Kızlaarrr
Sizler bebeğinizi kundak yapmayı düşünüyor musunuz ?
Kundak yapmak sizce doğru mu yoksa yanlış mı ?
Kızlaarrr
Sizler bebeğinizi kundak yapmayı düşünüyor musunuz ?
Kundak yapmak sizce doğru mu yoksa yanlış mı ?
Eski usul gibi kundak yapılmasına karşıyım. Bebeği aşırı sıkı sarıyorlar bu kalça çıkığına sebep olabilir.
Bebek de anne karnında hafif sıkışık olduğu için doğduktan sonra da o durumu arıyormuş.
Yenidoğan kundağı aldım. Görselini ekliyorum.
Bebeğimin onda çok sıkışık ve rahatsız olduğunu hissedersem düşünmeden kundağı parçalarım. Bir de çok ucuzdu 30 liraya indirimde buldum
Müslin örtüden çok sıkı olmayan rahat pozisyonda kundak yapabilirim videosunu ekliyorum videodaki bile sıkı bence.
Video ararken öğrendim ilk 4 ay kundaklama yapılabilirmiş. Bu doğru mu?
Siz kundaklama hakkında ne düşünüyorsunuz
Evet kundaklamayı dusunuyorum degilde zaten hastahanede kundak yapacaklar bebeği artık çok saklamiyorlar kundakta.10 gunlugunde yakın cikariyordu ablam.ama gecmiş inanc vardı sizdedemi var bilmem.guys kundaklamasan doğru şekilde .bebeğin ayakları düz olmaz.
Ne bileyim vallahi şaşırıp kaldım neler soyluyorlar ya
@Cansu Ben de kundaklama taraftarıyım çok sıkı olmamak şartıyla. Dr.Harveys’in önerilerini dikkate alıyorum bu konuda. İlk 4 ay kundaklanmalı çünkü ani reflekslerinden dolayı bebekler sağlıklı uyku süreci geçiremiyorlar. Aniden irkiliyorlar, ellerini bir anda hareket ettirince yine irkilip ürküyorlar. O yüzden kundaklama taraftarıyım
@Cesurumm Çok şey söyleniyor canım ama bebeğin sağlıklı bir bebeklik yaşaması için ilk 4 ay kundaklama yapılmalı. Çok sıkı olup kan dolaşımını etkilemesin yeterli
Bebek uyudugunda ayak değil kollanrini kundak yap diyen doktorlar var ,ellerini hareket etdirib uykudan uyanması diye
@Cesurumm Zaten ayak kısmını el kısmına göre bir tık daha gevşek sarmak gerekiyor canım, bebek put gibi durmasın diye. Önemli olan elleriyle irkilmesini önlemek aslında
Bir anda mumya hiss etdim bebeğisarilmiş halde
Demek istedigim boyle bir şey
Deneyimledim bu kundaklamayı ve gerçekten kundaklayınca Eylül daha sağlıklı ve uzun uyku süreci geçiriyor. Sadece ellerini kundaklıyorum zaten
Doğum yapacaklara da öneriyorum
Kundak yapmak bebeklerin gerinme ve el kol hareket kabiliyetlerini engelleyeceği için kundaklamanın sadece uyku zamanları ile kısıtlanması yararlı olacaktır . Ayrıca kundaklama, 3 veya 4. aydan itibaren bırakılmalıdır. Çünkü bu aylardan itibaren bebeğin kendi kendine yatak içerisinde dönme becerisi gelişir.
Doğumu takip eden ilk günlerde bebeğin tam oturmamış vücut ısı dengesini kurmasına yardımcı olur, bebeği sıcak tutar. Gaz sancısına iyi gelir. Kolik bebeğin sakinleşmesine yardımcı olur. Kundaklanan bebek dönerek yüzüstü pozisyona gelemediği için ani bebek ölümü sendromu riskini azaltır.
Doğru kundak nasıl yapılır?
Bebeği kundaklarken geniş, yumuşak bir bez kullanılmalıdır. Kundak üst vücudu sıkıca sararken alt vücudu yani bacakları serbest bırakmalıdır. Kundak bezi kare ise üst kısmı katlanır ve bebeğin omuzu kat yerine gelecek şekilde yerleştirilir. Önce bir kol, düz veya kıvrılmış olarak kundak beziyle sarılır.
Kundak neden önemli?
Kundak bebeğin anne karnındayken sarmalandığı sıcacık ortamı taklit ederek bebeğe anne karnındaki gibi rahat ve sıcak hissettirir. ⦁ Anne karnındaymış hissi verdiği için bebekler kendilerini daha güvende hissederek daha çabuk uykuya dalarlar.
Yeni doğan bebeği nasıl Kundaklanır?
Bebeğinizin kundağını başta tek kolu açıkta kalacak şekilde yapmaya başlayabilirsiniz. Buna alıştıktan sonra, iki kolunun da serbest olacağı ve yalnızca gövdesinin kundak beziyle sarılı olduğu kundaklama stiline geçebilirsiniz. Bebek kollarının serbestliğine alıştıktan sonra kundak kullanımını tamamen bırakabilirsiniz.
Ben iki oğlumu da kundakladim tabi eski zamandakiler gibi değil ayaklari serbest sadece kollari sarili ve hep uyutacagim zaman yapiyordum
Ben asla kundak yapamıyorum. Kelebek kundak aldım elimde patladı çünkü minnak kızım ellerini yüzüne götürmezse uyumuyor
Yerim seni minik adam maşallah
Bizimki gündüz hala irkiliyor, gündüz kundak yapıyorum, gece yapmıyorum