Bebek eldiveni kullanma

Bebeklerde eldiven kullanmayın!

Eldiven kullanımı en gelişmiş duyu olan dokunma duygusu ve yakalama refleksini köreltir.

Bu dönemde bebek ağız ve elleriyle tanımaya algılamaya çalışır.

3 Beğeni

Evet mantıklı :clap:

Anne karnında da hep eli ile temas ettiği için dogduktan sonra eldiven kullanınca kendisini engellenmiş hissediyormuş.
Tırnakları yüzünü çizerse ne yaparız dedik
Anne sütü sürünce çizik çabuk iyileşiyormuş
Tırnaklarını keserken zarar verirsek diyordum
Eşim ben hallederim dedi
Pilli tırnak törpüsü almama gerek kalmadı. Eşim bu konuda gerçekten çok başarılı

1 Beğeni

10 gün eldiven takilmali hic olmazsa.hem yuzunu çiziyor hemde usuyor diye.
Gecmisde eldiven taktilar.ne oldu annesini tanimadimi.şimdiki bilgiler beni deli ediyor ya.

Eldiven sadece doğduğunda taktı. Emzirirken özellikle hep çıkarttım eldivenleri. Çünkü o anda istediği kadar bana değebilsin istedim. Şimdi de eğer onun için daha iyi olacağını hissediyorsam banyodan sonra tulumunun eldiven kısmını kapatıyorum eline ilk bir iki saat, zaten üzerine kundak da yapıyorum üşütmemek için. Ve en en önemlisi ‘üşüyor mu?’ diye merak ettiğim zaman ensesine ve göğsüne bakıyorum, bunu anlayabilmek için eller ve ayaklar doğru referans değil çünkü. Dolaşım yoluna uzak oldukları için nadiren sıcak oluyorlar genelde de kundağın içinde oluyor bu. Tırnaklara gelince manikürde kullanılan tırnak pensini kullandım ben, tırtık bırakmıyor ve tek seferde kesiyor tek tırnağı. Eğer köşelerinde küt kalırsa törpüyle yumuşatıyorum oluyo bitiyo :hugs::heart:

4 Beğeni

bebekler zaten belenmiyor mu? 40 çıkana kadar eldivene gerek kalmıyo ki o zaman

1 Beğeni

Ebe eldiven kullanmayın, tırnakları uzunsa kesin. Eldiven Dokunmasını engeller dedi. Anne karnında da tırnakları uzundu bir şey olmaz dedi

3 Beğeni

Ben turkce anlatamayacagım en iyisi kendi dilimizzde yazayım
Çilə paltarı alirsane uşaqa çit.o əlcəklo olur promoy.
Tikili olur elə bilki əlləri.gormusen yeqinki ama indiki çölə paltarlarin tapa bilmedim ocur ona görə əlavə əlcək aldım.
3 dənə.
Sonra bələyirlər zatən.əlcək olsa belə.

1 Beğeni

Anne karnında sıvı izin vermiyor çizmeye.
Dogduktan sonra kuru oluyor diye çiziyor yuzunu :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni