Bebek kaybından sonra tekrar hamile kalmak

İlk gebeliğim kızdı 30 haftalık sezeryan doğum yaptım bebeğim 5 hafta geride ve gebelik zehirlenmesi başlamıştı 24 gün küvezde kaldı ama kurtulamadı. 11 doktor dolaştım herkes aldır yaşamaz dedi direndim ama yaşamadı. Eşyalarını attım beşiğini kırdım 1 sene sonra tekrar hamile kaldım bebeğim kız herşey yolunda sadece gebelik zehirlenmesi geçirme ihtimalim var 31. Haftadayım ama bebeğimin hiç bir eşyasını almadım bebeğim için herşey yolunda gayet sağlıklı bir sorın yok ama ilkinden dolayı o korkuları aşamıyorum ya bişey olursa korkusu içimi kemiriyo beşiğini almak istiyorum cesaretim yok kıyafetleri almak istiyorum gücüm yok 32. Haftayı bekliyorum korkular benimle yaşıyo 31 haftadır ve ben bunu kimseye anlatamıyorum böyle düşünmem normal mi nasıl yapıcam bana yol gösterin

1 Beğeni

Canım, benım kotuyu dusunerek kotuyu çagırma derler evet yasadıkların zor Rabbim sabır versin ama bak bi mucizen daha yolda insallah saglıklı gelsin bebiş moralını bozma kıyafete flan gelınce de alırsın ıcın rahat etmıcekse bekle hepsı olur saglık olsunda bnde ilkini kalbi durmuştu her kontrole gittiğimde kalbim agzmda atıyordu sanki cok sukur yolu yarıladık cok cok dua et bak bgun hayırlı kandiller bu arada :heart_hands::palms_up_together:

1 Beğeni

Seninde kandilin mübarek olsun kardeşim haklısın ama o ilkinin korkusu geçmiyo psikiyatri devasi de aldım ama elimde değil onun dışında içim rahat bu korku sanırım doğana kadar devam edecek

Merhabalar :cherry_blossom: öncelikle kaybın için çok üzüldüm :pensive: bu mübarek kandil gecesinde Rabbim bebeğini sağlıkla sıhhatle kucağına almayı ve sağlıkla büyütmeni nasip etsin inşallah :rose: içini lütfen ferah tutmaya çalış düşünme doğum için henüz vaktin var kendini hazır hissettipin zaman alışverişini yaparsın önemli olan sağlık kendine dikkat et 🩷

1 Beğeni

O güzel yüreğinden kocaman öpüyorum nasıl güzel dileklerde bulunmuşsun rabbim dualarını kabul etsin inşallah Allah razı olsun binkere inşallah hep kendimi 32. ,haftadan sonraya şartladım rabbim nasip etsin o güne gelip almayı

1 Beğeni

@Ayseee Duyguların tamamen normal ve anlaşılabilir. Ancak, bu korkuların hayatını ve şu anki hamileliğini olumsuz etkilemesine izin vermemek önemlidir. Kendine zaman tanı, destek al ve küçük adımlarla ilerle. Unutma, her hamilelik farklıdır ve şu an her şey yolunda gidiyor. Her şeyin yolunda gittiği bir doğum ve sağlıklı bir bebek hayal edin. Bu tür olumlu düşünceler, endişelerini hafifletmeye yardımcı olabilir.Stres ve endişeyi azaltmak için meditasyon veya nefes egzersizleri yapabilirsin. Bu teknikler, hem fiziksel hem de zihinsel olarak rahatlamana yardımcı olur. Bir psikolog veya terapistle konuşmak, yaşadığın korkuları ve endişeleri daha sağlıklı bir şekilde işlemene yardımcı olabilir.

Canım yaşadığın talihsiz olaya o kadar üzüldüm ki 2 düşük yapmış biri olarak o psikoloji ki senin ki benimkinden daha zor bir durum özellikle bebeğini kaybettiğin haftaya gelince ne kadar tedirgin olmuşsundur. Ama ilkinde böyle bir olay yaşadın diye ikincisinde de yaşayacaksın diye birşey yok biz kadınlar çok güçlüyüz böyle bir olaydan sonra hamile kalmak bile büyük bir cesaret istiyor sen çok güçlü çok cesur bir kadınsın sakın kendini strese sokma inşallah bebeğini sağlıkli bir şekilde zamanında kucağına alacaksın ben buna canı gönülden inanıyorum sende inan bu tekrar et hiç bir sorun olmayacak bebeğime sağlıkla kavuşucam de sürekli bunu tekrarla neyi çağrırsan o seninle gelir güzel şeyler düşün herşey güzel olsun burda seninde bebişinle fotoğraflarını görürüz inşallah bu mübarek gecede senin için dua edicem Rabbim bebeğine sağlıkla huzurla kavusmani nasip etsin inşallah :cherry_blossom::cherry_blossom::cherry_blossom::heart::heart::heart::heart:

1 Beğeni

Gün içersinde çok iyiyim ama bazen eskiyle alakalı dejavu bişey olduğunda ister istemez içime korku düşüyo hep hayal ediyorum doğumu bebeğimi ama bazen ilkinde kalan kırıntılar beni sarsıyo gün içerisinde bol bol dinleniyorum duamı ediyorum dua dinliyorum bu beni rahatlatıyo ama dediğim gibi bazı şeyler beni tekrardan geçmişe götürüyo elimden olmayan bişey

Seni çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum :slightly_frowning_face:ama bunu atlatmaya ve şuan ki hamileliğinin tadını çıkarmaya çalış lütfen, hem kendi hem bebişin sağlığı için moralini yüksek tutmalısın Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşaAllah :palms_up_together:t2::two_hearts:

Kul kulun duasına muhtactır. Allah binkere razı olsun senden elimden geldiğince iyi şeyler düşünüyorum ama bazen bazı saatler dejavu yaşamış gibi geçmişler ilgili bi takım olaylar konular olunca ister istemez korkuyorum ya bişey olursa ya ölürse diye inan bu benim elimde değil ama hemen geçiyor ilk bebeğim de hissetmiştim öleceğini ne kadar iyi şeyler de düşünsem nafileydi ama bundan içim çok rahat sadece o korkuları yenemiyorum sanırım doğuma kadar benle beraber gelicek bunun farkındayım umarım 32. Haftadan sonra eşyaları almaya cesaret ederim duanı eksik etme benim içinde duanı et olur mu :heart:

Allah razı olsun güzel kardeşim bu gece duanda bana da yer ver olurmu buna çok ihtiyacımız var​:heart::pensive:

1 Beğeni

Her duamda olacaksın lafta demiyorum gerçek diyorum emin ol artık aklımın bir köşesindesin. Seninle aynı durumu yaşamış bir arkadaşım vardı o 27 ncı haftada doğum yaptı aynı sonucu aldı şuan yeniden hamile ona da çok dua ediyorum sana da edicem inşallah güzel haberlerini alırız emin ol o gün bende senin kadar mutlu olcam bebisin güzel haberlerini sabırsızlıkla bekliyorum çok iyi ol çok mutlu ol :heart:

1 Beğeni

Allah razı olsun rabbim sana huzurlu sağlıklı ömürlü evlatlar nasip etsin. O kadar iyi geldi ki bu mesajın içime su serpti :heart::sob:

1 Beğeni

Ayy yapma yaa beni ağlattin yaaa çok hassas bir konu bu yaa sen üzülme hiç canım keşke elimden birşey gelse de yapsam bunu yazarken aklıma hamileyken dediğim şey geldi keşke elimi karnımın içine sokabilsem bebeğimi orda sıkı sıkı tutsam korusam diyordum şuan aynı şeyi senin için yapmak istiyorum :face_holding_back_tears::face_holding_back_tears:

2 Beğeni

Tabi ki dualarımda olacaksın Rabbim gönlüne ferahlık versin evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :palms_up_together:t2::two_hearts:

1 Beğeni

Kaybın için çok üzüldüm . Ne kaadar empati yapmaya çalışsakta yaşamayan bilemez. Dilerim ki bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip eder Allah. Bazen kaderin önüne geçemeyiz. Ne yaparsak yapalım kaderimizi silip yazamayız. Her kötü olayda bir sınanma vardır. Sen içini ferah tut iyi düşün . Doğacak bebeğinin hayaalini kur. Onun hareketlerini hisset , huzur onda :heart_eyes: bu güzel gecenin hürmetine Allahım bebeğini sağlıkla doğacakların listesine yazsın .:palms_up_together: korkuların varsa eşya alırsan korkularım depreşecek diye korkarsan acele etme son 1 ay kalada herşeyi halledersin. Netten bir tıkla herşey kapımızda zaten. Herşey gönlünce olsun

3 Beğeni

Allah razı olsun eksik olma Allah gönlüne göre versin Allah herkese sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin içinde de bize

Allah razı olsun gönlü güzel kardeşim Allah dualarını kabul etsin inşallah. Yazdıklarını dönüp dönüp okudum o kadar güzel anlatmışsın ki herşeyi inşallah bu süreci kolaylıkla atlatırım rabbim yardım eder herkese içinde de bana :heart::palms_up_together:

2 Beğeni

Yaşadığın psikoloji çok normal. Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. Şöyle düşün diğer bebeğinle o bir değil o bebeğin meldk oldu bu bebeğinle güzel bir hayat yaşayabilrsin. Diğeri vefaat etti diye bu bebeğinde de aynısını olmaz rabbimin izni ile korkma ve gelecekte bebeğinle yapacağın şeylerin hayalini kur. İnan çok işe yarıyor ben oğlum doğana kadar hep bişeyler kötü olacak diye korkuyordum çünkü onun öncesi düşüğüm olmuştu. Aynı şeyleri yaşamanı istemem hamilelik çok özel bir süreç bence kötü düşünerek o zamanlarını boşa harcama

Canım ne durumdasın nasılsın merak ettim seni