Bebek hareketleri

Bebek hareketlerine zaman belirginleşir 33+6 dayım ve hala bebek Hareketleri belliginleşmedi eli ayagı ne zaman belli oluyor belli olmaması normal mı doğuma yakın belirginleşir diyorlar ama

Merhaba, 33+6 haftalık hamilelikte bebek hareketlerinin belirgin olmaması endişe verici olabilir ama bu durum her anne adayında farklılık gösterebilir. Bebeklerin hareketleri genellikle 20. haftadan itibaren hissedilmeye başlar ve hamileliğin ilerleyen dönemlerinde daha düzenli ve belirgin hale gelir. Ancak, bebek hareketlerinin belirginliği birçok faktöre bağlı olarak değişebilir; örneğin bebeğin duruş pozisyonu, senin plasentanın yeri (özellikle anterior yani ön tarafta olan plasenta) ve hatta senin hissetme duyarlılığın gibi etkenler bu durumu etkileyebilir.

Plasentan ön tarafta yer alıyorsa, bu durum bebek hareketlerini daha az ya da geç hissetmene neden olabilir. Bu haftalarda hareketlerin daha belirgin olması beklenir, ancak her hamilelik farklıdır. Bebek hareketlerini hissetmekte zorlanıyorsan ve bu durum seni endişelendiriyorsa, doktoruna danışman en iyisi olacaktır. Doktorun ultrason ile bebeğin durumu hakkında daha fazla bilgi verebilir ve senin içini rahatlatabilir.

Genelde bebeğin hareketleri doğuma yaklaştıkça daha ritmik ve güçlü hale gelir, ama senin durumunda mutlaka doktor kontrolünü ihmal etmemek ve durumu ona bildirmek önemlidir. Bu, hem senin rahatlamanı sağlayacak hem de bebeğin sağlığından emin olmanı kolaylaştıracaktır.

Ben de çok net bir şekilde hissediyorum ama elimi ayağımı onu bende çözemiyorum bazen canım 20.haftadan sonra hissetmeye başladım şimdi 30.haftaya girdim

Merhaba bnde 18.haftadayım ilk gebelik ve küçük kıbırdama bazen kıbırdıyan yerde iki defa kıbırdama hissediyorum ama bebek mi emin olamıyorum daha önçe bu deneyimi bilmediğim için bebek kıbırdamaları nasıl bi hissiyatta anlata bilirmisin cnm

Karnında damar atıyor gidi daha çok seyiriyor gibi ilk 1ay öyle hissedersin sonra da daha çok hissetmeye başlarsın

1 Beğeni

Canım ilk seyirme şekline olmuştu benimki 19.haftadan falan eşimde o seyirmeleri görüyordu dışarıdan bebektir muhtemelen

Bebek hareketidir ozmn canım :blush:

Ben de 21. Haftadayım ama hala hissetmedim, kızçem içerde yaramazlık yapmıyor demek ki :nerd_face: Bugün kontrolüm var,doktoruma soracağım bakalım, ne zaman hissederim? Heyecanla bekliyorum o anı :smiling_face:

Zayıfsanız erken hissedersiniz kilonuz varsa bşraz geç hissedebilirsiniz

1 Beğeni

Aslında çok kilolu değilim ama zayıfta değilim :grinning: Bugün doktoruma sordum kızlar biraz daha geç hissedilebilir, beklemede kal dedi :smiling_face:

Ben 16.haftamda ilk vuruşunu hissetmiştim, şimdi 23.haftadayım patır patır tekmeliyor.