Bebek kan grubu hakkında

Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir şeyi sizinle paylaşmak istedim. Yeni doğum yaptım benim kan grubum 0rh+ eşimin ise Arh+ bebişin kan grubu 0rh+ bu normal mi. Sitelere baktıgımda bu, kan grubunun olamayacagı çıkıyor doktor normal diyor kafam karıştı kan uyuşmazlıgı mı var yani anlamadım

Benim b pozitif eşimin b negatif oglumun benimle aynı b pozitif ama kızımın 0 pozitif sizinkiyle aynı bebeginin de sana çekmiş kan grubu

Benim kızımında aynı senin bebeginle kan grubu

Normal canım genetik çaprazlamada %25 bir olasılığa denk geliyor gayet de olası bir durum :blush:

Kan uyuşmazlığı sadece pozitif ve negatif durumuyla alakalı. Sen pozitif bebeğin negatif olsaydı kan uyuşmazlığı olurdu. Hepimiz pozitifsiniz zaten. Kan uyuşmazlığı ihtimali yok.

Negatif ve pozitifte kan uyuşmazlığı oluyor. Benim annemin de babamın da A pozitif benim ki 0 pozitif normal yani merak etme :innocent:

Benimde kafama takılıyor ben 0rh- eşim de 0rh+ bebegin kanı negatifmi olucak benimle aynı kan uyuşmazlığı iğnesi vuruldum Ztn

Sen zehirlenmeyesin diye vuruyolar ilk gebelikte çok sorun olmıcagını soyluyolarr doğum esnadınd abebeğin kan grubuna bakılıp ona göre sana bidaha iğne vuruluyo bn negatif eşim pozitif kızımda pozitif o yüzden doğumdan sonra bidaha ipne vuruldu ben doğuma giderken kan uyusmazlıpu oldugunu söylemiştim

Rh+ faktörü (-) negatife göre daha baskındır. Bebeğin yüksek ihtimalle pozitif olacağı için, anne kanına etki etmemesi açısından anne için önlem olarak yapılır iğneler canım

1 Beğeni