman baska begenirsiniz icinizde kalir falan. Tabi maddiyat meselesi de ahrica bu konular. Benim kizim emerek uyuyordu mesela benimle uyuyunca daha kaliteli ve uzun uyurdu. 8 aylikken falan gardpop sigonyer falan aldik . Iki besigi vardi biri anne yani biri odasinda idi. Simdi odasina baza aldik yataginda yatiyor 3 yasina girecek . Ama her ne jadar odasinda da yatsa bizim yanimizda oldugu jadar huzurlu uyumuyor ve cogu zaman yanimiza geliyor.
Ben ayrı bir oda yapmadım kullanmadığım bir 3lü çekmece vardı kıyafetleri ona yerleştirdim şimdilik. Doğumdan 3 4 ay sonra ihtiyaca göre sonradan kiler dolabına çevirebileceğim bir dolap almayı düşünüyorum. En az 1-1 buçuk yaşına kadar başka bir odaya geçirmeyi düşünmek zor gibi sonradan güzel bir oda takımı almak bana daha mantıklı geliyor
Benim yerim yok yapamayacm. Ama dedigi gibi zaten yaninda yaticak bi sure. Ama imkanim varsa 4 5 yaşlarına uygun bi oda tasarlayabilirsin yatagini felan dolabini daha kullanisli biseyler alabilirsin bebek urunleri değilde çünkü cok pahalı mobilyalar simdiden yatirimlik oda yapmalisin yerin varsa. Ama tabi herkes ister bazilari cok guzel bebek odasi yapiyor. Ama zaten kendi anlamayacak. 5 yaşlarına geldiginde rahat edebilecegi guzel bi odasi olabilir
Valla hala benle yatiyor yatarken beraber yatariz uyuturum odama gecerim gece kalkar yanima gelir ama sarilipta uyumak cok guzel
Gardırop ve şifonyer almak isteyenlere ikea yı tavsiye ederim. Hem fiyatları uygun hemde cok kullanıslı urunler var. Bebek odası takımları gereksiz pahalı. Ben sade model aldım dolap uc kapaklı şifonyer bes cekmeceli. Uzun yıllar Allah nasip ederse kullanırız. Odasına gececegi zaman sadece baza yatak alırım diye dusunuyorum.
Artık tecrübeli bi anne olarak söylüyorum hiç gerek yok.boluna masraf yapmayın hep sizinle kalıcak bebek
Hatta şifonyerini bile yatak odamıza taşıdık git gel yapmamak için.
Başka bi arkadaşım da oda yaptı ama hiç orada kalmıyor bebişi 13 aylık oldu.
ikeadan şöyle şifonyer alıp köşe yaptık
Ben bu yüzden 8.ci ayımda ev taşıdım
Bende dolabı ikea dan aldım uzun yıllar kullanmak icin. Ileride oda yapacağım zaman da şifonyer alırım
Burda evler kucuk besigi koymak icin kendi esyalarimi baska odaya kaldirdim kizimda da ayni oldu esyalarini bile kendi dolabima koymustum zaten bir kac ay besikte yatti sonra hep benim yanimda uyudu 3 yasinda yeni eve tadindigimizda oda yaptim onda da kendi odasinda uyumadi