Bizim urfada pek bebek mevludu olmaz neden dir bilmiyorum
Alt tarafi bir mevlut bunun icin ozel.kiyafet almaya yada iki gun sonra insanların cope atacağı hediyeliklere para vermeye ne gerek var eski usul en guzeli tut kolonyani çikolatanı yemegini bitti gitti
Mevlüt yapmaya da gerek yok aslında. Ben kaynana kurbanıyım
Siz de haklısınız ama ben bana özel günlerde verilen (anahlik, magnet, mum, minik kaktüsler vs) hep sakladım büyüttüm hele o minik kaktüs kocaman oldu 4 yıldır yaşatıyoruz. Ben şimdi size mevlüt hediyemi kargolasam kendinizi degerli ve sevildiĝunizi hissetmez misiniz? Onca kullanıcı arasından bana göndermiş demek ki bana değer veriyor diye düşünürsünüz. Ben sevdiklerimle paylaşmak istiyorum.
Nişanımda minik çićekler hazırlamıştım isteyen alsın demiştim ikişer tane alan da vardı hiç almak istemeyen de vardı.
@NURAN’ın bir sözü var Halik bilmezse Malik bilir der
Şu hayata bir daha mı gelicez içimizden ne geliyorsa yapmak lazım
Ben oldu bittiye kızıyorum yaptık mı? yaptık. oldu mu? oldu denilmesi hoş olmuyor. Ben buna kızıyorum ahh ahh diyecek daha çok lafım var da yeri burası değil
Hic tanimadigim insanlarin adinin yazili oldugu bi magneti istemem ne gerek var en yakinim bile olsa. Ayrica okumadığın halde dagitilan yasinleri ne yapayim evimde fazladan esyaya tahammülüm yok. Ani, deger gibi seyelr bi objeyle degerlendirilemez. Nisanim da boyle şeyler yapmadım, nasip olursa çocuğumun dogum gunlerinde sacma para sacacak gosterislerde bulunmak istemiyorum. Ben yapı geregi boyleyim zaten sevmem baskasina yaranmayi gosteris yapmayi bana gore en dogrusu bu
Naçizane fikrim
Amaan boşver kuşum
Mesela anahtarlıkları ziyarete gelenlere hatıra kalması için yapmıştık. Hatta bilerek üstlerinde işlenmiş ismi yok Tomris’in.
Ama işler değişti emrivaki ile mevlütte de dağıtmak zorunda kaldım. Oysa ben değerli olan insanlarla paylaşmak için yaptırmıştım. Herkesle değil.
Sen içine nasıl siniyorsa öyle yap arkadaşım. Gösteriş olarak düşünmüyorum ben. İçinde kalmasın
Ben yaptım Mevlüde ne yaparım bilmiyorum ama magnet yaptırdım isimli çikolata yaptırdım gösteriş için felan değil sadece özel bi gün benim için bende sizin gibi saklamayı seviyorum bütün verilen her şey ya dolabımda ya da anı kutumda saklıyorum ben çok hoşlanıyorum ve seviyorum
O kadar para verip yaptırıp millete dagitirsam asil icimde kalir o paralarin her kurusu sürü psikolojisine sahip degilim galiba
Valla ben de sizinle ayni fikirdeyim, ne hediyelik yaptiririm hatta ne de mevlud yaptiririm. Muhtemelen esimin ailesi mevlud konusunda israr edecektir orada bi catisma yaşamamız muhtemel. Ben simdiden kendimi hazirliyorum bakalim.
Ayni fikirde olmamiza sevindim hic böyle islere girmemek en güzeli aslında ama aileler tipki dugun mantığında gibiler bu konudada biz gittik onlarda bize gelsin düşüncesindeler ne yazik ki. Tatsızlık olmadan esinizin ailesiyle anlasmaya varabilirsiniz insallah
Sürü psikolojisi diye etiketlemek pek doğru gelmiyor bana. Herkesin önemsediği, değer verdiği şey ayrı. Size yanlış gelen, bana yanlış gelen yanlış olacaktır diye de bir durum yok. Yine de yapmak isteyen yapar, istemeyen yapmaz. Benim gibi arada kalmayın ben istemiyordum ama her şey bana sorulmadan yapıldığı için misafir gibi katılmak durumunda kaldım
Son olarak bence her şey para değil. Hatıralar da paradan kıymetli olabiliyor.
Sürü psikolojisi diye söylemeniz pek doğru olmuyor bu insanlara benim verdiğim değeri ya da onların bana verdiği değeri gösteriyor kimseye hiç bi şey hediye etmemek ya da bi şeyler yapmamak bana saçma geliyor arkadaşımız burda mevlüt yapmalıyım yapmamalımıyım diye bi soru sormamış herkesin kendi kararı siz yapmaya bilirsiniz fakat yapan arkadaşlarımızı bende dahil olmak üzere bu şekilde bir üslupta yargılamanıza anlam veremedim doğrusu
Sürü psikolojisinde olmadigimi söyledim sizlerede Sürü psikolojisindesiniz demedim herkes fikrini soyledj ben söyleyince niye kotu oldum anlamadim neyse alindiysaniz ozur dilerim
Biz kendi memleketimizde yaşamıyoruz sürekli tayin olduğumuz için de pek tanıdığımız olmuyor. Sitede de alan uygun değil evimiz de uygun değil o yüzden hemen yapamayız. Ama bebişimiz doğduktan 4 ay sonra eşimin planlı izni var. O zaman memleketimize gideriz kayınbabam kasap olduğu için pilav üstü kavurma falan yapar cacık kuru fasulye yapılır bir de lokma tatlısıyla servis edilir. Ayrıca hediyelik yaptırmam. Sadece evime bebek görmeye gelenler için çikolata kolonya veririm. Kendim için kilo durumuma mevsime göre karar vereceğimden kıyafet düşünmedim.
Yanlış anlamak istemedim fakat sürü psikolojisinde değilim derken sanki biz sürü psikolojisindeymişiz gibi söylediniz kötü cevaplar verildiği için öyle göründünüz
Bende 30 adet yaptırdım bilerek isimli birşey tercih etmedim sadece kagıdında hosgeldın omer yazıyordu onu zaten atarlar . Bunlarıda mevlutte verdım ama gercekten sevdıklerıme herkes dagılınca kalanlara
Ben ilk kızımda magnet yaptırmıştım sevdiğim kişilere vermek için. İnanın aradan 5 yıl geçti ama hala o insanların evine gittiğimde dolaplarında benim magneti görüyorum ve çok mutlu oluyorum. Değer verildiğini görmek insanın çok hoşuna gidiyor