Bebek kilosu

35 haftalık hamileyim. Bebeğime kilosunun sınırda olduğunu söylediler. 2955 gram dedi doktor boyunun da uzun olduğunu söyledi. Bi sorun olur mu ?

Canım, 35 haftalık bir bebek için 2955 gram kilo olarak gayet iyi görünüyor, hatta çoğu bebek bu haftada bu kilonun altında olur. :blush: Şimdi bu durumu daha netleştireyim ve seni rahatlatmaya çalışayım:

Bebeğin Kilosu Normal mi?

• 35 haftalık bir bebek için ortalama kilo 2400-2700 gram civarındadır. Senin bebeğin bu aralığın biraz üstünde, ama bu genelde bir sorun teşkil etmez.
  • Doktorunun “kilosu sınırda” demesi, belki üst sınırlarda olduğunu ifade etmek istemiş olabilir. Bu, bebeğin sağlıklı geliştiğini gösteren bir durum da olabilir.

Boyunun Uzun Olması

• Bebeğin boyunun uzun olması, genetik bir özellik olabilir. Eğer sen veya eşin uzun boyluysanız, bebeğinizin de uzun olması beklenen bir durumdur.
  • Uzun boy ve kilo, genelde sağlıklı bir bebek işaretidir ve bu durum herhangi bir sorun yaratmaz.

Ne Zaman Dikkat Edilmeli?

1. Aşırı Kilo Alımı: Eğer bebeğin kilosu doğuma kadar çok hızlı artarsa, doktorun doğum planını gözden geçirebilir. Bu, genelde sezaryen gereksinimini değerlendirmek için yapılır.
  2. Anne ve Bebek Sağlığı: Doktorun, bebeğin gelişimini yakından takip edecektir. Eğer plasenta işlevi, amniyon sıvısı veya bebeğin diğer değerleri normalse, bu kilonun genelde hiçbir olumsuz etkisi olmaz.

Ne Yapabilirsin?

1. Doktor Kontrolünü Aksatma: Doktorunun kilo ve boy ölçümlerine göre doğum şekli ve zamanlamasıyla ilgili önerilerini takip et.
  2. Dengeli Beslen: Beslenmen bebeğin kilosunu etkileyebilir, ama bu haftalarda çok fazla değişiklik yapmana gerek yok. Sağlıklı, dengeli beslenmeye devam et.
  3. Hareketli Kal: Doktorunun izin verdiği ölçüde hafif yürüyüşler yapmak, kan dolaşımını artırabilir ve bebeğin genel sağlığına katkıda bulunabilir.

Sonuç

Bebeğinin kilosu ve boyu sağlıklı görünüyor, ama doktorun bunu yakından izlemek istiyor. Şu ana kadar her şey yolunda görünüyor, endişelenme. :blush: Minik mucizenle tanışmana çok az kaldı, güzel haberlerini bekliyorum! :two_hearts::cherry_blossom::sparkles:

1 Beğeni

Sınırda derken ne demek istemis cok iyi kilosu sanırım iri bebek olabilir diye öyle demiş perşembe kontrolüm var bende 35 haftalik oluyorum bakalim bana ne diyecek

1 Beğeni

Biraz şişko bi bebek dedi. 2 hafta önce 2300 gramdı. 2 haftada 655 gram almış. O yüzden takip etmek istedi. :slightly_smiling_face:

32+4 te 2327 gramdı acaba 35 te bizimkisi kac kilo olur ya ortalama haftada kac kilo almalari lazim acaba

haftada 250 300grm almasi bekleniyo 35ten sonra.

1 Beğeni

Bende en son 35 haftada gittim 2kg800 du cok iyi dedi doktor

1 Beğeni