Kızlar bebek isteyenlere az da olsa umut olmak için kendi serüvenimden bahsetmek istedim umarım umudunu kaybedenlere yeniden umut olurum.
Biz evliliğimizin ilk zamanlari çocuk düşünmedik görücü usulü ile evlendigimiz için biraz evliliğimizin oturmasını bekledik. Evliliğimiz oturunca bebek düşünmeye başladık fakat bu sefer de ben adetten kesildim hiç bir sekilde adet göremedim tabi bunu anneme söyledim hemen bir doktora gittik adet sökücü ilaçlar verdi testler yaptı ama birşey olmadı adet neden göremediğimin yanıtını hiç bir doktordan alamadım. Sonra bebek tedavileri başlattı gittiğim doktor ilk klomen ile başladım tabi kilom da vardı bana bu süreçte biraz kilo ver hamile kalana kadar demişti. Benim ikinci denemede tutmuş ama adet görmediğim için anlayamadım hamile kaldığımı ve o sıra belki bende dikkatsiz hareketlerde bulundum bilmiyorum en son fark ettim hamile olduğumu öğrendiğimde 9+4 haftalikti kalp atışını duyduk fakat çok sancılarım vardı bunu doktora söyledim bana kanaman olursa gel dedi 11 haftalıkken bebeğim düştü benim için çok üzücü ve toparlanması zordu ilk bebeğimi hâlâ unutamıyorum daha sonra aradan 2 yıl geçti ve yine bebek uğraşlarına girdik ama o süreçte biraz zayıfladım 2 kere kendiliğimden adet oldum ve doktora gittim süreçlerimi anlattım fakat aynı doktora gitmedim çünkü guvenemedim ilk çocuk düşünce bu gittiğim doktor da bana tedavi uygulamaya başladı 4 ay denedik fakat deneme süreçlerinde bana çok fazla hormon yükledi iğneler ilaçlar fazla dozlu ignelerdi ve onlar yüzünden tekrar şişmeye başladım en son annem bırak bu doktoru sana zarar veriyor ben arastiricam seni iyi bir doktors goturucem dedi ve özel kliniği olan bir doktor bulduk ona gittik doktor beni inceledi bana polikistik over sendromu teşhisi konuldu zayiflaman gerek senin hormonlarını bozmuşlar bu zamana kadar neredeydin dedi yumurtalık rezervelerim normal tüplerim açık bana sen zayıfla kendiliğinden hamile kalacaksın dedi . Bu sefer kilo verme işine koyuldum ama bir yandan hemen istiyorum hamile kalmak bir yandan önümde uzun bir serüven var diyete ve spora başladım 1 ay da 1 gram kilo bile veremedim polikistik yüzünden kilo vermek çok zor olmuştu ve sürekli ağlıyordum bir yol ariyordum daha sonra tüp mide ameliyatı olma kararı aldım eşim ve ailemle konuşup tüp mide ameliyatı oldum 1 yıl olmadan ideal kiloya inmiştim adet olmaya başlamıştım herşey güzeldi sonra denemelere başladık ovulasyon testi aldım kendim denemek istedim biraz olmadı daha sonra iyi bir doktor buldum özel hastanede ona gittim hormon testleri yaptı herşey güzel sağlıklı ama ben süreci hızlandırmak için iğne ile hamile kalmak istediğimi söyledim femara ile hemen hamile kaldım ilk denemede tuttu çok mutlu olduk fakat 6 ncı hafta da bebeğin gelisimi durdu hiç ilerlemesi doktorum bekledi 9 haftaya kadar o süreçte kanamalarim oldu beni hastanede yatırdı tedaviler uyguladı ama bebeğim gelişmediği için kürtaj olmak zorunda kaldım. Kürtajdan 1.5 ay sonra tekrar hamile kaldım ve şuan tam 29 haftalığız benim minik mucizem ile inşallah kucağımda da buraya fotoğrafimizi atarız. Bebek isteyenlere de şunu demek istiyorum umudunuzu kaybetmeyin Rabbim en doğru en güzel zamanda veriyor isteyen herkese nasip olsun sakın umudunuzu yitirmeyin
Amin inşallah teşekkür ederim Sizde bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah
Bnde femara kullanmaya başladım inşallah olur bu ay
İnşallah olur canım bu süreçler stresli oluyor ama stres yapma hiç bu ay olursa olur olmazsa önümüzdeki aylar da olur diye düşün inşallah olur
Ne guzel masallah. Saglikla kucaginiza alırsanız insallah.
Amin inşallah teşekkür ederim
Ayn. Öyle stres en başta geliyor ama kafaya takmiyrm alıştım çünkü beklemedeyim
Polikistik over sendromu infertilitesi tanımlandi bide demir eksikliği vitamin eksikliği çıktı ilaç kullandım özel ilaç kullandım
Peki hâlâ kullanıyor musun ilaç polikistik için ne dedi doktorun
Evet kullaniyrm özel ilaç yazdı bide kan sulandirici kullaniyrm şuan başka kullaniyrm femara ilacı yazdı iste kullandım 5 gün şuan bekliyrm
İnşallah hayırlısı olur canım senin için eğer güzel sonuçlar olursa haberini bekliyorum mutlaka
İnslhh tabiki haber ederim