Kızlar selam bebeğim daha 28 günlük her beslenmeden sonra kusuyor bu normal mi ya doktor randevusuna daha var ama içim rahat etmedi beslemeye korkuyorum
Normal aslında çoğu bebekde görülür bazen fazlasını çıkarır ama başını biraz yüksekte tutarsan kusma oranı azalacaktır beslenmeden sonra hemen yatırma 5-10 dk dik tut yatırırken de başını biraz yüksekte yatır Reflü yatakları gibi
Reflüsü vardır reflü yatağı kullanın doktoronuzada danışın başka bir şikayetiniz var mı ona göre süt alerjiside olabilir çünkü birde gazını çıkartmadan yatırmayın her yediğini çıkarması normal değil tabiki bebekler fazlasını kusar ama her yediğini emdiğini çıkartıyorsa başka durum vardır.
Başka bir sorunu yok ben hep düz yatırıyorum emerken uyuyor uyandırmayım diye direk yatağa koyuyorum oda uyanınca yada uykuda kusuyor peynir kesiği gibi bazen su gibi
Emerken uyusa dahi gazını alın benim kızımda 4.ayına kadar kustu hep yan yatırırdım bazen gelirdimki yatak battaniyesi hep kusmuk içinde kalmış uykusunun arasinda bile kusardı muhakkak gazını alın beslenme sonrası 10 15 dakika kucağınızda dik pozisyonunda tutun uyusa dahi
Doktor bize her emzirmeden sonra 20 dk kadar dik pozisyonda tut direk yatırma demişti. Belli bir aya kadar illaki kusuyorlar ama emzirme Sonrasında gazını cıkarıp birazda dik tutarsanız azalır diye dusunuyorum
7-8 aya kadar her beslenmeden sonra kustu benim bebeğim gazın peşine kesin kusuyordu artık alışmıştık gazı çıkarır çıkarmaz laminanta doğru tutuyordum korkma o alması gereken vitamini alıyor fazlasını atıyor
Gazinı çıkarmadan yatırmamaya çalış hem emerek uyumamış olur kendi kendine dalmayı alışkanlık edinir hem daha rahat uyur birde düz yatırmayın bir sağa bir sola yatırın uyurken kusarsa sorun olmasın