Merhaba, bebek odası düzenlerken nelere dikkat edeceksiniz?
Beşik camın önünde olmaz derler. Eminim başka detayları da vardır.
Hem bebek için uygun hem de düzeni göze hitap etsin istiyorum.
Nelere dikkat edeyim
Beşik camın onunde olmaması gibi…beşiyi duvar köşesine koymakda olmaz .bebek için iyi değil diyorlar.duvar köşesinde uyumak .
Bende oyle yapmamaya calişacagim .inşallah.
Odada çok renk karmaşası olmamalı bebeğin gözlerini yormaması için.
Beşiğin duvar kenarı koyulmaması gerektiğiyle ilgili bir şey duymadım ben, o yüzden bence duvar kenarına koyulabilir.
Mobilyaları seçerken sivri köşeleri olmamasına dikkat edilebilir ya da sivri köşeleri varsa kapatılmalıdır.
Yatakla gardırop arasında gardırobun düşme ihtimaline (deprem vs) karşı mesafe olmalıdır. Gardırobun düşmesi durumunda beşiğe denk gelmemesi önemlidir.
Bebeğin yattığı taraftaki duvarda düşme ihtimaline karşı tablo, aksesuar vs asılmamalı.
Bebeğin odası olabildiğince sade ve kullanışlı hazırlanmalı. Bebeğin gündüz uykularına rahat adapte olabilmesi için odayı aşırı gün ışığından koruyacak perdeler seçilmelidir, odayı hafif loş yapacak türden seçilebilir.
Şimdilik benim aklıma gelen öneriler bunlar.
Odayı olabildiğince soft renklerde dizayn etmeliyiz ki bebeğin ruhuna da hitap etsin ve bebek karmaşa yaşamasın
Ayrıca odayı çok aşırı oyuncakla da doldurmamak gerekiyor ki bebek uykuya dalarken ya da emerken dikkati dağılmasın diye. Başka öneriler öğrenirsem yine yazarım