Bebek hareketini hissetmeme ve hareket etmesi için öneriler👶🏻

27 haftalık hamileyim 3 gündür dinleniyordum fakat bugün işe başladım bebeğimin hareketlerinin azaldığını hissettim sanki evde olduğum uzanıp dinlendiğim zamanlarda daha aktifti. sizde de ayni durumlar var mı arkadaşlar :slightly_frowning_face: Bu arada öğretmenim sürekli ayakta olduğum yoğun tempolu bir iş değil.

3 Beğeni

Bende yorulduğumda dururdu hareketleri sonra uzanıp dinlendiğimde veya oturduğumda başlardı yine. Uyuyor da olabilir hemen endişe etme :heart: Sıvısının içinde salınıyor sonuç olarak sen hareket halindeyken :hugs:

1 Beğeni

Anne hareket etdiginde bebek uyuyormuş onuncin haraket etmiyor.ama uzandigin zaman bebek uyaniyor ve tekme atmaya başlıyor

1 Beğeni

İnşallah bende iyi düşünmek istiyorum :blush: umarım yarın hareketli bir gün olur bebeğim için :hibiscus:

2 Beğeni

Şuan bir hareketlilik yok ama bugün ara verdikten hemen sonra hareketli bir gün oldu galiba ondan diye düşünüyorum :hibiscus:

3 Beğeni

Ben de 27+3 oldum. Bazen bebeğim çok hareketli bazen de sanki yok. Uzun süre hareket etmediği zamanlarda hamile olduğumu unutuyorum. İsterseniz günlük tekmesini sayın. Sıradaki doktor randevunuzda doktora hareketlerinden bahsetmek daha kolay olur. Sıradaki randevunuz belli oldu mu Gün içerisinde biz hareket ettikçe amniyon sıvısı bebeğe ninni gibi geliyormuş. Biz uyuduktan sonra hareketleri artıyormuş. Ben ne zaman uzansam bebek hareket etmeye başlıyor. Genelde saat 03.00 ve 06.00 gibi hareketlerini uyanıksam hissediyorum. Son olarak daha küçük oldukları için uyuyorlarmış. Hamileliğin son zamanlarında hareketleri gün içerisinde fazla oluyormuş

1 Beğeni

Bebek buyudukce yeri daraliyor yani azalıyor tekme atacam yeri kalmıyor diye ,bebek gec gec atıyor .yani endişe edecek bir durum değil aslında.

Sende cansuyla aynisin haftada.bebek buyudukce yeri azaliyor tekme stmak için .onun içinde gec gec atıyor tekmeyi ,tekme atacam yer buldukca atiyor,merak etme canim ,:slightly_smiling_face:

Ben kızçemin hareketlerini epey erken hissetmeye başladım kızlar. Çok da yoğundu, çok hareketliydi özellikle bir şeyler yedikten sonra çok net hissediyordum. Geceleri de öyle. 20. Haftaya girdiğim gibi azaldı sizde de aynısı oldu mu ? Tatil moduna mı geçti O kadar hareketliyken şimdi bu kadar azalması hareketinin tuhafıma gitti merak ettim. Siz ne zaman hissetmeye başladınız hareketlerini ve kaçıncı haftadan sonra hareketleri azaldı ?

2 Beğeni

Günlük hareketlerini saymanı öneririm. Gebe okulundaki ebe saatlik saymayı öğretti. Bir saat boyunca hissedilen hareketlerin hepsi 1 tekme sayılıyor bu sayı 10’dan yüksek olmalı.

Arkadaşımın doktoru da şöyle anlatmış. Bebek bazen ard arda hareket ediyor. 1 dakika boyunca yaptığı hareketler 1 tekme sayılıyor. Gün boyu say bakalım. Kaç gelecek Bu yöntemle de 20 olması bekleniyor diye biliyorum ama 20’den emin değilim

1 Beğeni

1 Beğeni

Yani 1 saat içerisindeki bütün hareketler toplamda 1 hareket oluyor değil mi ? Takip edeyim bakalım 1 hafta önce 10u bulurdu da şuan 5i bile bulmazmış gibi hissediyorum Alıştım hareketlerine şimdi azalınca özledimmm

3 Beğeni

Evet. 10’dan az çıkarsa doktora söylersin. Daha dün kontrole gittin. Bi durum olsa doktor söylerdi. Bence bebek halinden mutlu. Yine de say içimiz rahat eder :innocent::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Doktora gitmelisin bebeginin Allah korusun Allah gostermesin kalp atisi zayiflaya ve s bisey ola bilir. Allah korusun . Doktora git ultrasonda baksın bebegine @Betuesk Gorumcemde 7 aylikken atışlar tekmeler yani zayiflamis bebeğin kalbinde sorun cikmis,git ultrasona için rahatlasın canim.bizede sonucu söyle ,endişlenedim Allah yardimcim olsun kötü bisey cikmasın ,

@Betuesk Endişelenme canım, çok normal. Mesela benim bebeğim de dün hiç hareket etmedi gün boyu ama gece yatağa yattığımda başladı hareketlenmeye. Bebekler zaten anne karnında hep uyanık değiller, günün %90 ını uyuyarak geçirirler, hele de 7. aydan sonra uyku süreleri daha da artar. Bebek büyüdükçe yeri de daralıyor, hep hareket etmesini bekleme annesi :grin::grin:

2 Beğeni

@NURAN bende 1 gün tekmelemedi yani tekmeliyoduda biraz yavaş.odum kopmuştu korkudan.sonra tekme atınca çok sevindim şükr etdim rabbime iyiymiş diye .

1 Beğeni

@NURAN Betül hanım 7 aylık deyil daha,4, aylık galiba .

1 Beğeni

Canım 4 aylıkken de ben bir gün çok hissediyorsam, bir gün hiç hissetmiyordum. Yani bebeğin hep hareket etmesini bekleyemeyiz ki eğer bir problemi yoksa. O açıdan söyledim ben

2 Beğeni

5 aylık olduk :smiling_face: çok erken hissetmeye başladım ben. 18 ve 19 haftayken artık sert vuruyordu sıçrıyordum bazen. Gelişimi ileriden gidiyor, kilosu da ondan sanırım bilmiyorum. 20. Haftaya girince azaldı Kontrolüm de daha yeni oldu, geçen hafta da detaylı ultrasonum vardı. Dün her şey yolunda dedi doktorum ama söz konusu bebek olunca insan endişeleniyor işte. Tam şuan oynuyor vuruyor hatta :smile:

2 Beğeni

Dün ultrasonla bakmadı doktorum, detaylı ultrasona yeni girdin çok sık bakmayalım ultrasonla demişti

1 Beğeni